(119 ürün mevcut)
En iyi diş hekimi diş beyazlatma, dişlerdeki lekeleri ve renk değişimlerini gidermek suretiyle dişlerin daha parlak hale gelmesine yardımcı olan bir işlemdir. Farklı diş beyazlatma kitleri şunları içerir:
Tabanlı diş beyazlatma
Bu diş beyazlatma, diş hekimi tarafından kişiye özel olarak hazırlanır. Dişlerin izi alınır ve dişlere tam olarak oturacak şekilde bir taban yapılır. Taban, diş hekimi tarafından verilen beyazlatma jelinin yerleştirilmesi için kullanılır. Taban, dişlere göre özel olarak hazırlandığı için jelin dişlerde kalmasını sağlar ve jelin diş etlerine zarar vermesini önlemeye yardımcı olur.
Beyazlatma işlemi yaklaşık 2 hafta sürer ve hastanın, tabanı birkaç saat veya gece uyurken takması gerekmektedir. Bazı diş hekimleri hastalarına evde kullanabilecekleri tabanlar verirken, diğerleri hastanın kliniğe gelmesini ve her hastanın dişlerine özel olarak hazırladıkları gelişmiş malzemelerle yapılmış tabanları vermelerini istemektedir.
Beyazlatma bantları
Bu diş beyazlatma yöntemi evde kullanılabilir ve esnek bir şekilde oturan ince plastikten oluşur. Bantlar, tabanlı beyazlatmada da kullanılan ince bir beyazlatma jel tabakasına sahiptir. Bantlar dişlerin yüzeyine uygulanır ve günde iki kez 30 dakika süreyle takılır. Ambalaj üzerindeki talimatlara bağlı olarak, beyazlatma bantları günde bir kez 60 dakikaya kadar da takılabilir.
Beyazlatma diş macunu
Beyazlatma diş macunu, beyazlatma bantları ile birlikte kullanılabilecek başka bir seçenektir. Dişlerin yüzeyindeki lekeleri çıkarmaya yardımcı olan hafif aşındırıcılar içerir. Bazı beyazlatma diş macunları, yüzey lekelerinin giderilmesine yardımcı olan kimyasallar da içerir.
Jel ve Ağız Gargarası
Diş beyazlatma jelleri, hidrojen peroksit içeren şeffaf, viskoziteli jellerdir. Jel, dişlere küçük bir fırça ile uygulanır ve 30 dakika ile bir saat arasında bir süre bekletilir. Jel ayrıca beyazlatma tabanları ile de kullanılabilir. Dişleri beyazlatmanın bir diğer kolay yöntemi ağız gargarası kullanmaktır. Ağız gargarası, bantlar ve jellerle aynı beyazlatma kimyasallarını içerir ve günde bir veya iki kez yaklaşık 12 dakika süreyle kullanılmaktadır.
LED beyazlatma
Beyazlatma kitleri, beyazlatma sürecini hızlandıran özel bir ışık yayan diyot (LED) cihazı kullanır. Tabanlar, bantlar, jeller ve beyazlatma diş macunu, dişleri beyazlatmak için aynı kimyasalları içerir, ancak LED cihazları farklı bir yöntem kullanarak aynı kimyasalları gerektirmeden çalışır. LED, beyazlatma ajanlarını daha hızlı bir hızda aktive eden belirli bir dalga boyunu yayar. Bu, kullanıcının sonuçları daha hızlı görmesine yardımcı olur.
Ofis içi beyazlatma
Dişleri beyazlatmanın en hızlı yolu ofis içi tedavilerdir. Diş hekimi, hastanın prosedürü geçirebilecek kadar sağlıklı olduğunu doğrulamak için dişleri ve ağzı muayene eder. Diş hekimi, diş etlerini ve ağzın diğer kısımlarını bir lastik bölgesi veya koruyucu jel ile korur. Ardından, diş hekimi beyazlatma jelini dişlere uygular ve onları LED cihazına maruz bırakır. Bu işlem, beyazlatma jelindeki hidrojen veya karbamid peroksit miktarını artırabilir.
Belirli bir beyazlatma tedavisini seçmeden önce, aşağıdaki faktörlerin dikkate alınması gerekir:
Zaman
Kişinin dişlerini ne kadar hızlı beyazlatmak istediğini düşünmek, en iyi beyazlatma seçeneğini belirlemeye yardımcı olabilir. Ofis içi tedaviler, dişleri beyazlatmanın en hızlı yoludur ve genellikle bunu bir veya iki ziyarette gerçekleştirebilir. Öte yandan, reçetesiz beyazlatma kitlerinin istenen sonuçları elde etmesi çok daha uzun sürer. Kişi, hızlı bir çözüm arıyorsa, ofis içi tedaviler en iyi seçenektir. Ancak, bütçeleri kısıtlıysa, reçetesiz kitler iyi bir alternatif olabilir.
