All categories
Featured selections
Trade Assurance
Buyer Central
Help Center
Get the app
Become a supplier

Orta basınçlı DTH uç

(321 ürün mevcut)

orta basınçlı DTH uç hakkında

Orta Basınçlı DTH Çekiç Uçları Türleri

Orta basınçlı DTH çekiç uçları, farklı özelliklere ve çeşitlere sahip yüksek hassasiyetli sondaj aletleridir. En sık kullanılan türlerden bazıları şunlardır:

  • RD

DTH RD uç ailesi, özellikle çeşitli temel ve inşaat mühendisliği projeleri için kuyu sondajını kolaylaştırır. Bu, kuyu açmak için konik çekiç milleri ve sondaj uçlarının kullanılmasını gerektirir. Sondaj uçları ayrıca katı çelik ve karbür yüzeyli seçeneklerde de mevcuttur. RD sondaj ailesi, çapları 76-152 mm arasında değişen uçlara sahiptir ve kuyuları genellikle RC ailesi tarafından oluşturulan kuyulardan daha küçüktür.

  • QW

QW|QWD DTH uç ve çekiç ailesi, 90o dik açıyla delik açmak için kullanılır. Bu, çoğu sondaj ucunun dik açıyla delmemesi aksine QW ailesinin yatay veya dikey bir delik oluşturabileceği anlamına gelir. Aile, çapı 90 mm ile 203 mm arasında değişen uçları içerir.

  • HF

HF çekiç ve uç ailesi, büyük çaplı delik açmak için kullanılır. Ailenin, kendilerine büyük sondaj uçları takılmış HF çekiçleri vardır. Çekiç ve uçlar, zorlu kaya oluşumlarından kolayca delebilmelerini sağlayan sert bir malzemeden yapılmıştır. Zorlu kaya oluşumlarına dayanma kabiliyetlerini artırmak için bazen sondaj uçlarına elmaslar yerleştirilir.

  • Çapraz

Çapraz uçlar, genel olarak bir çarmıha benzeyen bir şekle sahiptir. Uç, eldeki kaya içine bir tungsten karbür uç yerleştirerek aşağı doğru iterek delik açar. Çapraz DTH uçları, esas olarak petrolle ilgili kuyuların delmek ve kaya içinde patlatma delikleri açmak için kullanılır.

Orta Basınçlı DTH Çekiç Uçları Özellikleri ve Bakımı

DTH çekiç uçlarının özellikleri, onların benzersiz özelliklerini belirleyebilir. DTH çekiç uçları, 3 inçten 36 inçten fazlaya kadar değişen boyutlarda mevcuttur. Bazı yaygın boyutlar 3½'' DTH çekiç ucu, 4½'' DTH çekiç ucu, 6½'' DTH çekiç ucu, 8½'' DTH çekiç ucu ve 10½'' DTH çekiç ucu vb. DTH uçları, genellikle çeşitli sondaj ekipmanlarına ve kurulumlarına uyacak şekilde farklı mil tipleriyle tasarlanmıştır. Ayrıca, kesilen oluşumlardan su akışını ve havayı etkileyen farklı DTH uç meme yapılandırmalarına sahiptirler. Uçlar, DTH çekiçleri için tungsten çelik, alaşımlı çelik ve karbon çelik gibi dirençli malzemelerden yapılmıştır, böylece yüksek darbe ve aşındırıcı ortamlara dayanabilirler. Ayrıca çeşitli DTH çekiç ucu şekillerinde gelirler ve farklı jeolojik koşullara ve sondaj amaçlarına uygundurlar. Yarı balistik düğmeler, yumuşak ila orta oluşumlar için mükemmeldir, parabolik düğmeler ise orta ila sert oluşumlar için uygundur. Diğer şekiller düz, körelmiş, konik ve dışbükeydir, estabilidade veya spiral uçlar ise çok miktarda eklemeli malzeme içeren kayalık yerlerde iyi çalışır. Ayrıca, orta basınçlı DTH uçlarının, sondaj sırasında sertlik ve istikrar sağlayan farklı mil uzunlukları da olabilir.

