All categories
Featured selections
Trade Assurance
Buyer Central
Help Center
Get the app
Become a supplier

Hindistan'daki ekskavatör fiyatı

(2147 ürün mevcut)

Hindistan'daki ekskavatör fiyatı hakkında

Ekskavatör Türleri

Ekskavatör, kazma amacıyla kullanılan, kol şeklindeki ekipmanlara sahip benzersiz bir tasarıma sahip, ağır inşaat makineleri veya hidrolik mühendislik araçlarıdır. Bir ekskavatör genellikle şasi/tekerlek tabanı, kabin, kol ve kova içerir. Ekskavatörler çeşitli boyutlarda ve türlerde mevcuttur ve kazma dışında yıkım, malzeme taşıma, toprak madenciliği gibi çeşitli amaçlar için kullanılır. Ekskavatörün yapılandırmasına ve üretildiği uygulamaya göre ekskavatörler birçok kategoriye ayrılır:

  • Standart Ekskavatörler: Standart veya genel bir ekskavatör, bir bom, kol ve kova içerir. Bu ekskavatörler öncelikle kazma amacıyla kullanılır. Şasi veya tekerlek konfigürasyonu, ekskavatörün inşaat sahasında serbestçe hareket etmesini sağlar. Standart ekskavatörler, kazılacak malzemenin yer seviyesinde veya sığ hendeklerde olduğu açık ocak madenciliğinde yaygın olarak kullanılır.
  • Tekerlekli Ekskavatörler: Tekerlekli ekskavatör, paletler yerine tekerlek tabanlı bir hareket sistemine sahiptir. Sonuç olarak, paletli ekskavatörlerden daha sağlam, döşeli yüzeylerde daha iyi hareketlilik sağlar. Ayrıca hızın çok önemli olduğu durumlarda - iş sahaları arasında taşınırken veya kamu yollarında hareket ederken - tekerlekli bir ekskavatör genellikle paletli bir ekskavatörü geride bırakır. Tekerlekli ekskavatörler, toprak çok sert olmadığı durumlarda, kentsel altyapı geliştirme ve yol yapımı için uygundur.
  • Uzun Menzilli Ekskavatörler: Uzun menzilli bir ekskavatör, derin sondaj, destek duvarları ve nehir kıyıları gibi uzak noktalara ulaşmak ve bu bölgelerde çalışmak üzere tasarlanmış, uzatılmış bir kol ve kovaya sahip bir ekskavatör türüdür. Uzun menzilli ekskavatörler ayrıca drenaj, yıkım ve su altı kazılarında kullanılır. Standart bir ekskavatör, 20 metre veya daha fazla uzamasını sağlayan uzun bir bom ve kol kombinasyonuna sahiptir. Bu, ekskavatörün tipik bir bom ve kol konfigürasyonu kullanılarak ulaşılması zor olan yerlere erişmesini sağlar.
  • Mini ve Mikro Ekskavatörler: Mini ekskavatörler, standart ekskavatörlerin daha küçük versiyonlarıdır. Çeşitli boyutlarda mevcuttur ve genellikle küçük ölçekli kazı projeleri için kullanılırlar. Mini ekskavatörler aynı zamanda kova kolu mekanizmasına sahiptir ancak daha küçük boyutta, bu da onları ev temelleri kazmak, peyzaj düzenleme ve yardımcı hatları onarma gibi görevler için uygun hale getirir. Ancak, çok fazla toprak işinin olduğu büyük kazı projeleri için en iyi seçim değillerdir. Öte yandan Mikro ekskavatörler mini ekskavatörlerden bile daha küçüktür. Bir lastik tekerlekli yükleyiciye benzer özelliklere sahiptirler. Bu ekskavatörler küçük ölçekli projelerde kullanılabilir, ancak boyutları küçük ve kapalı bir alan gibi kısıtlı yerlerde çalışmalarıyla sınırlı kalacaktır.

Ekskavatör Özellikleri ve Bakımı

Özellikler

  • Motor Gücü: Bir ekskavatörün motor gücü tipik olarak beygir gücü veya kilovat (kW) cinsinden ölçülür. Bir mini ekskavatörün motor gücü 15 ile 30 kW aralığında olabilirken, daha büyük modeller 100 kW'dan fazla güce sahip olabilir.
  • Çalışma Ağırlığı: Çalışma ağırlığı, gövde, motor, hidrolik sistem ve diğer ekipmanlar dahil olmak üzere bir ekskavatörün toplam ağırlığını ifade eder. Küçük ekskavatörlerin çalışma ağırlıkları genellikle 1 ile 5 ton arasındadır. Daha büyük olanların çalışma ağırlığı 10 tondan 100 tondan fazlaya kadar değişebilir.
  • Kova Boyutu: Ekskavatörler, işin gerektirdiği göreve bağlı olarak farklı kovalar kullanır. Kova boyutları genellikle küçük ila orta büyüklükteki ekskavatörler için 0.2m3 ile 1m3 arasında değişir ve daha büyükleri için 5m3 veya daha fazla olabilir. Görev aralığı arasında kazı, yükleme ve boşaltma yer almaktadır.
  • Kazma Derinliği: Bir ekskavatörün kazma derinliği, kazabileceği maksimum derinliktir. Bu genellikle, bir ekskavatörün hendek kazma ve temel işlerinde ne kadar derin kazabileceğini anlatırken kullanılır. Kazma derinliği farklı modellerde değişebilir. Örneğin, standart boyutlu bir ekskavatör yaklaşık 4 ila 6 metrelik bir kazma derinliğine ulaşabilir.
  • Uzanma: Bir ekskavatörün uzanma mesafesi, tabanından veya gövdesinden yatay olarak uzatma yeteneği anlamına gelir. Ekskavatörlerin uzanma mesafesi, yükleme, hendek kazma ve temizleme gibi alanlarda çok önemlidir. Standart ekskavatörlerin uzanma mesafesi yaklaşık 5 ila 7 metre arasında olabilir.