Lekelerin Şiddeti
Dişlerin yüzeyindeki lekeler, en iyi beyazlatma yöntemini belirleyebilir. Ofis içi tedaviler, en inatçı lekeleri bile çıkarmak için daha güçlü ağartma ajanları kullanır. Kişi, yıllarca kahve içmek ve sigara içmekten kaynaklanan derin lekeler varsa, sadece ofis içi tedavilerin sağlayabileceği daha güçlü bir çözüme ihtiyaçları olabilir.
Özelleştirme
Ofis içi tedaviler, evdeki kitlerden daha etkilidir çünkü her kişinin ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir. Diş hekimleri, ağzın her bireye uygun hale getirileceğinden emin olmak için özel olarak tasarlanmış tabanlar yapabilir. Öte yandan, reçetesiz kitler, herkes için mükemmel oturmayan genel tabanlar kullanır, bu da tedavinin daha az etkili olmasına yol açar.
Cost
Beyazlatma yöntemi seçerken bütçeyi göz önünde bulundurmak da önemlidir. Ofis içi tedaviler evdeki kitlerden ve reçetesiz seçeneklerden daha pahalıdır. Dişlerini beyazlatmak için daha az para harcamak isteyen insanlar, evdeki kitleri seçebilir veya daha az maliyetle profesyonel bir tedavi için diş hekimine gidebilir. Ancak, istenen sonuçları elde etmek için kitleri daha uzun süre kullanmaları gerekebilir.
Dişleri beyazlatma, lekeli veya renk değişmiş dişleri aydınlatan kozmetik bir diş hekimliği prosedürüdür. İnsanlar diş hekimlerinin talimatlarına uyduğu sürece güvenlidir. İşte çözümü kullanma ve uygulama yolları.
Profesyonel beyazlatma tedavisi
İnsanlar, diş hekimlerinden profesyonel tedavi alabilirler. Diş hekimleri dişleri beyazlatmak için gereken doğru aletlere ve bilgiye sahiptir. Daha güçlü ve güvenli beyazlatma jelleri ve formülleri kullanırlar. Diş hekimi, doğru tedavi için dişleri ve diş etlerini kontrol edecektir. İnsanlara dişleri için özel olarak hazırlanmış tabanlar verebilirler.
Talimatlara uyun
Evde beyazlatma kitlerini kullanırken talimatların izlenmesi çok önemlidir. Kit, bir ağız tabanı ve jel içerebilir. Kullanıcılar, jeli tabana koyar ve dişlerine oturturlar. Ayrıca, dişlere yapışan bantlar da kullanabilirler. Tedavi süresi günde bir ila iki saat arasında olabilir. Bazı kitler kısa sürede sonuç verirken, diğerleri daha uzun sürebilir.
Diyetinizi Gözlemleyin
Profesyonel beyazlatma tedavisi aldıktan veya evdeki bir kit kullandıktan sonra belirli gıdalardan kaçınmak önemlidir. Mine gözenekli hale gelir ve lekeler dişlere yerleşebilir. Pancar, böğürtlen ve bitter çikolata gibi koyu gıdalar tüketmeyin. Kahve, çay ve kırmızı şarap gibi içeceklerden uzak durun. Narenciye gibi asitli gıdaları tüketmeyin. Dişlerde kalıntı bırakan yapışkan gıdalardan kaçının. Dişleri lekeleyen sigara içmekten kaçının. Tedavi sonrası dişleri korumak için açık renkli gıdaları tercih edin.
Tedaviyi İzleyin
Dişleri beyazlatma, diş etlerinde tahrişe veya diş hassasiyetine neden olabilir. Daha yüksek pH'lı profesyonel bir kit kullanmak bu sorunlara neden olabilir. Kiti kullanmayı bırakın ve diş hekiminizle konuşun. Daha fazla sorun yaşamamak için hassasiyet giderici diş macunu kullanın.
Diş beyazlatmanın temel işlevi, dişlerin rengini iyileştirmek ve onları daha parlak ve çekici görünmelerini sağlamaktır. Bu süreç, yiyecekler, içecekler, sigara içme ve diğer faktörlerden kaynaklanan lekeleri ve renk değişimlerini ortadan kaldırabilir. Evde beyazlatma diş macunu, bantlar ve jeller gibi reçetesiz ürünler kullanarak gerçekleştirilebilir. Ancak, daha etkili çözüm, bir diş hekiminden alınan profesyonel tedavidir. Bu seçenek daha çarpıcı ve kalıcı sonuçlar üretebilir. Ayrıca, aşırı kullanıldığında diş etlerinde tahrişe ve diş hassasiyetine neden olabilecek DIY yöntemlerden daha güvenlidir.
