All categories
Featured selections
Trade Assurance
Buyer Central
Help Center
Get the app
Become a supplier

ISO tankı hakkında

ISO Tank Türleri

Bir ISO tank, sıvı, gaz veya tozları toplu halde taşımak için tasarlanmış özel bir konteynırdır. Tasarım, ISO konteyner standartlarına göre yapılmış olup, farklı taşıma yöntemleriyle kolayca taşınabilmelerini sağlar. ISO tanklar, hacimli değildir ve kolayca işlenebilir. İşte yaygın ISO tank türlerinden bazıları.

  • Gıda sınıfı ISO tanklar

    Gıda sınıfı ISO tanklar, genellikle hijyenik veya temiz konteynerler olarak bilinir. Meyve suyu, sıvı şeker, süt, şarap ve bira gibi yenilebilir sıvı maddeleri taşımak için özel olarak tasarlanmıştır. Kargonun taze kalmasını sağlamak için bu tanklar yüksek kaliteli yalıtım sistemine sahiptir ve genellikle soğutulur. Gıda sınıfı ISO tanklar, sıkı uluslararası temizlik ve hijyen standartlarına uygun olmalıdır.

  • Hacimli olmayan yük konteynerleri

    Hacimli olmayan yük konteynerleri veya hacimli olmayan ISO tank konteynerleri, genellikle ISO dışı özelliklere sahiptir. Gevşek veya hacimli olmayan yükler için yapılır. Bu tür konteynerlerin genellikle geniş bir kapı açıklığı vardır, bu da içeride daha kolay doldurulmasını, boşaltılmasını ve havalandırılmasını sağlar. Ayrıca, birçoğu daha fazla erişim sağlamak için kapak veya büyük erişim panelleri ile donatılmıştır.

  • Kimyasal ISO tanklar

    Kimyasal ISO tanklar, tehlikeli veya tehlikesiz kimyasalların taşınması için tasarlanmıştır. Bu tanklar, kimyasal ile tank arasında herhangi bir reaksiyonu önlemek için özel kaplamalar ve astar sistemleri içerir. Kargonun ve çevrenin güvenliğini sağlamak için Kimyasal ISO tanklar, özel emniyet vanaları, nefes alma boruları ve taşma koruma sistemleri ile donatılmıştır.

  • Gaz ISO tanklar

    Gaz ISO tanklar veya basınçlı ISO tanklar, amonyak, bütan, propan vb. gibi sıvılaştırılmış gazları taşımak için tasarlanmıştır. Bunlar basınçlı kaplardır. Yüksek mukavemetli çelikten imal edilir ve yüksek veya düşük basınç koşullarına dayanabilmeleri için basınç kontrol cihazları ile donatılmıştır.

  • Bitüm ISO tanklar

    Bitüm tankları veya asfalt tankları, bitüm veya asfalt taşımak için tasarlanmıştır. Taşıma sırasında kargoyu doğru sıcaklıkta tutmak için bir ısıtma mekanizması içerir. Ayrıca, ısı kaybını azaltmak için tanklar yalıtımla birlikte gelir.

  • Sınır ötesi ISO tanklar

    Sınır ötesi ISO tanklar veya soğutmalı ISO tanklar, uluslararası gönderiler için özel olarak üretilmiştir. Genellikle farklı sınır ötesi yönetmeliklere uygundurlar. Uzun mesafeli taşıma sırasında herhangi bir hasarı önlemek için bunlar bazen konumun gerçek zamanlı izlenmesi için bir konteyner izleme sistemi ile donatılmıştır.

  • Soğutmalı ISO tanklar

    Soğutmalı ISO tanklar, bozulabilir mallar veya kimyasallar gibi sıcaklığa duyarlı kargo taşımak için kullanılır. Bu tanklar, sıcaklığı korumak için bir soğutma sistemi ile donatılmıştır.

Özellikler ve Bakım

Özellikler

ISO tankların özellikleri, türlerine ve modellerine göre farklılık gösterebilir.

  • Kapasite

    ISO tank konteyner kapasitesi genellikle modele göre değişir. Kapasite genellikle ISO tank boyutlarına göre belirlenir. Standart ISO tank konteynerleri 20 fit kapasiteye sahiptir. Genellikle, etkili kapasitesi yaklaşık 24.000 litrelik ortak bir kapasiteyle 21.000 ile 26.000 litre arasında olacaktır.