Bakım

  • Düzenli Kontroller: İyi planlanmış periyodik muayeneler, sorunlar ciddi hale gelmeden önce tespit edilmesine ve erken tedaviye olanak sağlamasına yardımcı olabilir. Günlük makine etrafında dolaşma kontrolleri, haftalık ve aylık kontroller önerilir.
  • Düzenli Yağlama: Bu, uygun yağlayıcılar kullanılarak yağlama noktaları ve döner noktalar, paletler, alt şasi, kova ve salınım yatakları, bom ve kol pimlerine uygulanmalıdır. Ekskavatör servis kılavuzları genellikle kullanılacak belirli yağlayıcıları ve ürünleri önerir.
  • Sıvı Kontrolleri ve Değişimleri: Hidrolik sıvı, motor yağı, soğutucu ve dişli yağı dahil olmak üzere sıvıların düzenli olarak kontrol edilmesi ve değiştirilmesi gerekir.
  • Hava ve Yağ Filtresi Değişimleri: Ekskavatörlerde yağ filtreleri ve hava filtreleri kolayca tıkanabilir. Bu, motorun normal seviyelerde yağlama sağlamak için yağ yakmasına ve motorda dolaşan havanın kalitesinde düşüşe neden olur. Bu nedenle, filtreleri değiştirmek ve bakım programına uymak, doğru ve verimli çalışmayı sağlamaya yardımcı olabilir.
  • Palet ve Lastik Bakımı: Paletli bir ekskavatör için palet gerginliğinin ve aşınmasının düzenli olarak kontrol edilmesi önemlidir. Lastikli ekskavatörler de aşınma, yıpranma veya hasar olup olmadığını kontrol etmek için periyodik kontroller gerektirir.
  • Temizlik: Alt şasinin düzenli olarak temizlenmesi ve moloz, kir ve kir birikimlerinin giderilmesi, kova ve salınım yatağı hasarını önlemeye yardımcı olabilir.
  • Uygun Çalışma Uygulamaları: Ekskavatörlerin doğru kullanımı, aşırı kullanılmadıklarından veya aşırı yüklenmelerinden emin olur. Dikkatli sürüş, toprağın düzenli olarak geriye doğru çekilmesi ve ani çalıştırma ve durdurmaktan kaçınmak, aşınmayı azaltmaya yardımcı olabilir.

Ekskavatörlerin Endüstri Senaryoları

  • İnşaat ve Yıkım:

    Ekskavatörler, binaların temellerini kazmak, boru hatları döşemek, yollar inşa etmek ve kazı ile ilgili çeşitli görevleri gerçekleştirmek için kullanılır. Ayrıca makas ve kırıcı gibi hidrolik ek parçalar veya ekskavatörlerin yıkım ek parçaları yardımıyla mevcut yapıları yıkmak için kullanılırlar.

  • Toprak Hareket Ettirme ve Tesviye:

    Ekskavatörler, kova veya bıçak eki yardımıyla tesviye ve toprak hareket ettirme görevlerini gerçekleştirmek için hareket ettirilir. Gelecekteki inşaat veya peyzaj düzenleme projeleri için sağlam bir temel oluşturmak üzere zemini tesviye ederler. Ekskavatörler ayrıca hendekleri geri doldurur ve konsolidasyon görevini gerçekleştirirler.

  • Madencilik ve Malzeme Taşıma:

    Maden Çıkarma: Hidrolik ekskavatörler, açık ocak madenciliğinde yaygın olarak, cevher ve örtüyü yerden çıkarmak için kullanılır. Ayrıca, uzman madencilik kovaları yardımıyla kamyonları ve konveyörleri yüklemek için kullanılırlar.

  • Mahsul Üretimi:

    Bir ekskavatör, hendek açma, ekim ve kazma gibi çeşitli tarımsal görevleri gerçekleştirmek için kazı kovası veya pulluk gibi özel bir ek parça ile donatılabilir.