DTH uçları iyi bakımlı olduğunda, uzun yıllar boyunca istikrarlı ve verimli sondaj sağlayabilirler. Uygun bakım, uç arızası, erken aşınma ve kuyu dibinde sondaj verimsizliği gibi yaygın sorunları önler, büyük önem taşır.

Düzenli görsel inceleme, küçük sorunları büyük sorunlar haline gelmeden önce yakalamaya yardımcı olabilir. Operatörler, DTH uçlarında sapma işaretleri, çatlaklar veya hasar aramalıdır. Düğme aşınması veya matlığının erken belirtilerini bulmak için düğmelere veya taçlara özellikle dikkat etmelidirler. DTH çekicin performansını etkileyebilecek çekiç ucu aşınması, geri çekilmesi veya deliği aşındırması gibi sorunları bulmak ve çözmek önemlidir.

Operatörler, DTH uçları için düzenli bakım ve inceleme programı oluşturmalıdır. Ve sondaj uçlarını düzenli programa göre delikten çıkararak inceleyebilirler. Bakım programı oluşturmak istiyorlarsa, DTH uçlarında sondaj derinliğini ve zaman aralıklarını da göz önünde bulundurmalıdırlar. Uçları iyice temizlemek ve kullanım sonrası molozları ve karbonat birikimini gidermek, soğutmayı iyileştirmeye ve aşınmayı azaltmaya yardımcı olabilir.

Ayrıca, uygun sondaj parametrelerinin kullanılması, DTH uçlarının ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir. Sondaj ortamına ve uç tasarımına uyan sondaj hızı, penetrasyon hızı ve hidrolik basıncı dikkatli bir şekilde seçmek gerekir.

Orta Basınçlı DTH Çekiç Uçlarının Kullanımları

Orta basınçlı DTH çekiç uçları, madencilik sektöründe yaygın olarak kullanılır. Uçlar, bir sondaj teçhizatı boru hattının ucuna takılır ve ardından bir sondaj motoru ile kullanılır. Çekiç ucu, sondaj yapılacak kayaç üzerine her dakika birkaç kez vurur ve bu da kayaçta bir delik açar.

Orta basınçlı DTH çekiç uçları, aşağıdaki yerlerde yaygın olarak kullanılır: deniz ve karada kuyular, jeotermal kuyular, su kuyuları, çapa kuyuları, mineral ve kömür kuyuları, temel güçlendirme kuyuları, patlatma delikleri ve yatay yönlü sondaj.

  • Jeotermal kuyular:

    Jeotermal kuyular, Dünya çekirdeğinden ısı çekerek temiz, yenilenebilir enerji sunar. Bu işlem, gezegenin derinliklerinde gömülü doğal ısıyı kullanır. Bu enerji kaynağı bol ve istikrarlı olduğundan, fosil yakıtlara olan bağımlılığımızı önemli ölçüde azaltabilir.

  • Su kuyuları:

    Su kuyuları, yeraltı suyu kaynaklarına doğrudan bir bağlantı sağlayarak toplulukların temel içme suyuna erişebilmesini sağlar. Uygun şekilde yerleştirilen ve inşa edilen su kuyuları, hem halk sağlığını hem de ekonomik gelişmeyi destekleyerek temiz ve güvenli içme suyu sağlayabilir.

  • Temel güçlendirme kuyuları:

    Temel güçlendirme kuyuları, köprüler, otoyolar ve binalar gibi yapı temellerinin stabilitesini artırır. İyi güçlendirilmiş temeller daha güvenli olacaktır. Bu, sağlam temeller olmasa duramayan giderek artan dengesiz mimarilere yardımcı olacaktır.

  • Patlatma delikleri:

    Patlatma delikleri, genellikle patlatma amacıyla bir desen şeklinde oluşturulan, kaya içinden büyük çaplı sondaj büyüklüğünde kazılardır. Bu delikler, çoğunlukla patlayıcılar kullanılarak madencilik, tünel açma veya taş ocağı yapma amacıyla delinir.

