All categories
Featured selections
Trade Assurance
Buyer Central
Help Center
Get the app
Become a supplier

düşük hızlı parçalama makineleri hakkında

Düşük Hızlı Parçalayıcı Türleri

Bir düşük hızlı parçalayıcı, çeşitli atık malzemeleri kolay geri dönüşüm ve imha için daha küçük parçalara ayıran büyük ve güçlü bir atık parçalayıcıdır. Düşük hızlı bir parçalayıcı genellikle yavaş dönen bir rotor ve beş dişli ekranlara sahiptir. Düşük hızlı parçalayıcılar, belirli özelliklere göre farklı türlere ayrılabilir.

  • Tasarım konfigürasyonu

    Düşük hızlı bir parçalayıcının klasik tasarımı, yatay bir besleme sistemine sahiptir. Yatay bir besleme konveyörü ve yatay bir rotorla yapılandırılmış yatay bir hazneye sahiptir. Ancak, yatay bir hazne, mevcut tek tasarım konfigürasyonu değildir. Dikey besleme sistemine sahip parçalayıcılar popülerlik kazanıyor. Küçük bir alan kaplayan dik, kompakt bir biçimde bulunurlar.

  • Yükleme yöntemi

    Düşük hızlı bir parçalayıcı, manuel veya otomatik besleme sistemine sahip olabilir. Manuel yükleme yöntemine sahip düşük hızlı parçalayıcılarda, operatörler malzemeleri bir hazne aracılığıyla yükler. Otomatik besleme sistemi, malzemeleri parçalayıcıya sürekli ve eşit şekilde beslemek için bir konveyör bandı veya diğer mekanizmaları kullanır.

  • İşletme kontrolü

    Genellikle düşük hızlı parçalayıcılar, açık/kapalı düğmesine sahiptir. Bazı parçalayıcılar, kullanıcıların makineyi uzaktan çalıştırıp durdurmalarına olanak tanıyan bir uzaktan kumandaya sahip olabilir. Daha gelişmiş parçalayıcılar, hız, sıcaklık ve hata kodları gibi çalışma parametrelerini gösteren bir ekrana sahip dijital bir kontrol sistemine sahiptir.

  • Tekerli ve paletli parçalayıcılar

    Tekerli bir parçalayıcı, sağlam bir taban sağlayan ve kolay hareket etmesini sağlayan dört sağlam tekerleğe sahiptir. Düşük hızlı tekerlekli parçalayıcı genellikle çekme taşıma için bir römorka monte edilir. Paletli bir parçalayıcı, ağırlığı dağıtan ve çekiş sağlayan iki geniş palete sahiptir. Düşük hızlı paletli parçalayıcılar engebeli arazide ilerleyebilir ve çamurlu koşullarda yere bağlı kalabilir.

  • Çevre dostu parçalayıcılar

    Bazı düşük hızlı parçalayıcılar, enerji tüketimini azaltan bir eko moduna sahiptir. Diğer modeller, bekleme veya uyku modu gibi enerji tasarruflu özellikler sunmaktadır. Bekleme moduna sahip parçalayıcılar, bir süre hareketsiz kaldıktan sonra otomatik olarak uyku moduna geçer. Makine, beslemede yeni malzemeleri algıladığında uyanır. Uyku moduna sahip düşük hızlı parçalayıcılar, makineyi uyku moduna sokan bir manuel tetikleyiciye sahiptir.

  • Sessiz parçalayıcılar

    Düşük hızlı parçalayıcılar genellikle yüksek ve zararlı gürültü üretir. Parçalayıcı üreticileri genellikle parçalayıcının gürültüsünü bastırmak için ses yalıtımlı başlıklar takarlar. Ses yalıtımlı başlıklara sahip parçalayıcılar, makine çalışırken ürettiği gürültüyü emen ve engelleyen dış bir muhafaza bulunur.

