(3 ürün mevcut)
Mitsubishi D2500 modelinin traktör parçaları iki ana kategoriye ayrılır: motor parçaları ve gövde parçaları. Belirli işlevlerini ve rollerini anlamak için traktör parçalarının türlerine daha derinlemesine bakmak önemlidir.
Temel Motor Bileşenleri
Temel motor bileşenleri, traktörün hareket etmesi için gereken gücü üreten motorun ana yapısını oluşturur. Bu parçalar arasında silindir bloğu, krank mili, eksantrik mili, silindir kapağı ve motor conta seti gibi bileşenler bulunur.
Silindir bloğu, motor sisteminin sağlam temelini oluşturur. Motorun çalışma mekanizması için çok önemli olan silindirleri barındırır. Motor gücü, bu silindirlerin içindeki pistonların hareketleriyle üretilir. Blok genellikle dayanıklı dökme demir veya alüminyum alaşımından yapılır.
Krank mili, dönen ve hareket eden uzun bir metal mildir. Bu hareket, pistonlardan gelen enerjiyi döner hareketine dönüştürür ve aktarır. Döner hareket daha sonra traktörü ileri iter (yani, traktörün motor gücünü serbest bırakmasına neden olur).
Eksantrik mili, dönmesini sağlayan oluklar içerir. Bu döner hareket, silindir kapağında bulunan valfleri açıp kapatır (eksantrik mili olukları valf hareketini kontrol eder).
Silindir kapağı, silindiri örten bir bileşendir. Valfleri (hava ve yakıtın girmesini ve egzoz gazlarının çıkmasını sağlayan parçalar) ve bujiyi (soğuk havalarda çalıştırma sırasında motoru ısıtmak için ısıtan parçalar) içerir.
Motor conta seti, iki motor bileşeni arasında bulunan ince parçalardır. Bu contalar, motor sıvılarının sızmasını engellemeye yardımcı olur.
Yakıt Sistemi Parçaları
Yakıt sistemi parçaları, gerektiğinde motora doğru miktarda dizel yakıt depolamak, sağlamak ve enjekte etmekten sorumludur. Yakıt deposu, yakıt filtresi, yakıt pompası ve yakıt enjektörü gibi parçalar bu önemli sistemi oluşturur.
Yakıt deposu, motoru çalışır durumda tutmak için yakıt depolar. Genellikle metal veya güçlü plastikten yapılır ve tasarımında havalandırmalı veya basınçlı bir kapak bulunabilir.
Yakıt filtresinin temel görevi, traktör yakıtından, motora girmeden önce kir, pas ve diğer kirleticileri gidermektir.
Yakıt pompası, dizel yakıtı depodandan motora göndermekten sorumludur. Sıvı yakıtı filtreye ve enjektöre basınç altında iterek çalışır.
Yakıt enjektörü, yanma odasına doğru miktarda motor yakıtı püskürten hassas bir parçadır. Diğer modellerde yakıt nozülü olarak adlandırılır.
Soğutma ve Egzoz Bileşenleri
Motoru soğutmak, traktörün çalışma sürecinin önemli bir parçasıdır. İşlev, aracın aşırı ısınmadan yoğun koşullar altında bile çalışmasını sağlar. Bu kategorideki parçalar arasında radyatör, su pompası ve egzoz manifoldu bulunur.
Radyatör, sıcak sıvı soğutucuyu soğutan parçadır. Bunu, soğutma havası yoluyla ısıyı dağıtarak yapar. Radyatörün tasarımı, yuvarlak boruların arasına yerleştirilmiş iki düz tanktan oluşur.
Genellikle su pompası, motor sistemi ve radyatördeki soğutucuyu dolaştırmaya yardımcı olur. Soğutmanın gerçekleşmesi için sıvıyı motor ve radyatörden iterek çalışır.
Motor içinde yakıt yandığında, bunun sonucunda egzoz gazları üretilir. Egzoz manifoldu bu gazları toplar ve susturucuya veya egzoz sistemine yönlendirir.