Orta Basınçlı DTH Çekiç Uçları Nasıl Seçilir

Belirli sondaj ihtiyaçları için doğru DTH çekici ve sondaj uçlarını seçerken, birkaç faktör göz önünde bulundurulmalıdır:

  • Zemin Malzemesi

    Kaya kalitesi, DTH uç tasarımı ve boyutunun seçimini belirleyecektir. Örneğin, aşındırıcı veya karmaşık oluşumlar boyunca sondaj yapılıyorsa, daha dayanıklı, aşınmaya dayanıklı malzeme içeren bir DTH ucu seçilmesi gerekebilir.

  • Sondaj Çapı

    İstenen delik çapı, bir bireyin veya işletmenin kullanması gereken DTH çekicin ve ucun boyutunu etkileyecektir. Belirli sondaj uygulaması için gerekli delik boyutlarını göz önünde bulundurmak ve ardından bu ölçümlere ulaşabilen bir DTH çekiç ve uç seçmek çok önemlidir.

  • Sondaj Derinliği

    Belirli bir proje için gerekli sondaj derinliği de DTH çekiç ucunun boyutunu ve türünü etkiler. Belirli bir DTH uç tipi ve boyutunun istenen derinliğe ulaşmak için gerekli olduğu belirlendiğinde, çekicin ve ucun gerekli sondaj derinliğine ulaşabildiğinden emin olmak önemlidir.

  • Uç Tasarımı

    Makalenin başlarında görüldüğü gibi, belirli uygulamaya bağlı olarak kullanılabilen çeşitli DTH çekiç uçları vardır. Eldeki belirli sondaj görevi için uygun uç türünü seçmek çok önemlidir.

  • Bağlantı Boyutu

    Bir DTH çekiç ve uç seçerken, iki bileşen arasındaki bağlantı boyutunun uyumlu olduğundan emin olmak gerekir. Bu, düzgün bir şekilde birleştirilmesini ve verimli bir sondaj performansı sağlamasını sağlayacaktır.

  • Kalite ve Güvenilirlik

    Yüksek kaliteli ve güvenilir ürünleriyle bilinen bir üreticiden DTH çekiç ve uç seçmek çok önemlidir. Bunu yaparak, optimal sondaj performansının tadını çıkarma olasılığı daha yüksektir ve bakım ve kırılma nedeniyle minimum duruş süresi gerektiren ekipmanlara sahip olursunuz.

Orta Basınçlı DTH Çekiç Uçları SSS

S1 DTH uçlarının belirli sayıda sondajdan sonra değiştirilmesi gerekiyor mu?

A1 Evet, DTH uçları belirli bir miktarda sondajdan sonra değiştirilmelidir. Tam sayı, sondaj yapılan malzemeye, ucun kalitesine ve sondaj sırasında kullanılan basınca bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, DTH uçları 5000 metre ile 20000 metre sondaj arasında kullanılabilir.

S2 Bir DTH sondaj ucunun ömrünü belirleyen faktörler nelerdir?

A2 Bir DTH sondaj ucunun ömrü, malzemesi, tasarımı ve kaplaması tarafından etkilenir. Sondaj yapılan alanın jeolojisi de ucun ömrünü etkiler. Diğer faktörler arasında ucun çapı, ortası ve çekiçle kullanılan sondaj basıncı ve hızı bulunur.

S3 DTH sondaj uçlarının farklı diş boyutları var mı?

A3 Evet, DTH sondaj uçlarının çeşitli diş boyutları vardır. Dişler, kuyu dibine giden çekiçe bağlanmak üzere tasarlanmıştır. Farklı ekipman türleri farklı boyutlar gerektirebilir, bu nedenle uygun montajı sağlamak için kişinin ekipmanının neye ihtiyaç duyduğunu bilmek çok önemlidir.

S4 En yaygın sondaj ucu boyutları nelerdir?

A4 En yaygın sondaj ucu boyutları 6" 152mm, 7" 178mm, 8" 203mm, 10" 254mm ve 12" 305mm'dir. Belirli gereksinimlere göre diğer özel boyutlar da mevcuttur.