Düşük Hızlı Parçalayıcıların Özellikleri ve Bakımı

Malzeme türü, karışım oranı ve parçalayıcının kapasitesi gibi birçok faktör, düşük hızlı bir parçalayıcının özelliklerini etkileyebilir. Tipik özellikler şunlardır:

  • Kapasite: Düşük hızlı parçalayıcıların kapasitesi genellikle metreküp/saat veya ton/saat olarak gösterilir. Örneğin, 5 hp'lik düşük hızlı bir parçalayıcı, plastik için saatte 500 ila 700 kg kapasiteye sahiptir. 15 hp'lik düşük hızlı bir parçalayıcı makinesinin kapasitesi, plastik için saatte yaklaşık 1.500 ila 2.000 kg'dır. 40 hp'lik düşük hızlı bir parçalayıcı gibi daha büyük endüstriyel modeller, plastik için saatte 3.000 ila 4.000 kg'a kadar kapasiteye sahip olabilir.
  • Kesme sistemi: Düşük hızlı parçalayıcılar genellikle bıçaklar ve karşı bıçaklar içeren bir kesme sistemi kullanır. Bıçak sayısı, boyutu ve tasarımı, malzemenin ne kadar iyi parçalandığı üzerinde etkisi vardır. Parçalayıcı bıçakları, yıldız, yuvarlak, pençe, çift pençe, kepçe, üçlü pençe şekilleri vb. dahil olmak üzere çok çeşitlidir.
  • Güç: Düşük hızlı parçalayıcılar elektrik motorları tarafından çalıştırılır. Güçleri, makinenin ne kadar güçlü olduğunu belirler ve daha yüksek güç seviyeleri, daha zorlu görevlerin üstesinden gelebilir. Bir düşük hızlı parçalayıcının elektrik motor gücü, modele bağlı olarak 5 hp (beygir gücü) ile 100 hp veya daha fazlası arasında değişir.
  • Boyut: Bir parçalayıcının boyutu esas olarak uzunluğu, genişliği ve yüksekliği ile temsil edilir. Endüstriyel ölçekli parçalayıcılar için boyutlar büyük olur ve geniş bir alan kaplar. Örneğin, 40 hp motor gücüne sahip bazı ağır hizmet tipi parçalayıcıların boyutları 2.700 x 2.200 x 2.000 mm'dir.

Bir bakım programı izleyerek ve düzenli olarak planlanan incelemeler ve küçük onarımlar yaparak, düşük hızlı bir parçalayıcı çalışır durumda tutulabilir. Aşağıdaki bakım önerileri, tüm endüstriyel parçalayıcılar, kırıcılar veya ayırıcılar için geçerlidir:

  • Günlük yıkama ve temizlik: Makineleri, elektrikli parçaların, yatakların, motorların ve havalandırma alanlarının aşırı ısınmasına neden olabilecek talaş ve banttan arındırmak için makineleri bir üfleme tabancası veya fırça ile temizleyin.
  • Pim ve bant motor kayış gerginliği, bantlar ve motor kasnağında gereksiz aşınmayı azaltmak için doğru kayış gerginliğini, kasnakları ve bant motor hizalamasını sağlamak için gerektiğinde kontrol edilmeli ve ayarlanmalıdır.
  • Aylık olarak, tüm emniyet koruyucuları ve durumlarını, uygun olup olmadığını ve tüm emniyet koruyucularının güvenli bir şekilde cıvatalanmış olup olmadığını sağlamak için inceleyin. Herhangi bir olağan dışı yatak veya motor kasnağı hizalaması araştırılmalı ve herhangi bir çalışabilir koruyucunun güvenliğini sağlamak için ayarlanmalıdır.
  • Kılavuz yataklar ve raylar üzerindeki yağlama yağı düzenli olarak gerektiğinde kontrol edilmeli ve uygun yağ ile doldurulmalıdır.

Düşük Hızlı Parçalayıcıların Uygulama Senaryoları

  • Atık yönetim tesisleri

    Düşük hızlı parçalayıcılar, belediye katı atıklarını işlemek için atık yönetim tesislerinde kullanılabilir. Daha küçük parçacık boyutları üretme yetenekleri, atık hacmini azaltmak ve imha veya daha fazla işlem için hazırlamak için onları uygun hale getirir.