Şanzıman Parçaları
Şanzıman parçalarının görevi, traktör hareket edebilmesi için motor gücünü tekerleklere aktarmaktır. Bu kategorideki bileşenler arasında debriyaj, şanzıman, tahrik milleri ve tekerlek göbekleri yer alır.
Debriyaj, motor ile şanzıman arasındaki güç aktarımını bağlar ve ayırır. Şanzımanın, traktörün hareketinin hızını ve yönünü değiştirmesini sağlar.
Şanzıman, traktör hareket ederken hızını değiştirir. Yavaştan hızlıya farklı hız seviyeleri sağlayabilir. Genellikle 8 ileri ve 2 geri vites bulunur.
Tahrik milleri adı verilen esnek metal miller düz veya 'Y' şeklinde olabilir. Arka aksla bağlantılıdırlar ve rolü, motor gücünü şanzımandan arka aks'a iletmektir.
Tekerlek göbeği, tekerleği aks'a bağlayan parçadır. Her tekerlek göbeğinde, aracın ağırlığını destekleyen ve düzgün bir şekilde yuvarlanmasını sağlayan metal bir yatak bulunur.
Traktör motorunun performansı traktör parçalarıyla yakından ilgilidir. Yedek parçaların, en iyi performans, yakıt verimliliği ve emisyonlar için orijinal özelliklere eşdeğer olması gerekir. Alıcıların bakım ihtiyaçlarını anlamalarına yardımcı olmak için bazı önemli parçalar ve özellikleri şöyledir:
Motor:
Yakıtı enerjiye dönüştüren, traktörün kalbi olarak da adlandırılan ana güç kaynağıdır. Traktör, depodaki dizel yakıtı çeker, motor silindirlerine püskürtür ve yakıtın patlaması traktörü ileri iter. Mitsubishi traktör motor parçaları genellikle Çap x Stroka, motorun deplasmanı ve nominal gücü (KW) ile belirtilir.
Şanzıman:
Traktör şanzımanının görevi, motorun gücünü tekerleklere aktarmak ve traktörün hızını kontrol etmektir. Bunu, motor tarafından üretilen torku ve hızı farklı seviyelere kaydırarak yapar. Traktör parçalarını değiştirirken şanzıman türünü bilmek çok önemlidir. Mitsubishi traktörlerde geleneksel olarak bölünmüş akslı şanzıman kullanılır. Şanzımanın kapasitesi genellikle litre cinsinden ölçülür ve çatışma (l) olarak gösterilir.
Son Tahrik:
Son tahrik sistemi, şanzımanı ve tahrik tekerleklerini birbirine bağlar, traktörün çalışma performansını dengelemek için yüksek hızlı indirgeme oranlarında döner. Tahrik mekanizması genellikle dişliler veya dişliler ve hidrolik tahrik elemanlarının bir kombinasyonudur. Toplam oran, maksimum arka indirgeme oranını gösteren 10-20 aralığında bulunur. Büyük son tahrik indirgeme oranları, ağır aletleri çekerken faydalı olan daha düşük hızlar ve daha fazla tork üretir.
Tekerlekler ve Lastikler:
Bu parçalar, traktörün gücünün tekerlek göbekleri ve lastikler aracılığıyla yere aktarılmasını sağlar. Tekerlek takımları genellikle jant boyutu ve göbek aralığını içerir. Lastik özellikleri lastik boyutu ve sırt desenini içerir. Traktör tekerlek ve lastik takımları, traktörün daha yüksek çekme kuvvetlerine dayanacak şekilde tasarlandıkları için basit tarım makinelerinden farklıdır. Jant boyutu genellikle jantların düz veya konik olup olmadığını gösterir. Genellikle 9 cıvata (9B) kullanan düz jantları ve 6 cıvata (6C) kullanan konik jantları görebilirsiniz.
Hidrolik Sistem:
Hidrolik sistem, traktöre takılı aletleri yönetir ve kontrol eder. Ayrıca, çeşitli konumlarda çalışırken aletleri kaldırıp indirmeyi ve açılarını ayarlama imkanı sağlar. Hidrolik silindir, stroku (mm) ve basma kapasitesini (Kg) belirtir.
