(12 ürün mevcut)
Ülke genelinde, hem yerel olarak hem de önemli bir döviz kaynağı olarak ihraç edilen taşın çıkarılması için kullanılan birçok İran ocağı bulunmaktadır.
İran'da Granit Ocağı
Granit, Dünya'nın mantosundan gelen lavların soğumasıyla oluşan, kaba ile orta dokulu kristaller oluşturan bir magmatik taştır. Mükemmel dayanıklılığı, %0,5'in altında su emme oranı ve geniş desen ve renk yelpazesi nedeniyle granit, çok sayıda iç ve dış yapı projesi için tercih edilen bir seçenektir. Mutfak tezgahları, bir evin diğer iç kısımları ve döşeme yapımında kullanılmasının yanı sıra, sıklıkla anıt ve mezar taşlarının yapımında da kullanılır. Ülke genelinde granit bolluğu, gizli bir nimettir; bu da birçok yatırımcının Nijerya'nın granit ocakçılık işine para yatırması anlamına gelir.
İran Mermer Ocağı
İran makine sanayisindeki lüks ürünler, mermer ocaklarıyla yapılır. Mermer, kireçtaşı veya dolomitten oluşan metamorfik bir taştır. Yıllar boyunca yerin derinliklerindeki yüksek ısı ve basınçla karbondioksitten arındırılır, kristalize olur ve sağlamlaşarak katılaşır. Mermer, iki çeşitte bulunur: oniks ve traverten. Mermer, gösterişli görünümü ve parlak cilasıyla bilinir ve bu da onu saray yapıları ve görkemli evler için çok aranan bir taş haline getirir.
İran Kireçtaşı Ocağı
Tortul kayaçların yaklaşık %10'u kireçtaşından oluşur ve bu da onu dünyanın birçok yerinde bol bulunan bir kaynak haline getirir. Kireçtaşı, özellikle Tahran'da İran'ın kırsal ve kentsel alanlarında, binalar, yollar ve çimento, cam ve tarımsal kireç üretimi gibi diğer altyapı geliştirme amaçları için inşaat taşı olarak yaygın olarak kullanılır. Deniz organizmalarının kemik kütlesinin %60'ından fazlasını oluşturan, öncelikle kalsiyum karbonattan oluşan doğal olarak oluşan kemikli bir mineraldir ve kabuklar ezilip işlenerek kireçtaşı üretilir.
İşte İran taş ocakçılık ekipmanları için bazı özellikler ve bakım gereksinimleri.
Makine özellikleri
Ocak testeresi özellikleri, farklı modellere göre değişir. Genellikle uzunluk 12.000 mm ile 16.000 mm arasında değişir. Kesim genişliği 160 mm'dir ve kesim kalınlığı 90 mm ile 330 mm arasında değişir. Toplam güç 68-95 kw'dır ve ağırlık 8500 kg ile 9500 kg arasında değişir.
İran ocak matkaplarının delme derinliği 4 m ile 10 m arasında değişir. Tek günde 40'a kadar delik açabilirler. Deliklerin çapı 100 mm ile 200 mm arasında değişir. Matkapların toplam gücü 75 kw ile 110 kw arasında değişir ve ağırlıkları 3500 kg ile 4200 kg arasında değişir.
İran ocakları için elmas tel testerelerinin maksimum kesim uzunluğu 300 m'dir. Kesim çapı 10-12 mm'dir. Toplam gücü 26-37 kw'dır. Cihazın ağırlığı 250 kg'a kadar olabilir.
Blok taşıyıcıları, 1.000 kg ile 5.000 kg arasında değişen farklı ağırlıklarda taş blokları taşıyabilir. Blok taşıyıcılarının ağırlığı 3.000 kg ile 5.000 kg arasında değişir. Toplam güçleri 75 kw ile 110 kw arasındadır.
İran taş ocağı yükleyicileri, 30.000 kg ağırlığa kadar taşları taşıyabilir. İran yükleyicisinin ağırlığı, marka ve modele bağlı olarak 3.500 kg, 8.500 kg, 12.500 kg, 17.500 kg veya 23.000 kg olabilir. Yükleyicinin toplam gücü 75 kw ile 150 kw arasındadır.
Makine bakımı
İran'daki birçok taş ocağında ekipman temizleme sistemleri bulunur. Ekipman çalışırken temizlenmelidir. Bu, işletme maliyetlerinin çevre üzerindeki etkisini sınırlamaya yardımcı olur.