Diş beyazlatma kitleri ve prosedürleri kullanılan yönteme bağlı olarak fiyat açısından değişiklik göstermektedir. Evde kullanılan kitler, profesyonel tedavilere göre daha ucuzdur; ancak, sonuç alması daha uzun sürmektedir. Bazı kişiler diş beyazlatma nedeniyle yan etkilere maruz kalabilir; bu yan etkiler arasında diş etlerinde kaşıntı ve dişlerde ağrı yer alabilir. Bazı durumlarda, daha önce beyazlatma tedavisi görmüş dişlerde beyazlatma etkisi eşit olmayabilir.
Diş beyazlatma bantları, dişleri beyazlatmak için en popüler reçetesiz ürünlerden biridir. Dişlere uygulanabilen peroksit bazlı bir jel içerirler. Bantlar ince ve esnek olup, dişlere kolayca yerleştirilebilir. Kullanıcılar, marka bazında değişiklik göstermekle birlikte, genellikle 30 dakikadan iki saate kadar bir süre bantları takarlar. Süreyi beyazlatma etkisini hızlandırmak için de uzatabilirler. Kullanıcılar, istenen sonuçları elde etmek için bantları günde bir veya iki kez iki haftaya kadar takmalıdır.
Evde dişleri beyazlatmanın bir diğer yaygın yöntemi, kullanıcının dişlerinin üstüne oturan diş tabanlarıdır. Tabanlar, diş hekimi tarafından kişiye özel uyacak şekilde yapılır ve dişleri beyazlatmak için bir jel de sağlar. Tabanlar, günde birkaç saat veya gece uyurken takılır. Kullanıcılar, istenen sonuçları elde edene kadar bir hafta veya iki hafta boyunca kullanılabilir. Diş hekiminin ofisinde yapılan tedavi, dişleri beyazlatmanın en etkili yoludur. Bu yöntem, dişlerden daha derin lekeleri çıkarmak için daha güvenli bir seçenek sunar. Süreç, bazı kullanıcıların diş etlerinde rahatsızlık ve diş hassasiyeti hissetmesine neden olabilecek daha yüksek konsantrasyonda peroksit kullanmayı içerir.
Bazı diş hekimleri, tedavi süresini kısaltmak için dişleri beyazlatmak amacıyla lazer tedavisi de kullanmaktadır. Bu süreç yaklaşık bir saat sürebilir ve hastalar sonuçları hemen görebilirler. Diş hekimleri, evde beyazlatma sürecine devam etmek isteyen hastalar için kişiye özel tabanlar ve düşük peroksitli jeller ile birlikte al götürme kitleri de teklif edebilirler.
S1: Ofis içi ve evde uygulanan diş beyazlatmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
A1: Ofis içi beyazlatma işlemi anında sonuçlar sunar ve diş hekimi tedaviyi denetleyebilir. Dezavantajı ise işlemin pahalı olmasıdır. Evde uygulanan beyazlatma işlemi daha ucuzdur ve hastaların dişlerini kendi isteğine göre beyazlatmasına olanak tanır. Dezavantajı, sonuçların hemen alınmamasıdır ve hastanın tabanları birkaç saat veya geceleri takması gerektiğidir.
S2: Profesyonel beyazlatmanın sonuçları ne kadar sürer?
A2: Profesyonel beyazlatmanın sonuçları, kullanılan beyazlatma türüne ve hastanın ağız hijyenine bağlı olarak 6 aydan 2 yıla kadar sürebilir. Hastalar, dişlerinin beyazlığını korumak için beyazlatma diş macunu kullanabilir ve dişleri lekeleyen gıdalardan kaçınabilirler.
S3: Hassas dişlere sahip olanlar beyazlatma ürünleri kullanabilir mi?
A3: Hassas dişlere sahip olanlar beyazlatma ürünlerini kullanabilir. Diş hekimleri, hassas dişlere sahip hastalara, ofis içi tedavilere göre daha az yoğunlukta olan evde uygulanan beyazlatma kitlerini kullanmalarını önerir. Hastalar ayrıca, beyazlatma tedavisi öncesi ve sonrasında hassasiyet giderici diş macunu da kullanabilirler.
S4: Hamile veya emziren kadınların dişlerini beyazlatmaları uygun mudur?
A4: Beyazlatma ürünlerinin hamile veya emziren kadınlar tarafından kullanıldığında zarar verdiğine dair herhangi bir çalışma yoktur. Ancak birçok sağlık uzmanı, kadınlara dişlerini beyazlatmayı ertelemelerini ve ağız hijyenlerini sürdürmeye odaklanmalarını tavsiye etmektedir. Hafif beyazlatma yöntemleri, hidrojen peroksit miktarı düşük olan beyazlatma diş macunu gibi kullanılabilir.