(348 ürün mevcut)
Bir **çift şaft film sarıcı**, filmi aynı anda iki şafta sarar. Farklı uygulama gereksinimlerini karşılamak üzere belirli kombinasyonlarla çeşitli çift şaftlı sarıcı türleri üretilebilir. Aşağıdaki türler sektörlerde yaygın olarak kullanılır:
Yukarıdaki modellere ek olarak, bazı çift şaftlı sarıcıların çift şaftlı film çözücüye sahip çift şaftlı bir sarma makinesi, çift şaftlı film kesiciye sahip çift şaftlı bir film sarıcı vb. gibi başka işlevsel kombinasyonları da olabilir. Aynı zamanda, çift şaftlı sarıcıların çoğu farklı film türleriyle özelleştirilebilir: kağıt, dokuma olmayan, Teflon, ısıyla daralan, PVC vb.; film genişlikleri; film çekirdekleri: katı çekirdekler, içi boş büyük çekirdekler; film çapı: büyük film vb.
Çift şaftlı film sarıcıların üretim markasına bağlı olarak farklı özellikleri vardır. İşte anlamlarıyla bazı standart özellikler:
Sarma Genişliği
Bu, filmin sarılabileceği maksimum genişliği ifade eder. Sarma genişliği, farklı çift şaftlı film sarıcılar için farklılık gösterir. 600 mm ile 1500 mm arasında değişebilir. Mevcut sarma genişliği, aynı boyuttaki filmler için uygun olacaktır.
Güç Kaynağı
Çift şaftlı bir film sarıcı, 3 fazlı güç veya hava kaynağı ile çalıştırılabilir. Hava kaynağı seçeneği, filmin soğuk bir ortamda sarılması gereken durumlar için idealdir. Bir sarma makinesi için güç kaynağı spesifikasyonuna bir örnek 380V, 3 Faz, 50HZ ve 5.5KW'dır.
Sarma Hızı
Filmin sarıldığı hız, makine modeline ve tipine göre değişir. Genellikle hız 20 m/dk ile 200 m/dk arasında değişebilir. Normal kullanım koşullarında, makine maksimum 120 m/dk hızda çalışabilir.
Dış Çap
Dış çap, sarıcıya sığabilecek film rulosunun boyutunu gösterir. Esasen, filmin sarıldıktan sonra elde edilebilecek maksimum çapı gösterir. Çift şaftlı bir film sarıcı için tipik bir dış çap 600 mm'dir.
Kontrol Sistemi
Otomatikleştirilmiş bir kontrol sistemine sahip bir sarıcı, sarma işlemini daha kolay ve daha verimli hale getirecektir. Örneğin, bazı sarıcıların dijital ekranlı bir elektronik kontrol ünitesi vardır. Operatörün sarma ilerlemesini izlemesini ve parametreleri buna göre ayarlamasını sağlar.
Çift film sarıcısının bakımı oldukça kolaydır. Kullanıcılar temizleme, yağlama ve bakım ipuçlarını dikkatlice uygulamalıdır. Düzenli temizlik, onarım gerektiren film sıkışması veya arızalarını önleyecektir. Rulo veya bıçak üzerindeki herhangi bir film kalıntısını çıkararak başlayın. Ardından, toz parçacıklarını ve kalıntıları gidermek için basınçlı hava kullanın. Temiz bir bez ve temizleme solüsyonu ile kalıntıları silin.
Kullanıcılar, yağlayıcı uygulama sıklığını azaltmak için otomatik yağlama sistemine yatırım yapabilirler. Bazı sarıcılar, üç ayda bir yüksek kaliteli yağlayıcı ile yağlanabilir. Ancak, yağlayıcı uygulamadan önce ve sonra bileşenleri kontrol etmek önemlidir. Yağlama gerektiren parçaları ve gerektirmeyen parçaları kontrol edin. Filmi pürüzsüz tutmak için her zaman yağlama gerektiren parçalara yağlama yağı uygulayın.