Hasara yol açabilecek yabancı cisimlerin birikmesini önlemek için ekipmanı kullanım sonrası yıkamak çok önemlidir. Yıkama, genel ekipman performansını artırır ve ömrünü uzatır.
Makinenin ömrünü uzatmak için düzenli bakım her zaman yapılmalıdır. Planlı bir onarım programı uygulamak, ekipman dayanıklılığını garanti eder ve üretim hatlarının sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar.
Ocakçılık ekipmanlarını tamir ederken orijinal yedek parçalar kullanmak gereklidir. Bu, makinenin mükemmel bir şekilde uymasını ve optimum performans göstermesini sağlar.
Çevre, ocakçılık ekipmanı bakımında önemli bir rol oynar. Makineleri kullanım sonrası kuru ve iyi havalandırılmış bir yerde saklayın. Ortamın maruz kalma seviyesi azaltılır, böylece ömür boyu kullanım süresi uzatılır.
İran taş ocaklarının inşaat ve dekorasyon sektörlerinde çeşitli uygulamaları vardır. Büyük ölçekleri ve kaliteli taşların bulunması nedeniyle, altyapı projeleri için malzeme sağlarlar.
Altyapı geliştirme:
İran ocaklarından elde edilen taşlar, yolların, köprülerin ve diğer altyapı projelerinin inşasında yaygın olarak kullanılır. Çakıl gibi asfalt ve yol alt yapı malzemeleri, İran'dan gelen taşlardan yapılır. Yol yüzeylerinin yapımında çakılın doğru kullanımı çok önemlidir. İran, dünyanın en iyi doğal çimentolarına sahip olup, dünyadaki çimentonun yaklaşık %85'i kireçtaşından yapılır. İran'daki ocaklar ayrıca, genellikle yol yüzeyi agrega üretiminde kullanılan yüksek kaliteli bir kuvars taşı olan kuvarsit de üretir. Yapımında kullanılan bileşenlerin kalitesi nedeniyle, İran çimentosu yüksek düzeyde dayanıklılığa ve mukavemete sahiptir.
Bina inşaatı:
Kireçtaşı ve mermer, anıtlar, cepheler ve sütunlar ve merdivenler gibi diğer mimari elemanlar yapmak için kullanılabilen iki dekoratif taş örneğidir.
Altyapı malzemeleri:
Kuvars taşı, kireçtaşı ve mermerden farklı olarak her yerde bulunur. Tezgahlar, makyaj tezgahları ve mutfak tezgahları gibi çeşitli yüzeyler ve uygulamalar için sıklıkla mühendislik taşı olarak üretilir.
Duvar Taşı:
Granit ve kumtaşı, duvar taşı olarak kabul edilir. Duvar taşları, temellerin ve duvarların oluşturulması için kullanılır. Granit ve kumtaşı genellikle şaşırtıcı derecede sağlam ve uzun ömürlü malzemelerdir. Bu nedenle, taşların neredeyse kesin olarak hava koşullarına veya aşınmaya maruz kalacağı ortamlarda kullanım için önerilir.
Döşeme ve kaldırım:
Granit, kireçtaşı ve kumtaşı, dış mekanlarda, yürüyüş yollarında ve peyzaj projelerinde kullanılan fayanslar, levhalar ve diğer kaldırım malzemelerinin yapımında kullanılabilir.
Toz ve toz:
İnşaatta kullanılan betonun önemli bir parçası ezilmiş kireçtaşı tozudur. Toz ve toz parçacıkları, reçine dolgu malzemesi ve tarım sektöründe kullanılan tarımsal kireç gibi çeşitli son ürünlerin temelini sürekli olarak sağlar.
Granit mezar taşları ve anıtlar:
Granit, inanılmaz dayanıklılığı nedeniyle mezar taşları ve anıtların oluşturulmasında popüler olarak kullanılır. Taş, dış iklimden etkilenmez. Yıllarca aşınmaya ve yıpranmaya dayanabilmenin yanı sıra, zamana karşı yazıyı da net ve okunabilir tutacaktır, böylece gelecek nesiller mezarı bulabilecektir.
