All categories
Featured selections
Trade Assurance
Buyer Central
Help Center
Get the app
Become a supplier

Mitsubishi hafif kamyon

(9875 ürün mevcut)

Mitsubishi hafif kamyon hakkında

Mitsubishi Hafif Kamyonet Çeşitleri

Birçok Mitsubishi hafif kamyonet türü bulunmaktadır. Bunlar arasında:

  • Mitsubishi L200

    Mitsubishi L200, monokok bir yapı ile tasarlanmış hafif hizmet kamyonetidir. Bu yapı, aracı daha hafif yaparken, daha iyi manevra kabiliyeti ve stabilite sağlar. Mitsubishi L200, yakıt verimliliği ve güçlü motorları ile tanınmaktadır. Bu hafif kamyonetin taşıma kapasitesi de iyidir ve ağır yükleri taşıyabilir. L200 modeli, çeşitli pazarlarda Triton olarak da bilinmektedir.

  • Mitsubishi Canter

    Mitsubishi Canter, hafif hizmet kamyoneti olarak tasarlanmıştır. Şasi kabin tasarımı sayesinde, çeşitli ticari kullanımlar için özelleştirilmesine olanak tanır. Mitsubishi Canter, yüksek bir taşıma kapasitesine sahiptir ve ağır yükleri taşıyabilir. Yakıt verimliliği ile de dikkat çekmektedir, bu da onu uzun mesafe taşımacılığı için uygun bir araç haline getirir.

  • Mitsubishi Colt

    Mitsubishi Colt, hatchback veya sedan karoseri ile hafif hizmet kamyoneti olarak tasarlanmıştır. Colt, iyi bir yakıt verimliliği ile tasarlanmış olup, ticari teslimatlar için uygun bir araçtır. Mitsubishi Colt, diğer Mitsubishi hafif kamyonetlerine kıyasla daha küçük bir boyuta sahiptir, bu da kalabalık alanlarda kolay manevra yapmasını sağlar.

  • Mitsubishi Outlander

    Mitsubishi Outlander, geniş kargo alanı sunan kompakt bir SUV'dir. Bu özellik, onu ticari kullanımlar için, örneğin, malzeme veya ekipman taşımak için uygun hale getirir. Outlander, konforlu bir sürüş sunar, bu da uzun mesafe yolculukları için uygun bir özellik olarak değerlendirilir.

  • Mitsubishi ASX

    Mitsubishi ASX, küçük bir crossover SUV'dir. Mitsubishi ASX, kargo ve yolcu alanını bir araya getirerek hem mal hem de insan taşımak için idealdir. Araç, ayrıca iyi bir yakıt verimliliği ile tasarlanmıştır. Mitsubishi ASX, uydu navigasyonu ve geri görüş kamerası gibi özelliklerle donatılmış olup, ticari kullanımlar için uygun bir araçtır.

  • Mitsubishi Pajero

    Mitsubishi Pajero, hem karada hem de arazi koşullarında sürüş için tasarlanmış bir SUV'dir. Pajero, güvenlik hizmetleri gibi çeşitli ticari faaliyetleri yürütebilmek için gereken güçlü bir motora sahiptir. Arazi sürüşü yeteneği, aracın çeşitli ortamlarda kullanılabilmesini sağlar.

Mitsubishi Hafif Kamyonetinin Teknik Özellikleri ve Bakımı

  • Düzenli Yağ Değişimleri

    Yağ değişimleri, Mitsubishi hafif kamyonetinin sağlığı için hayati öneme sahiptir. Motorun aşırı ısınmasını önler ve parçalarını yağlar. Yağ ayrıca motor içine toz ve pislik girmesini engeller. Yağ seviyesini düzenli olarak kontrol edin. Yağ seviyesi düştüğünde, seviyesini tamamlayın. Yağ değişimleri için kullanma kılavuzundaki takvime uyun. Aracın modeli ve yağ türüne bağlı olarak aralık değişebilir.

    Yağ değişimleri, Mitsubishi hafif kamyonetinin sağlığı için hayati öneme sahiptir. Motorun aşırı ısınmasını önler ve parçalarını yağlar. Yağ ayrıca motor içine toz ve pislik girmesini engeller. Yağ seviyesini düzenli olarak kontrol edin. Yağ seviyesi düştüğünde, seviyesini tamamlayın. Yağ değişimleri için kullanma kılavuzundaki takvime uyun. Aracın modeli ve yağ türüne bağlı olarak aralık değişebilir.

  • Hava Filtresi Değişimi

    Hava filtresi, motorun sağlığını korumak için hayati öneme sahiptir. Hava motorun içine girmeden önce kiri tutar. Temiz bir hava filtresi, motorun iyi nefes almasına yardımcı olarak yakıt verimliliğini artırır. Hava filtresini her 10,000 milde bir kontrol edin. Eğer stabilize yollar üzerinde sürüş yapıyorsanız, daha sık kontrol gerektirebilir. Hava filtresini bir ışık kaynağının önüne tutun. Eğer ışık zor geçiyorsa, değiştirme zamanı gelmiştir.

  • Fren Muayenesi

    Frenler, güvenlik açısından kritik öneme sahiptir, bu nedenle sık sık kontrol edilmelidir. Yastıkları ve rotorları aşınma açısından kontrol edin. Fren sorunlarını gösterebilecek gösterge panelindeki uyarı ışıklarına dikkat edin. Fren sıvısı seviyesini de kontrol edin. Düşükse, seviyesini tamamlayın. Fren sıvısını her üç yılda bir değiştirmelisiniz. Zamanla sıvı nemi emebilir. Eğer sıvı dışarı atılmazsa, nem fren parçalarına zarar verebilir.

