(18246 ürün mevcut)
Mercedes W124, 1984 ile 1997 yılları arasında üretilen Mercedes-Benz E-Class model serisidir. Mükemmel yapı kalitesi, güvenlik özellikleri ve o döneme göre gelişmiş teknolojisi ile bilinir. Mercedes W124, çeşitli modellerde mevcuttur, bunlar arasında:
Farklı gövde stillerinin yanı sıra, Mercedes W124 çeşitli motor seçenekleriyle sunulmuştur, bunlar arasında benzinli ve dizel motorlar yer alır ve motorlar dört silindirdan altı silindire kadar değişim göstermektedir. Performansa odaklanan bazı varyantlar, örneğin, Mercedes-Benz 500E, AMG ile iş birliği ile geliştirilen motorlara sahip olup yüksek performans yetenekleri sunmaktaydı.
Genel olarak, Mercedes W124 serisi zamansız tasarımı, gelişmiş mühendisliği ve lüks özellikleri ile tanınmakta olup iş, aile ve lüks tutkunları için popüler bir tercih oluşturmaktadır.
Mercedes-Benz tarafından 1984 ile 1997 yılları arasında üretilen yönetici araç serisi Mercedes-Benz W124'ün özellikleri aşağıda yer almaktadır:
Model Varyantları
Mercedes Benz W124 serisi; W124 4 kapılı sedan, W124 2 kapılı coupe, W124 2 kapılı convertible, W124 5 kapılı station wagon ve W124 2 kapılı hardtop olmak üzere çeşitli modeller içermektedir.
Motor
Araç serisinde I4, V6, I6, V8 ve V12 motor tipleri dahil birçok motor bulunmaktadır. Motor hacmi 1.8 L'den 7.3 L'ye kadar değişmektedir. Güç çıkışı 95 hp ile 500 hp arasında değişim göstermektedir.
Performans
W124 serisinin maksimum hızı 200 km/s'dir ve hızlanma (0-100 km/s) model varyantına bağlı olarak 5.9 ila 10 saniye arasında gerçekleşmektedir.
Boyutlar
Mercedes-Benz W124 serisinde farklı model varyantları olduğu için boyutlar biraz farklılık göstermektedir. Uzunluk 4,680 mm ile 4,800 mm arasında, genişliği 1,750 mm, yüksekliği 1,420 mm ve aks mesafesi 2,840 mm'dir.
Ağırlık
W124 araç serisinin ağırlığı 1,370 kg ile 1,750 kg arasında değişmektedir; bu ağırlık model varyantına bağlıdır.
Şanzıman
Mercedes-Benz W124 serisinin şanzıman sistemi; 5 vitesli manuel, 6 vitesli manuel ve 4 vitesli otomatik şanzımanları içermektedir.
Frenler
W124 serisinin tüm modellerinde, ön ve arka fren sistemleri dahil olmak üzere havalandırmalı disk frenler bulunmaktadır.
Süspansiyon
W124 süspansiyon sistemi, farklı modellerde değişiklik göstermektedir. Örneğin, W124 sedan ve station wagon modelleri ön bağımsız çift salıncak süspansiyonuna ve arka bağımsız çoklu bağlantılı süspansiyona sahiptir. Öte yandan, coupe ve convertible modelleri ön bağımsız yay süspansiyonu ve arka bağımsız yay süspansiyonuna sahiptir.
Direksiyon
W124 serisinin direksiyon sistemi, 5.6 metre (min) dönüş radiusuna sahip bir döner top güç destekli direksiyon sistemi içermektedir. Direksiyon simidinin çapı 380 mm'dir.
Elektrik Sistemi
W124 serisi, 12 voltluk bir akü ve 120 amperlik bir alternatör ile elektrik sistemi içermektedir.
Özellikler
Mercedes-Benz W124 serisi, klima, elektrikli pencereler, elektrikli kapı kilitleri, elektrikli aynalar, elektrikli tavan penceresi, elektrikli direksiyon, merkezi kilit, cruise control, ABS frenler, çekiş kontrolü ve elektronik denge kontrolü gibi çeşitli standart özelliklere sahipti. Diğer özellikler arasında ön ve arka disk frenler, ön ve arka bağımsız süspansiyon, çift bölgeli iklim kontrolü ve deri koltuklar yer alıyordu.
İşte Mercedes-Benz W124 serisinin bakımını yaparken kontrol etmeniz gerekenler:
Üzerinde bir model seçerken Mercedes W124 için, aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurun:
Model Varyantları:
Yeniden satış için, performans ve lüks arasında doğru kombinasyona sahip modelleri seçin. E320, güç ve verimlilik arasında iyi bir dengedir. E200 ve E220 modelleri ise ekonomik seçeneklerdir.
Kilometre ve Durum:
Düşük kilometreli ve iyi bakımlı araçlar daha yüksek fiyatlar talep eder. Kapsamlı bir servis geçmişine sahip olan ve minimum aşınma ve yıpranma belirtileri gösteren araçları tercih edin.
Renk ve İç Döşeme:
Siyah, gümüş ve beyaz gibi nötr dış renklerini tercih edin. İç mekan için deri ve ahşap detaylar popülerdir.