  • Malzeme

    ISO tank genellikle paslanmaz çelik, karbon çelik veya alüminyumdan yapılır. Paslanmaz çelik genellikle gıda, kimyasallar ve diğer sıvılar için kullanılır. Karbon çelik genellikle tehlikesiz sıvılar için kullanılırken, alüminyum genellikle hafif sıvılar için kullanılır.

  • Çalışma Basıncı

    ISO tanklar, değişen basınçlar altında sıvı, gaz ve tozları işlemek üzere tasarlanmıştır. Bu basınç, tankın yapısı ve özellikleriyle tanımlanır. ISO tanklar genellikle hem çalışma hem de test basınçlarına sahiptir. ISO tankların çalışma basınçları 3 ile 8 bar arasında değişirken, test basınçları 6 ile 13,5 bar arasındadır.

  • Türleri

    ISO tanklarının çeşitli türleri vardır, bunlar arasında gıda sınıfı, kimyasal ve gaz ISO tankları yer alır. Gıda sınıfı ISO tankları, gıda taşımak için kullanılır. Uluslararası gıda taşıma standartlarını karşılayacaktır. Kimyasal ISO tanklar, kimyasalların taşınması için kullanılır ve genellikle korozyona karşı ek koruma sağlayan bir tasarıma sahiptir. Gaz ISO tankları, LNG gibi düşük kaynama noktasına sahip sıvılar için kullanılır.

Bakım

ISO tankın hem iç hem de dışı düzenli olarak kontrol edilmelidir. Düzenli denetimler:

  • Tankın hala geçerli güvenlik ve çevre standartlarını karşıladığından emin olur.
  • Tankın iyi durumda olduğundan emin olur.

ISO tank konteynerleri, düzenli temizlikle bakıma ihtiyaç duyar. Bu, sıvı kirlenmesini ve kötü kokuları etkili bir şekilde önleyecektir. Temizlik için yüksek basınçlı su ve buhar kullanılabilir. Ayrıca, profesyonel bir temizlik şirketi seçmek daha güvenli bir yol olabilir.

Taşıma ve elleçleme için, tank konteynerini bir yassı yataklı treylera veya demiryolu vagonuna güvenli bir şekilde sabitlemek önemlidir. Tank konteynerini sabitlemek için genellikle vinçler ve burulma kilidi kullanılır. Taşıma işlemi sırasında, tankın diğer ekipman veya eşyalarla temasını önlemek için önlemler de alınmalıdır.

ISO Tankların Kullanım Alanları

ISO tanklar, çoğunlukla intermodal taşımada kullanılır; bu da malları bir konteyner veya tankta, içeriğini boşaltmadan iki veya daha fazla taşıma yöntemi ile taşımayı ifade eder. Geniş hacimlerde sıvıları uzun mesafelere taşımak için yaygın olarak kullanılır. ISO tank boyutlarının standartlaştırılması ve çeşitli taşıma modlarıyla uyumluluğu, farklı taşıma yöntemleri arasında sorunsuz geçişler sağlar.

  • ISO tanklar, süt, meyve suyu, konsantre portakal suyu, şarap, yenilebilir yağlar, bitkisel yağlar, şarap, dondurulmuş meyve suyu, şeker kamışı suyu ve sıvı şeker gibi sıvıları taşımak için gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılır. Güvenli taşımayı ve kontaminasyondan korunmayı sağlarlar. Örneğin, sütçülük sektöründe, uygun yalıtım ve sıcaklık kontrolü sağlayan ISO tanklar, sütü çiftliklerden işleme tesislerine taşımak için kullanılır.

  • Kimya endüstrisinde, ISO tanklar, çeşitli tehlikesiz kimyasallar, tarım ilaçları, sıvı gübreler ve özel kimyasalların taşınması için kullanılır. Örneğin, amonyum tiyosülfat veya üre amonyum nitrat gibi sıvı gübreler, üretim tesisinden dağıtım merkezine veya doğrudan tarımsal perakendecilere ISO tanklarda taşınabilir.

  • İzo tanklar, ham petrol, benzin, dizel, jet yakıtı, bunker yakıtı ve doğal gaz sıvıları dahil olmak üzere petrol ürünleri taşımak için yaygın olarak kullanılır. Örneğin, ISO tanklar, rafinerilerden veya depolama terminallerinden havaalanlarına jet yakıtı taşımak için kullanılabilir.