Güç Alma Mili:
Güç Alma Mili (Güç Alma Mili), traktörü ve aleti birbirine bağlar ve tahrik edilen aletin gücünü aktarır. Genellikle mil çapı (inç) ve diş profili ile belirtilir. Traktörlerde iki tür Güç Alma Mili düzenlemesi yaygındır: saplı ve flanşlı. Bir traktörde bağımsız veya entegre Güç Alma Mili olabilir ve ikincisi şanzımana bağlıdır ve aletleri doğrudan motordan tahrik eder.
İşlevsel ve sorunsuz bir şekilde değiştirme için her zaman bu özelliklere uygun parçalar satın almaya çalışın.
Mitsubishi D2500 traktörünün parçaları kırsal kesimlerde ve inşaat çalışmalarında birçok kullanıma sahiptir. Eşyaları taşıma veya arazi hazırlama gerektiren farklı görevlerde faydalıdırlar.
Tarım ve Ekin Yönetimi
Traktörün motoru ve şanzımanı, çiftçilere toprak sürme, tırmıklama ve hasat etme araçlarını çekerek yardımcı olur. Toprağı düzgün bir şekilde sürmek, yeni ürünler için yer açar. Şanzımanın verimliliği, hedeflenen ürüne bağlı olarak çeşitli sürme hızlarına olanak tanır. Taşınan/çiftlik aletleri de herhangi bir gecikme olmaksızın bir aletten diğerine değiştirilebilir. Bu varsayılanlarla traktör sistemini daha iyisine değiştirebilir, yani daha fazla tarım arazisi kullanılacaktır. Bu, kolayca daha büyük hasatlara yol açabilir.
Arazi Temizliği ve Hazırlığı
Traktörün hidrolik sisteminin gücüyle, ön yükleyiciler ve kök tutucular gibi ekler, istenmeyen kütükler, kökler ve çalılıklarla kaplı geniş alanları temizlemede hızlı bir şekilde çalışır. Kök tutucu, kök ve fırça yığınlarını güvenli bir şekilde sıkıştırabilir ve bir yana taşıyabilir. Ön yükleyiciyle birlikte kök tutucu kullanmak, toprağı elle temizlemeye kıyasla temizleme sürecini büyük ölçüde hızlandırabilir.
İnşaat ve Altyapı Projeleri
Tarımsal kullanımlarına ek olarak, Mitsubishi traktörleri kırsal alanlardaki çeşitli inşaat ve altyapı projeleri için de değerli iş gücü sağlar. Genellikle hendek kazma, toprak ve çakıl taşıma, toprak sıkıştırma, beton dökme, malç serme ve malzeme taşıma gibi görevlerde kullanılırlar. Traktörün motoru, çeşitli inşaat işlerini tamamlamak için arka kepçeler, sondaj makineleri ve graderlar gibi ekleri çalıştırır.
Elektrik Üretimi ve Beton Karıştırma
Bazı durumlarda, traktörün motoru bir jeneratörü çalıştırmak için kullanılabilir ve çeşitli kullanımlar için elektrik sağlayabilir. Hidrolik sistem, bir beton mikseri ekinini de çalıştırabilir, bu da traktörün inşaat alanlarında veya diğer projelerde beton karıştırmak ve dağıtmak için kullanılmasını sağlar. Jeneratör, elektriğin kolayca temin edilemediği uzak bölgelerde değerli bir yedek güç kaynağı sağlayabilir.
Bakım ve Onarım
Hidrolik destekli odun parçalayıcı, odun parçalama veya diğer projeler için kereste kütüklerini parçalamak için kullanılabilir. Traktör parçalarının düzenli bakımı da önemlidir. Bunlar, doğru çalışmayı sağlamak ve arızaları veya pahalı onarımları önlemek için filtreler, yağlama sistemleri, hortumlar ve daha fazlası gibi garantileri içerir.
Taşıma ve Çekme
İster tarımsal, ister inşaat veya bakım amaçlı olsun, Mitsubishi traktör, malzemeleri, ekipmanları ve ekleri verimli bir şekilde taşır. Genellikle elle veya daha küçük araçlarla taşınması zor olan toprak, çakıl, malç, odun, inşaat malzemeleri ve diğer ağır yükleri taşımak için kullanılır. Güçlü motoru ve çekme kapasitesi, ağır ve hacimli malzemeleri belirli bir mesafede taşıma gerektiren görevler için vazgeçilmez bir araç haline getirir.