Son olarak, bakım kılavuzu, kullanıcılara servis gerektiren ve gerektirmeyen önemli parçaları sağlayacaktır. Kılavuzda belirtilen bakım programını takip etmek çok önemlidir. Belirtilen programa uymak, film sarıcısının ömrünü uzatacak ve zamanında arızaları önleyecektir.
Çift şaft film sarıcı, çeşitli sektörlerde çoklu uygulamalara sahip çok yönlü bir endüstriyel makinedir. Tipik uygulamalardan bazıları şunlardır:
Aşağıdaki faktörler, belirli ihtiyaçlar için performansını ve uygunluğunu etkileyeceği için bir çift şaftlı film sarıcı seçerken önemlidir.
Film türleri ve kalınlıkları
Makinenin işletme alıcılarının kullandığı belirli film türünü ve kalınlığını ele alıp alamayacağını doğrulayın. Biyolojik olarak parçalanabilen plastik film gibi belirli malzemeleri hasara veya kaliteye zarar vermeden karşılayabildiğinden emin olun.
Çekirdek boyutları
Makinenin tercih edilen çekirdek boyutlarıyla uyumluluğunu kontrol edin. Sarıcının, ek maliyetler veya değişiklikler gerektirmeden gerekli boyutlarda çalışabildiğinden emin olun.
Üretim hızı
Bir çift şaftlı film sarıcı seçerken, istenen üretim hızını göz önünde bulundurun. Makinenin hızının çıktı hedeflerini karşılamak için operasyonel verimlilik gereksinimleriyle eşleştiğinden emin olun.
Gerginlik Kontrolü
Bir sarıcı seçerken gerginlik kontrol sistemi türünü göz önünde bulundurun. Sarma işlemi boyunca tutarlı gerginliği sağlamak için belirli film taşıma gereksinimlerine göre elektronik veya pnömatik kontrol sistemleri seçin.
Makine boyutları
Bir çift şaftlı film sarıcı seçerken mevcut alanı göz önünde bulundurun. Makine boyutlarının üretim hattı entegrasyonu veya tesisteki bağımsız çalışma için uygun olduğundan emin olun.
Kullanım kolaylığı
Bir sarma makinesi seçerken kullanıcı dostu özelliği göz önünde bulundurun. Operasyonları kolaylaştırmak ve personelin eğitim süresini kısaltmak için sezgisel kontrollere ve açık talimatlara sahip modelleri seçin.
Bakım gereksinimleri
Düşük bakım gereksinimlerini ve etkili performansı dengeleyen bir çift şaftlı film sarıcı seçin. Üretim kesintilerini ve bakım maliyetlerini en aza indirmek için dayanıklı bileşenlere ve kanıtlanmış güvenilirliğe sahip modelleri seçin.
S1. Bir sarıcı ile bir çözücü arasındaki fark nedir?
C1. Bir sarıcı, filmi/şeridi birincil rulodan alır ve ikincil bir rulonun üzerine sarar. Bu arada, çift çözücü seti, ham maddenin makineye iki ayrı makaradan beslenmesini sağlar.
S2. Sarma işlemlerinin türleri nelerdir?
C2. Genellikle, üç tür sarma işlemi vardır: merkez sarma, boğma rulosu merkez sarma ve merkez dışı sarma. Merkez sarma işlemi, çift şaftlı film sarıcılar da dahil olmak üzere şaft montajı türlerine sahip sarıcılarda yaygın olarak kullanılır.
S3. Sarıcı makineleri üretkenliği nasıl artırabilir?
C3. Sarıcı makinesi, zaman ve işçilik maliyetlerini azaltarak üretkenliği artırır. Ana üretim hattını durdurmadan, büyük miktarlarda filmleri herhangi bir ayarlanmış hızda otomatik olarak sarmaya olanak tanır.
S4. Çift şaftlı film sarıcılar, levhaları ele alabilir mi?
C4. Evet, hem filmleri hem de levhaları ele alabilirler.