  • Geri dönüşüm merkezleri

    Geri dönüşüm merkezlerinde, düşük hızlı parçalayıcılar çeşitli geri dönüştürülebilir malzemeleri işlemek için kullanılabilir. Plastik, ahşap, tekstil ve elektronik atıklar dahil olmak üzere diğer şeylerin yanı sıra, sıralamaları kolaylaştırır ve geri dönüşüm oranlarını artırır.

  • Kompostlama tesisleri

    Düşük hızlı parçalayıcılar, kompostlama tesisleri için değerli makinelerdir. Gıda artıkları ve bahçe atıkları gibi organik atıkları parçalamak, kompost yığınlarında ayrışmayı hızlandırır ve havalandırmayı iyileştirir.

  • İnşaat alanları

    Düşük hızlı parçalayıcılar, inşaat alanlarında yıkım atıklarını yönetmek için kullanılabilir. Beton, tuğla ve ahşap gibi inşaat molozlarını parçalamak, imha maliyetlerini düşürür ve yerinde geri dönüşümü teşvik eder.

  • Çöplükler

    Düşük hızda parçalayıcılar, atıkları parçalayarak daha az hale getirerek çöplüklerde önemli bir rol oynayabilir. Yerleşmeyi azaltmak ve çöplük verimliliğini artırmak için atıkları çöplüğe atılmadan önce parçalayabilirler.

  • Endüstriyel tesisler

    Düşük hızlı parçalayıcılar, endüstriyel tesisler için yararlı makineler olabilir. Plastik filmler ve borular gibi üretim artıkları ve kağıt kutular ve paletler gibi ambalaj malzemelerinin hacmini azaltmak için kullanılabilirler.

  • Tekstil geri dönüşümü

    Düşük hızlı parçalayıcılar, tüketici sonrası veya üretim tekstil atıklarını işlemek için tekstil geri dönüşümünde kullanılabilir. Giysileri, döşemeyi ve endüstriyel tekstilleri, lifleri ve diğer değerli malzemeleri geri kazanmak için parçalamak için diğer şeylerin yanı sıra kullanabilirler.

Düşük Hızlı Parçalayıcıları Nasıl Seçersiniz?

Endüstriyel düşük hızlı parçalayıcılar söz konusu olduğunda, birkaç faktör, belirli uygulamalar için uygunluklarını belirler. Atık malzemeyi parçalamayı seçerken odaklanılacak bazı özellikler ve özellikler şunlardır.

  • Kapasite

    Çeşitli modeller mevcuttur, bu nedenle belirli bir parçalayıcı ünitesinin kapasitesini belirlemek çok önemlidir. Kapasite normalde kg/saat cinsinden ölçülür. Veya ton/saat. Üretilen atık malzeme miktarı, kapasitesine göre uygun bir modeli belirlemeye yardımcı olacaktır.

  • Tork

    Endüstriyel düşük hızlı parçalayıcılar genellikle yüksek torka sahiptir. Daha yüksek torka sahip parçalayıcılar, daha fazla atık malzeme ve daha büyük eşyaları parçalayabilir. İşletmeler, bir parçalayıcının torkunu, tahrik motorunun gücüne ve hızına bakarak belirleyebilir.

  • Gürültü Seviyeleri

    Düşük hızlı parçalayıcıların ayırt edici bir özelliği, yüksek torkları ve düşük çalışma gürültüleridir. Gürültü seviyeleri genellikle standart elektrikli ekipman ve makinelerden daha yüksektir. Farklı modellerin değişen gürültü seviyeleri vardır. Daha yüksek gürültü seviyelerinde çalışan bir parçalayıcı seçerken belirli ses koruma ekipmanları gerekebilir.

  • Malzemeler

    Besleme haznesi ve parçalama odası, çeşitli atık malzemeleri işlemek için tasarlanmıştır. Parçalanacak malzeme türü, hangi tür parçalayıcının gerektiğini belirlemede önemli bir rol oynayacaktır. Daha düzgün veya standart malzeme, bir parçalayıcıya kolayca beslenebilir. Ancak, düzensiz şekilli malzeme, bir besleme konveyör bandı gibi ek işlem ekipmanları gerektirebilir.

