(383 ürün mevcut)
Endüstriyel SEI fanları, çoğunlukla binalarda, fabrikalarda ve madenlerde kullanılan büyük havalandırma makineleridir. Taşınmaları zordur. Ağır işler yaparken doğru fan tipine sahip olmak önemlidir. Farklı fan tipleri (tasarımları) vardır. İşte ana endüstriyel fan tipleri:
Özellikler, Sei fanının türüne ve üreticisine göre değişir.
Güç Kaynağı :
Basit bir ev Seifan'ı genellikle elektrik kablolarını doğrudan güç kaynağına bağlayarak takılan 220V/50Hz AC güç kaynağıyla çalışır. Stand ve masa modelleri için DC güç adaptörleri kullanır.
Hız Ayarı :
Birçok Sei fanının üç sabit hızı vardır: yüksek, orta ve düşük. Bazı gelişmiş modellerde 12 hız seçeneği ve uzaktan kumanda bulunur.
Hava Hacmi:
Motora ve fan kanatlarına bağlı olarak, bir Sei fanının hava hacmi değişecektir. Büyük yer fanlarının genellikle daha büyük bir hava hacmi vardır. Genellikle, hava hacmi ne kadar büyük olursa, o kadar çok gürültü çıkarır.
Sessiz Teknoloji :
Sei fanları sessizdir, yani gürültü minimum düzeyde tutulur. Bir Sei fanının gürültüsü, hıza ve modele bağlı olarak genellikle 20 ile 60 desibel arasındadır.
Zamanlayıcı Özellikleri:
Bazı Sei fanlarında bir zamanlama işlevi vardır, yani belirli bir süre çalışacak şekilde ayarlanabilir ve ayarlanan süreden sonra otomatik olarak kapanır.
Döndürme İşlevi:
Sei sehpa ve duvar fanları, hava akışının daha geniş bir alanı kaplamasını sağlayan yandan yana dönme özelliğine sahiptir.
Sei fanlarına dikkatlice bakın ve temiz tutun. Bir Sei fanını nasıl bakımlı tutacağınız hakkında bazı ipuçları şunlardır.
Sei fanları yalnızca deniz ürünleri sektörüyle sınırlı değil, aynı zamanda gıda ürünlerinin kurutulması ve korunmasını gerektiren çeşitli sektörlerde uygulamalar bulmaktadır. Tarım sektörü, muz, kasava, mısır ve fasulye gibi ürünlerde sei fanlarını kullanmaktadır. Bu tür ürünler, sei fan makinesi yardımıyla işlenmediğinde, çürüme riski yüksektir. Bu nedenle birçok tarım sektörü, temel gıda maddelerinin bozulmadan taşınabilmesini sağlamak için sei fanını kullanmaktadır.
Et endüstrisi, sığır eti, domuz eti ve kümes hayvanları için sei fanlarını yaygın olarak kullanmaktadır. İşlenmemiş etin raf ömrü uzun olmadığı için birçok et işleme şirketi, etin diğer ülkelere ihraç edilebilmesini, işlenebilmesini ve tüketildiğinde yine de makul bir kaliteyi koruyabilmesini sağlamak için sei fanını kullanmaktadır.
Süt endüstrisi, peynir, süt tozu ve peynir altı suyu tozu gibi ürünler için sei fanlarını kullanmaktadır. Süt ürünleri, soğutulup hızla tüketilmezse kısa raf ömrüne sahiptir. Sei fan makinesi, süt ürünlerini kurutarak ve ihraç edilebilmelerini ve kuru formda tüketilebilmelerini sağlayarak muhafaza etmelerine yardımcı olur.
Atıştırmalık sektörü, seifan'ın en büyük tüketicilerinden biridir. Ürünlerin daha uzun raf ömrüne sahip olmasını ve dünya çapına ihraç edilebilmesini sağlamak için her gün sayısız cips, kuru meyve ve kuruyemiş sei fanları yardımıyla üretilmektedir.
Son olarak, ilaç sektörü, bitkisel ve tıbbi ürünleri kurutmak için sei fanını kullanmaktadır. Bitkisel ve tıbbi ürünlerin sadece raf ömrü kısa değil, aynı zamanda ıslakken taşınmaları da zordur. Sei fanları, sektörün, bireylerin ilaç sektöründe kullanabileceği katı ve kuru tıbbi ürünler üretmesine yardımcı olur.
Deniz için herhangi bir elektrikli fan satın almayı seçerken, belirli türü seçmenin faydalarını göz önünde bulundurarak, kişinin gereksinimlerine uyacak şekilde seçim yapmak daha iyidir.
S1: Sei fanı ne işe yarar?
C1: Sei fanının ana amacı, pişirilmekte olan pirinci eşit bir sıcaklıkta tutmak ve tencereye yapışmasını önlemek için güçlü ve sürekli bir hava akışı yaratmaktır.
S2: Sei fanının özellikleri nelerdir?
C2: Sei fanı genellikle birden fazla hız ayarı, kolay taşınabilirlik için hafif tasarım ve pişirme işlemleri bağlamında yönetilebilir bir gürültü seviyesi gibi özellikler içerir.
S3: Sei fanının geçmişi nedir?
C3: Sei fanı veya "pirinç fanı", Asya pişirme geleneklerinde uzun bir geçmişe sahiptir. Tarihsel olarak, aşçılar pirinci yaymak için bambu veya palmiye yaprağından yapılmış fanları kullanırlardı ki bu da modern elektronik sei fanlarıyla aynıdır. Endüstrileşme ve teknolojik gelişmeyle elektrikli sei fanı geldi.