  • Peyzaj Düzenleme ve Bakım:

    Peyzaj düzenleme projelerinde, ekskavatörler gölet ve teras gibi özellikler oluşturur; ayrıca büyük taşları ve ağaçları hareket ettirirler. Bakım görevleri genellikle kamu parklarında ve yollar boyunca ekskavatörleri içerir. Moloz ve bitki örtüsü temizlenir ve drenaj sistemleri bakımı yapılır ve onarılır.

  • Lojistik ve Depolama:

    Depoda, bir ekskavatör paletleri ve sandıkları istiflemek ve istifini kaldırmak için kullanılır. Ayrıca konteyner taşımacılığında da kullanılır. Ekskavatörün eki genellikle palet ve konteyner taşımacılığı için kullanılır.

  • İskelenin Kenarı ve Madencilik:

    İskelenin kenarında, bir ekskavatör gemilerden ve stoklanmış malzemelerden dökme yükleri yüklemeye ve boşaltmaya yardımcı olur. Genellikle iskeleye yanaştırma ve sahil şeridi bakımı için kullanılır. Madencilik sektöründe, bir ekskavatör cevher ve kayayı kazmak ve çıkarmak için kullanılır. Ayrıca yarıçaplı kamyonları ve işleme tesislerini yüklemek için de kullanılır.

Hindistan'da Ekskavatör Fiyatının Nasıl Seçileceği

Ekskavatörler, gayrimenkul sektöründe inşaat ve temel işleri için en önemli makineler arasındadır. Ancak, alıcıları cezbedecek bir fiyata ekskavatör seçmek için ekskavatör piyasasının, talebinin ve hedef kitlenin anlaşılması şarttır.

Hangi ekskavatörü seçeceğinize karar verirken göz önünde bulundurulması gereken ilk şey, bölgedeki pazar talebidir. Daha küçük 1 tonluk ve 2 tonluk ekskavatörler, uygun fiyatlı ve çok yönlü olmaları nedeniyle 2. kademe şehirlerde ve kırsal alanlarda popülerdir. Ancak, madencilik veya liman inşaatı gibi büyük altyapı çalışmalarının yapıldığı bölgelerde daha özel modellerle birlikte 20-24 ton aralığında daha büyük ekskavatörlere talep olacaktır.

Ekskavatör sipariş etmeden önce inşaat ihtiyaçlarının kapsamlı bir araştırması yapılmalıdır. Alıcıların basit özellikli modellere mi yoksa gelişmiş teknolojiye, telematiğe ve yakıt tasarruflu motorlara sahip modellere mi ihtiyaç duyduklarını bulmak, hangi ekskavatörü tedarik edeceğinize karar vermenize yardımcı olacaktır. Kapasiteyi anlamak ve farklı ekskavatör türlerine aşinalık, hangi ekskavatörlerin tedarik edilmesi gerektiğini ve hangi fiyattan sipariş verilebileceğini belirlemede de yardımcı olacaktır. Hızlı bağlantı veya entegre telematik gibi özellikler varsa, daha yüksek bir fiyat talep edeceklerdir.

Özellikle Hindistan'da ekskavatörlere olan talebin artması ve daha çevre dostu makinelere olan ihtiyaçla birlikte ekskavatör piyasasının büyümesi tahmin ediliyor. Yatırımcılar, hedef kitlelerin ihtiyaçlarını karşılayacak ekskavatörler sipariş ederlerse iyi bir yatırım getirisi elde edeceklerinden emin olabilirler. Küçük, kompakt modeller, bir güç kaynağına bağlı veya daha gelişmiş özelliklere sahip daha hibrit ekskavatörler olsun, bu modellere yatırım yapacak alıcılar olacaktır.

Hindistan'da Ekskavatör Fiyatı SSS

S1: Hindistan'da 0.25 ekskavatörlerin yaklaşık fiyat aralığı nedir?

C1: Hindistan'da 0.25 ekskavatörlerin fiyatı genellikle yaklaşık 60 lakh ile 85 lakh arasında değişmektedir.

S2: Hindistan'da mini ekskavatör fiyatı nedir?

C2: Hindistan'da mini ekskavatörlerin fiyatı yaklaşık 10 lakh'tan başlayabilir ve özelliklere ve modele bağlı olarak 50 lakh'a kadar çıkabilir.

S3: 800 kg'lık bir mini ekskavatör ne kadar tutar?

C3: Hindistan'da 800 kg'lık bir mini ekskavatör yaklaşık 12 lakh ile 20 lakh arasında olabilir.

S4: Hindistan'da ekskavatörlerin fiyatını hangi faktörler etkiler?

C4: Hindistan'da ekskavatörlerin fiyatını model, boyut, kapasite, tür, yeni veya kullanılmış durum, ek özellikler ve aksesuarlar, bayii veya tedarikçi maliyeti ve pazar talebi gibi çeşitli faktörler etkiler.

S5: Ekskavatörün yakıt verimliliği fiyatını etkiler mi?

C5: Evet, ekskavatörün yakıt verimliliği fiyatını etkileyebilir. Yükselen yakıt fiyatları nedeniyle, daha iyi yakıt verimliliği sunan ekskavatörlerin fiyatları daha yüksek olma eğilimindedir.

null