  • Volan

    Düşük hızlı bir volan temelde enerji depolayan bir cihazdır. Düşük hızlı parçalayıcılar, enerjilerini depolamalarına yardımcı olan volan ile donatılmıştır. Parçalayıcıya herhangi bir ağır yük atıldığında enerji açığa çıkarır ve işlevleri düzgün bir şekilde sürdürür. Ani enerji talebindeki ani artışları emerek işlemin verimliliğini artırmaya yardımcı olur. Düşük hızlı volanlar, sürekli güç üretir ve atık malzemenin sorunsuz bir şekilde parçalanmasını sağlar. Bu, istikrarlı işlemede yardımcı olur ve makinenin aşınma ve yıpranmasını azaltır.

  • Güç Kaynağı

    Güç gereksinimleri, genellikle elektrik gücü veya hidrolik güç olan motorun tahrik sistemi tarafından belirlenir. Motorun tahrik sistemi doğrudan makinenin kırma odasına ve rotoruna bağlıdır. Ağır hizmet tipi parçalama bıçaklarına sahip parçalayıcılar daha fazla motor tahrik gücü gerektirir. Malzemenin bileşimi, gerekli tahrik sistemi gücü türünü de etkileyecektir.

  • Makine Boyutları

    Bir makinenin genel boyutları ve ağırlığı, kurulum gereksinimlerini etkiler. Kapasite, besleme sistemi, atık malzeme türü ve boşaltma yeri ve yöntemi, bir parçalayıcının boyutunun ve ağırlığının uygunluğunu etkileyecektir.

  • Makine Maliyeti

    Düşük hızlı bir parçalayıcının maliyetini belirlerken, makinenin boyutları, kapasitesi, besleme sistemi, motor tahrik gücü, parçalama teknolojisi ve boşaltma yöntemi gibi faktörlerin hepsinin etkisi olacaktır. Endüstriyel sınıf bir parçalayıcı, standart bir ev tipi makineden daha pahalı olacaktır.

Düşük Hızlı Parçalayıcılar SSS

S1: Düşük hızlı parçalayıcılar yüksek hızlı parçalayıcılardan neden daha iyidir?

C1: Düşük hızlı parçalayıcılar daha az gürültülü çalışır ve daha ince malzemeler üretir. Ayrıca daha az enerji tüketirler ve ısı üretme ve bıçak aralığı tehlikeleri oluşturma riski daha düşük olduğu için çalıştırılması daha güvenlidir.

S2: Düşük hızlı parçalayıcılar gıda atığı parçalayıcıları mıdır?

C2: Tam olarak değil. Düşük hızlı parçalayıcılar gıda atıklarını parçalamak için kullanılabilirken, birçok başka uygulama için de uygundurlar. Gıda atığı parçalayıcıları, bakteri üremesini önlemek için belirli hijyen standartlarına uygun olarak tasarlanmıştır ve kompostlamaya uygun olacak şekilde işlenebilir.

S3: Düşük hızlı parçalayıcılar kemik parçalama için uygun mudur?

C3: Hayır. Düşük hızlı parçalayıcılar kemikler için uygun değildir. Kemik parçalayıcıları çalıştırmak için daha yüksek güç ve torka ihtiyaç duyar. Genellikle ağır hizmet tipi işlemlere dayanmak için daha sağlam malzemelere ve bıçaklara sahiptir.

S4: Düşük hızlı parçalayıcılar öğütücülerle aynı mıdır?

C4: Aslında değil. Düşük hızlı parçalayıcılar genellikle malzemeleri kesen ve yırtan bıçaklarla yapılırken, öğütücüler malzemeleri parçalamak için çekiçler kullanır. Parçalayıcılar genellikle, bir ürün daha küçük parçalara öğütülmeden önce malzeme azaltma sürecinin ilk aşamasıdır.