(10 ürün mevcut)
DDR3 1066, 1066 megahertz bellek saat hızında çalışan sistemler için tasarlanmış, farklı türlerde bir bellek modülüdür. SDRAM türü bellektir ve aşağıdaki türlerde bulunur:
ECC DDR3 1066
ECC DDR3 1066 bellek modülü, 1066 MHz'de çalışan sistemler için tasarlanmıştır ve 1,5 volt ile çalışabilir. Yonga başına yedi ve dokuz olmak üzere iki tür yongaya sahiptir. Dokuz pinli yonga, yonganın tek bitli veri bozulması nedeniyle oluşan hataları düzeltmesini sağlar. Öte yandan, yedi pinli yonga, standart bellek modülleri ile aynı işlevselliğe sahiptir. Çoğunlukla sunucularda, iş istasyonlarında ve üst düzey bilgi işlem görevlerinde kullanılır. ECC DDR3 bellek, hata düzeltmesini işlemek için ekstra bir döngüye ihtiyaç duyduğu için yavaş çalışır.
Kayıtlı DDR3 1066
Kayıtlı DDR3 1066 bellek, DRAM modülleri ile bellek denetleyicisi arasında bir kayıt ile birlikte gelir. Yedi pinli bir yongaya sahiptir ve kayıt, sinyal bütünlüğünü iyileştirir, bu da bellek hız aşırtması ile ilgili sorunları azaltmaya yardımcı olur. Kayıtlı DDR3 belleğin avantajları arasında artan güvenilirlik ve kararlılık bulunur. Çoğunlukla sunucular ve iş istasyonları gibi çoklu görevli ve yüksek performanslı bilgi işlem sistemlerinde kullanılır.
LDIMM DDR3 1066
Düşük Yoğunluklu DIMM veya LDIM DDR3 1066 bellek modülü de yedi pinli bir yongaya sahiptir. Standart bellek modüllerine göre daha iyi kararlılık ve yedeklilik sunar. Bu DDR3 1066 bellek modülü türü, kurumsal düzeyde sunucular gibi büyük bellek kapasitesi ve maksimum performansa ihtiyaç duyan sistemler için idealdir. 1,5 voltta çalışır ve çift sıralı bellek modülü soketleriyle uyumludur.
NVDIMM DDR3 1066
Uçucu olmayan çift sıralı bellek modülü veya NVDIMM DDR3 1066 bellek, NAND flaş depolama ve DRAM'i birleştirir. Güç kaybı durumunda sistem veri kalıcılığı sunar. Bu DDR3 bellek türü, 1,5 voltta çalışır ve yedi pinli bir yongaya sahiptir. Finansal işlem işleme, telekomünikasyon ve gelişmiş bilgi işlem gibi veri bütünlüğüne ihtiyaç duyan ve aşırı performans gerektiren sistemlerde faydalıdır.
DDR3 1066, bilgi aktarabilir, programları çalıştırabilir ve verileri kaydedebilir. Bilgisayarın içinde ne olduğu, bilgisayarın ne kadar hızlı olduğunu büyük ölçüde etkiler ve bu tür belleği kullanmak DDR2'den çok daha hızlıdır. Bunun nedeni, her saat döngüsünde 8,5 gigabaytlık daha yüksek bir veri bant genişliğine sahip olmasıdır. Güvenilir, kararlı ve daha hızlı olduğu için bu ürün her bilgisayara mükemmeldir.
DDR3'ün gecikmesi, voltaj ve kapasiteye bağlı olarak 9 saat kadar düşük olabilir. DDR3 için sayılar 3 ila 6 arasında değişir, ancak modele ve üreticiye bağlı olarak daha yüksek olabilir. Güç tüketimi 1,5 V ile 1,35 V arasında olabilir, ancak 1,5 V kullanımı varsayılan değerdir. Sıcaklık aralığı da modele göre değişir, ancak genellikle 0 °C ile 85 °C arasındadır. Ticari model için sıcaklık -40 °C ile 85 °C arasında olabilir.
Bu tür bellek, 512MB'den 16 GB'a kadar değişen çeşitli kapasitelerde gelir. Maksimum yonga yoğunluğu, organizasyona bağlı olarak değişecektir, ancak 4 GB'a kadar çıkabilir. Modül konfigürasyonu genellikle 128 MB x 8, 256 MB x 8, 512 MB x 8, 1 MB x 4, MB x 4, 2 GB x 4, 4 GB x 4 ve 8 GB x 8'dir. Birçok üreticinin bu model için farklı konfigürasyonları vardır.
Yüklü kapasitörler, yonganın tek taraflı mı yoksa çift taraflı mı olduğuna bağlı olacaktır. Tek taraflı yongalı DDR3 1066, 4, 8, 16 ve 32 kapasitöre sahip olacaktır. Yongalar çift taraflı ise 8, 16 ve 32 kapasitöre de gelebilir. Birçok bellek modülü, optimal performans koşullarında belleğin soğuk kalmasını sağlamak için ısı emiciler ve termal yapıştırıcı ile birlikte gelir. 1T ve 2T komut hızına sahiptir ve maksimum ön alma 8 bittir. Maksimum iç sütun adresi 13 bittir.
DDR3 1066 MHz, bilgisayarları yükseltme, arızalı RAM'i değiştirme, üreticiler için toplu satın alma ve perakende satış gibi çeşitli kullanım senaryolarında uygulanabilir.
Uygun bir DDR3 1066 bellek modülü seçmek, uyumluluğu ve performansı etkileyen çeşitli faktörleri dikkatlice göz önünde bulundurmayı gerektirir. Aşağıdaki ipuçları, alıcıların ihtiyaçlarına ve gereksinimlerine uygun bilinçli bir karar vermelerine yardımcı olabilir.
S: 1066 belleği nasıl kullanırım?
C: PC belleği, kullanılabilmesi için bir anakart bellek yuvasına takılmalıdır. DDR yuvasının, kullanılan DDR bellek için doğru türde olduğundan emin olun. DDR bellek modülü, çentikler nedeniyle yalnızca DDR yuvasına tek bir şekilde sığacaktır.
S: 1066 DDR3 için bir uyumluluk gereksinimi var mı?
C: Evet, işlevselliği garanti etmek için DDR3 1066, sistem anakartıyla uyumlu olmalıdır. Bir DDR3 çubuğu, yalnızca DDR3 uyumlu bir anakart yuvasına sığacaktır.
S: DDR3 1066 hangi kapasitede gelir?
C: Kapasite, veri depolamak için mevcut bellek alanının miktarıdır. DDR3 1066, 1 GB'den 16 GB'a kadar farklı kapasitelerde gelir. Bu, ne kadar depolama alanına ihtiyaç duyulduğuna ve bütçeye bağlıdır.
S: DDR2 ile DDR3 arasındaki fark nedir?
C: DDR2 ve DDR3 bellek türleri arasında güç tüketimi açısından büyük bir fark vardır. DDR2 daha fazla voltaj kullanır ve daha fazla güç tüketirken, DDR3 daha düşük voltaj ve güç kullanır. Bu, DDR3 bellek kullanan dizüstü bilgisayarların ve PC'lerin daha enerji tasarruflu olduğu anlamına gelir.
S: DDR2 ile DDR3 arasında gecikme açısından bir fark var mı?
C: Evet, bir fark var. DDR2'nin gecikmesi 5, DDR3 1066'nın gecikmesi ise 7'dir. Bu, DDR2 belleğin komutlara daha hızlı yanıt vermesi anlamına gelir. Ancak, DDR3 belleğin daha yüksek gecikmeyi telafi eden daha iyi hızı vardır.
null