  • ISO tanklar, kuru yük konteyneri veya özel bir astarla donatıldığında, bazı toz, granül ve toplu katı türlerini taşımak için kullanılabilir. Bunlar genellikle etkili boşaltma için bir boşaltma sistemiyle donatılmıştır. Yaygın uygulamalar arasında şeker, un, kakao tozu, nişastalar, kimyasallar ve polimerler gibi malzemelerin taşınması yer alır.

ISO Tank Seçimi

İş satın alımları söz konusu olduğunda, ISO tank gibi bir ürünü seçmek, karlılığı etkileyeceği için titizlik gerektirir.

Dayanıklılık, kalite, kaynak standartları ve maliyet etkinliği gibi faktörler, dünya çapında mal taşımak için hangi ISO konteyner türünün en uygun olduğuna karar vermeden önce dikkatlice incelenmelidir.

  • Dayanıklılık ve güvenilirlik:

Taşınan ürünün güvenliğini sağlamak için, ISO tank belirli özelliklere sahip olmalıdır. Bunlardan biri, yıllarca iyi durumda kalmasına yardımcı olacak korozyona karşı dirençtir. ISO tank için doğru malzemeyi seçmek, ömrü söz konusu olduğunda fark yaratabilir.

Perde arkası ISO konteynerler, açık üst çerçeveyi ortaya çıkaran üç tarafta kolayca geriye doğru yuvarlanabilen bir kanvasa sahiptir. Bu nedenle, çeşitli uygulamalarda mükemmel dayanıklılık ve esneklik sağlarlar. Ancak, perdeler içeriği dış hasarlardan veya sıcaklık değişimlerinden koruyamayabilir. Bu nedenle, bu tür bir konteyner kullanarak mal taşırken hava koşullarını göz önünde bulundurmak önemlidir.

  • Kalite:

    Genellikle yüksek kaliteli mallar veya ürünler, mükemmel bir konteyner türü kullanılarak taşınmalıdır. Örneğin, süt, meyve suyu veya şarap gibi gıda maddelerini ithal etmek için,

    ISO gıda sınıfı tank

    adlı özel bir tank kullanılmalıdır. Bu tankın, bu içecekleri tüketecek kişilere zarar vermemek için dünya çapındaki organizasyonlar tarafından belirlenen sıkı sağlık düzenlemelerine uygun olması gerekir.

    Birleşmiş Milletler Tehlikeli Maddeler Kodu

    ve Süt Boru Hattı Taşıma Standartları, bu tankların Güvenli olmak için belirli kriterleri karşılamasını gerektirir. Bu nedenle, gıda ürünleri taşımak için Gıda Sınıfı ISO Tankları kullanmak daha güvenlidir ve herkesin sağlıklı kalmasını sağlar.

  • Maliyet etkin seçenekler:

    İş için doğru ISO tank türünü seçerken, sadece kalitesi ve dayanıklılığı değil. Maliyet de dikkate alınmalıdır. Ancak, maliyet etkin bir seçenek seçmek, dayanıklılıktan veya performanstan ödün vermek anlamına gelmez. İyi işlevsellik sunan ekonomik bir seçenek bulmak çok önemlidir.

İzo Tank SSS

S1: Taşımada ISO tank kullanmanın avantajları nelerdir?

C1: ISO tanklar birkaç avantaj sunar. İçeriği transfer etmeden farklı modlarda taşınabildikleri için çoklu modlu esneklik sağlarlar. Kargo güvenliğini ve verimliliği sağlayarak taşıma maliyetlerini azaltan sağlam bir yapıya sahiptirler.

S2: Hangi maddeler Kargo ISO Tanklarının kullanılmasını gerektirir?

C2: ISO Kargo Tankları, kimyasallar, gıda ve içecekler ve tehlikeli maddeler dahil olmak üzere çeşitli sıvılar için kullanılır. Sıvının türüne göre belirli ISO Tank türleri kullanılır.

S3: ISO tanklar çevre dostu mu?

C3: Evet, ISO tanklar çevre dostu olarak kabul edilir. Verimli tasarımları, taşıma kapasitesini en üst düzeye çıkararak, gereken seyahat sayısını azaltır ve karbon emisyonlarını en aza indirir. Ek olarak, birçok ISO tank, kargo dökülmelerini veya sızıntılarını önlemek için sistemlerle donatılmıştır, bu da çevreyi kirlilikten korur.