Satılık traktör parçaları seçerken, aşağıdaki ipuçları işinize yarayacaktır:
İşlevselliği ve Uyumluluğu Anlayın
Traktör parçaları seçerken, belirli traktör modelini ve çalışma mekanizmasını anlamak önemlidir. Çoğu parçanın traktörle sorunsuz bir şekilde çalışması gerektiğinden, parçanın diğer bileşenlerle uyumluluğunun farkında olmak da gereklidir.
Kaliteye ve Dayanıklılığa Odaklanın
Her zaman üstün kalitede ve dayanıklı malzemelerden yapılmış parçalar almaya çalışın, çünkü bunlar müşterilere uzun süre hizmet sağlayacaktır. Dayanıklı parçalar, sık kullanım ve yüksek strese aşina olacaktır.
Güvenliği Önceliklendirin
Traktör parçaları seçerken, ağır iş makineleri oldukları için güvenliğe en fazla önemi vermek çok önemlidir.
OEM ve satış sonrası parçaları göz önünde bulundurun
Hem Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) parçaları hem de yüksek kaliteli satış sonrası parçalar bir müşterinin ihtiyacını karşılayabilir. OEM parçası traktör üreticisi tarafından yapılır. Satış sonrası parça bağımsız şirketler tarafından üretilir. Doğru araştırma yapılırsa, her ikisi de müşterinin traktöründe çalışacaktır.
Bütçe ve Fiyatlandırma
Fiyatlandırma ve bütçe, traktör yedek parçaları satın almayı etkileyen faktörlerdir. Traktör sahipleri her zaman kaliteden ödün vermeden uygun fiyatlı parçalar ararlar.
Bayi ve tedarikçi itibarı
Traktör parçaları seçerken, bayinin veya tedarikçinin itibarı çok önemlidir. Alıcılar, yüksek kaliteli parçalar sağlama konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahip bir yedek parça tedarikçisiyle çalışmak isterler.
S1: Mitsubishi traktör debriyajının amacı nedir?
C1: Mitsubishi traktörlerdeki debriyaj, traktörün motorunu şanzıman sisteminden ayırır. Bu ayrım, traktör sürücüsünün tekerleklere güç akışını durdurmadan motoru karıştırmasını sağlar. Bu, sürücünün vites değiştirirken veya sabit dururken motoru çalışır durumda tutabileceği anlamına gelir. Böylece traktör sorunsuz bir şekilde hareket edebilir.
S2: Traktör debriyajı nasıl çalışır?
C2: Traktör debriyajı, motorunu şanzıman sisteminden ayırmak için birlikte çalışan birkaç parçadan oluşur. Debriyaj pedalına basıldığında, debriyaj diski volandan uzaklaşır. Bu hareket, motor ile şanzıman arasında boşluk oluşturur ve sürücünün vitesleri sorunsuz bir şekilde değiştirmesini sağlar. Vites değiştirildikten sonra, debriyaj diski yerçekimi kuvvetiyle volana doğru geri itilir. Bu, tekerleklere gücü yeniden bağlar.
S3: Bir Mitsubishi traktörde kaç vites bulunur?
C3: Normalde küçük traktörlerde dört vites ve daha büyük modellerde 12'ye kadar vites bulunur. Bunlara ek olarak, tüm Mitsubishi traktörlerinde çeşitli görevleri kolaylaştırmak için bir kaldırma ve geri vites bulunur.
S4: Bir traktör aküsünün ömrü ne kadardır?
C4: Normalde iyi durumda olan bir akü üç ila beş yıl arasında dayanmalıdır. Ancak, akünün ömrünü uzatmak için düzgün bir şekilde bakımlarının yapılması gerekir. Bu, su seviyesini düzenli olarak kontrol etmeyi ve herhangi bir sızıntı, korozyon veya sülfatlanma belirtisine dikkat etmeyi içerir.