İran taş ocaklarına yatırım yapmadan önce, alıcılar kapsamlı bir araştırma ve analiz yaparak piyasa talebini, bütçeyi ve diğer faktörleri iyice anlamalıdır. Alıcılar önce, hangi pazar bölümüne satış yapacakları veya son kullanıcıları hakkında karar vererek hedef pazarlarını belirlemelidir. Örneğin, alıcılar inşaat sektörüne hizmet vereceklerse, büyük granit ve mermer bloklar aramak gerekebilir. Öte yandan, mücevherat işi, lapis lazuli ve akik gibi yarı değerli veya değerli taşları tercih etme olasılığı daha yüksektir.
Ardından, alıcılar ilgilendikleri İran kaya ocağı türlerini düşünmelidir. İran'da mermer ocağı, traverten, granit veya tortul kaya ocağına mı odaklanmak istiyorlar? Belirli bir tür İran taş ocağı seçmek, alıcıların Cooig.com platformunda tedarikçi arama işini kolaylaştıracaktır. Ayrıca, alıcıların güvenebilecekleri ve yakın gelecekte bağlı kalabilecekleri uzun vadeli ortaklıklar kurmaları da önemlidir. Alıcılar, ihtiyaçlarını karşılamak için fazladan çaba göstermeye hazır olan ocak sahipleri veya taş işleme tedarikçileri aramalıdır. Dürüstlüğü ve mükemmel müşteri hizmetlerini değerlendirenleri seçin.
Bütçe, İran taş ocakları ararken dikkate alınması gereken bir diğer önemli konudur. Harcanabilen miktar, alıcıların yatırım yapabileceği ocak türünü büyük ölçüde etkileyecektir. Hızlı bir şekilde büyük miktarda taş üretebilen büyük ölçekli ocaklar, genellikle küçük ölçekli ocaklara kıyasla daha yüksek bir maliyete sahiptir. Bunun nedeni, üretkenliği artırmaya yardımcı olan gelişmiş çıkarma teknolojileri ve süreçleriyle donatılmış olmalarıdır. Bütçesi sınırlı olan alıcılar, işleme tesislerine daha yakın olan daha küçük veya orta ölçekli İran ocaklarını düşünebilirler.
Son olarak, alıcılar İran ocaklarını seçerken taşın özelliklerini ve kalitesini kontrol etmelidir. Renk, tutarlılık, desenler ve herhangi bir benzersiz özelliğin varlığı önemlidir ve alıcıların müşterilerinin beklediğiyle uyumlu olmalıdır. Değilse, alıcılar, tedarikçi değiştirmenin beraberinde getirebileceği zorluklara rağmen, bu özelliklere sahip tedarikçiler aramalıdır.
S1: İran'ın en büyük ocağı hangi tür taşı üretir?
C1: İran'daki en büyük ocak, krem rengi traverten ve beyaz mermer üretir. Ocak, İran'ın orta kesiminde yer almaktadır.
S2: İran'daki en iyi 3 traverten ocağı hangileridir?
C2: İran'daki en büyük traverten ocakları Mahallat, Kaşan ve Kangiran'dır. Mahallat traverteni krem rengi veya açık renklidir. Dekoratif binalar ve merdivenler için popülerdir. En kaliteli travertenin çoğu Kaşan bölgesinden gelir. Güzel gözeneklere sahip kırmızıdan koyu renge kadar değişir. Kangiran traverteni, İran'ın doğusunda, Meşhed yakınındadır. Genellikle fayans yapımında kullanılır ve daha ucuzdur.
S3: İran ocakları profesyonel taş ustaları çalıştırıyor mu?
C3: Evet, birçok İran taş ocağı kalifiye işçiler çalıştırıyor. Bu işçiler, taşı kesen ve işleyen büyük makineleri destekliyor. Yüksek vasıflı taş ustaları, taşı özel tasarımlara göre şekillendirmek için el aletleri kullanıyor.
S4: İran ocaklarından çıkan taş nasıl taşınıyor?
C4: Büyük taş blokları, taşımayı kolaylaştırmak için önce daha küçük parçalara ayrılır. Daha sonra taşı işleme tesislerine veya müşteri konumlarına taşımak için ağır hizmet tipi kamyonlar kullanılır. Bazı durumlarda, taşı deniz yoluyla gönderilmek üzere paketlemek için konteynerler kullanılır. Kıyıya yakın olan ocaklar, genellikle taşı taşımak için konteynerler ve gemi kullanırlar.