Piyasa Trendleri:
Yerel talep trendlerini inceleyin. Bazı bölgeler station wagonları tercih ederken, diğerleri coupe veya convertible’ları daha çok tercih edebilir. Talep gören gövde tipini seçin.
Modifikasyonlar ve Orijinallik:
Fabrikada olduğu gibi orijinal araçlar en çok talep görendir. Sonradan yapılan modifikasyonlar veya şüpheli özelleştirmeleri olan araçlardan kaçının.
Nadiklik ve Özel Üretimler:
Sınırlı üretim modeller veya 500E gibi özel üretimler zamanla değer kazanma potansiyeli olduğu için önceliklendirilmelidir.
Tekerlekler ve Lastikler:
Orijinal tekerleklerle gelen araçları tercih edin. Daha büyük jantlar veya aftermarket tekerlekleri olan araçlar temiz kalp sahipleri için daha az çekici olabilir.
bazı yaygın Mercedes W124 parçaları değiştirilmesi kolaydır. W124 parçalarını kendiniz değiştirmek isteyenler için bazı DIY ipuçları:
1. İş için doğru araçları edinin
Herhangi bir onarım görevine başlamadan önce, doğru araçlara sahip olduğunuzdan emin olun. W124 parçaları standart veya metrik boyutta soket setleri, kombine anahtarlar, pense, rakor, tork değerleri ve daha fazlasını gerektirebilir. Onarılan parçanın doğru tork değerleriyle montaj/ayrışım prosedürleri için bir onarım kılavuzuna sahip olun.
2. Süspansiyon ve direksiyon parçaları
Yaylar ve damperler gibi süspansiyon parçalarını değiştirirken, yayların ani enerji serbest bırakımını önlemek için yay sıkıştırıcıları kullanın. Bu, mekanik için ciddi yaralanmalara yol açabilir. Ayrıca, direksiyon bileşenlerini değiştirirken bir tekerlek hizalama aracına sahip olmak önemlidir. Bu, değişiklik sonrası tekerleklerin doğru bir şekilde hizalanmasını sağlamaktadır.
3. Motor ve şanzıman bileşenleri
Motor ve şanzıman parçaları düşük motor devirlerinde değiştirilmelidir. Motoru değiştirirken motor desteği kullanın. Bu, motorun bileşenlerini söküp çıkartırken yerinde kalmasını sağlar. Şanzıman parçaları için, debriyaj, tork konvertörü veya şanzıman kutusu gibi şanzıman bileşenlerini değiştirirken bir şanzıman jakı kullanın. Jak, şanzımanla çalışmayı güvenli ve kolay hale getirir.
4. Elektrik bileşenleri
Akü, alternatör, marş motoru ve sigortalar gibi elektrik bileşenleri için, elektrik sistemi üzerinde herhangi bir çalışma yapmadan önce her zaman akünün negatif terminalini (genellikle siyah) kesmeyi unutmayın. Bu, kazara kısa devreleri önler. Aküyü değiştirirken, terminalleri temizlemek için bir akü terminal temizleme aracı kullanın. Eski aküyü değiştirmek için yeni aküyü bir akü anahtarı kullanarak sıkıştırın veya gevşetin.
5. Gövde ve döşeme parçaları
Gövde ve döşeme parçaları değiştirilmesi en kolay olanlardır. Sadece döşeme parçasını yerinde tutan bağlantıları çıkarmak için doğru tornavidayı kullanın. Tamponlar ve ızgaralar gibi gövde parçalarını değiştirirken, hangi prosedürlerin geçerli olduğuna dair onarım kılavuzuna bakın. Yeni parçayı yerine sabitlemeden önce, uygun hizalama ve uyum sağlamak için deneme montajı yapın.
S1: Mercedes W124 için doğru parçaları nasıl tanımlayabilirim?
A1: Doğru parçaları tanımlamak için Mercedes-Benz Kullanıcı Kılavuzunu kullanın veya bir Mercedes-Benz bayisiyle iletişime geçin.
S2: Mercedes W124 parçalarının ortalama ömrü nedir?
A2: Otomobil parçalarının ömrü farklılık gösterebilir. Bazı parçalar on binlerce mil sürebilirken, diğerleri yüz binlerce mil sürebilir. Ancak, farklılıklar bu kadar aşırı değildir. Parçaların dayanıklılığı, parçaların kalitesi, bakım ve kullanım gibi çeşitli faktörlere bağlıdır.
S3: Mercedes W124 parçaları farklı modeller arasında değiş tokuş edilebilir mi?
A3: Bazı Mercedes W124 parçaları, W124 serisi içinde farklı modeller arasında değiş tokuş edilebilir. Ancak, bunu denemeden önce doğrulamak önemlidir. Eğer doğrulanmazsa, daha fazla zarar verebilir.
S4: Eski parçalar yeni parçalar ile değiştirilirken ne yapılmalıdır?
A4: Eski parçalar yerel düzenlemelere göre imha edilmelidir. Bazı bileşenler için geri dönüşüm seçeneği olabilir. Bu nedenle, kullanıcıların eski parçalarla ne yapılacağını öğrenmesi önemlidir.