  • Lastik Bakımı

    Lastikler, kamyonun tek yol ile temas eden kısmıdır, bu nedenle iyi durumda tutulmalıdır. Her ay hava basıncını kontrol edin. Kullanma kılavuzunda doğru basınç belirtilmiştir. Düşük basınç, yakıt maliyetlerini artırır ve patlamalara neden olabilir. Lastikleri çatlak veya şişkinlik açısından kontrol edin. Düzensiz aşınma, hizalama veya süspansiyon sorunlarını gösterebilir. Lastikleri her 5,000 milde bir çevirin. Bu, lastiklerin eşit aşınmasını sağlar.

  • Soğutucu Sıvı Değişimi

    Soğutucu sıvı, motorun aşırı ısınmasını önler. Ayrıca kışın donmayı engeller. Zamanla, soğutucu seviyeleri düşebilir. Kullanma kılavuzundaki işarete kadar seviyesini tamamlayın. Tüm sistemi her beş yılda bir boşaltın. Eski soğutucu, pası önleme yeteneğini kaybedebilir.

  • Elektrik Sistemi Muayenesi

    Işıklar, korna, silecekler ve diğer anahtarlama cihazları elektrik sistemini kullanır. Pil terminallerini birkaç ayda bir kontrol edin. Temiz ve sıkı olduklarından emin olun. Gevşek terminaller, çalıştırma sorunlarına neden olabilir. Sigortaları kontrol edin. Patlamış olanları değiştirin. Tüm anahtarları test ederek çalışıp çalışmadıklarını kontrol edin.

  • Şasi Yağlama

    Şasi parçaları, akslar ve süspansiyon gibi hareketli parçalara sahiptir. Sorunsuz kaymaları için yağlama gerektirir. Her altı ayda bir gres tabancası kullanarak yağlayın. Yağlama yerleri için kullanma kılavuzuna başvurun.

  • Gövde Bakımı

    Gövdeyi sık sık yıkayın, özellikle kış aylarında yol tuzunun kullanıldığı dönemlerde. Tuz, zamanla paslanmaya neden olabilir. Gövdeyi pası gösterebilecek kabarcıklar açısından kontrol edin. Çatlak ve çizikleri hızlı bir şekilde onarın. Delikler, nemin içeri girmesine neden olabilir ve bu da daha fazla paslanmaya yol açar.

Mitsubishi Hafif Kamyonet Nasıl Seçilir?

Doğru Mitsubishi kamyonetini seçmek zor olabilir, ancak bu zorunlu değildir. İşletmelerin doğru kararı vermesine yardımcı olacak bazı ipuçları:

  • Amaç:

    Kamyonetin ne amaçla kullanılacağını düşünün. Eğer şehir içinde teslimatlar için kullanılacaksa, L200 gibi daha küçük bir kamyonet iyi olur. Eğer inşaat işi içinse, Triton gibi daha büyük bir kamyonet daha iyi olacaktır. Mitsubishi, farklı iş türleri için uygun kamyonetler sunmaktadır.

  • Boyut:

    Mitsubishi kamyonetleri farklı boyutlarda gelir. Daha küçük bir kamyonet sürmesi ve park etmesi daha kolaydır, ancak daha az yük taşır. Daha büyük bir kamyonet daha fazla kargo alanı sunar, ancak sürüşü o kadar kolay değildir. Ne kadar yük taşınması gerektiğine ve nerede sürüş yapılacağına bağlı olarak gerekli boyutu değerlendirin.

  • Taşıma Kapasitesi:

    Farklı Mitsubishi hafif kamyonetleri farklı miktarda kargo taşıyabilir. Taşınacak yükün ağırlığını karşılamak için kamyonetin taşıma kapasitesini kontrol edin.

  • Yakıt Verimliliği:

    Kamyonetin ne kadar yakıt kullandığını değerlendirin. Eğer çok fazla sürüş yapmayı planlıyorsanız, iyi kilometre alacak bir kamyonet, zamanla yakıt maliyetlerinden tasarruf ettirir.

  • Özellikler:

    Mitsubishi kamyonetleri model ve donanım seviyelerine göre farklı özellikler sunar. Klima, elektrikli camlar, Bluetooth bağlantısı ve gelişmiş güvenlik sistemleri gibi özellikler konforu ve kullanışlılığı artırır. Hangi özelliklerin önemli olduğunu düşünün.

  • 4WD vs. RWD:

    Kaba yollar veya kötü hava koşullarında sürüş yapılıyorsa, 4WD kamyonet en iyisidir. Daha iyi çekiş ve kontrol sağlar. Eğer yollar genelde iyiyse, arka tekerlekten itişli bir kamyonet yeterli olacaktır.

  • Bütçe:

    Bayiye gitmeden önce bir bütçe belirleyin. Sadece kamyonetin fiyatını değil, aynı zamanda yıllar içinde dolum ve bakım maliyetlerini de düşünün. Sahip olmanın toplam maliyeti önemlidir.

Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, işletmeler ihtiyaçlarına ve bütçelerine uygun doğru Mitsubishi hafif kamyoneti seçebilirler.

Mitsubishi Hafif Kamyonetini Nasıl Kendiniz Tamir Edebilir ve Değiştirebilirsiniz?

Kamyonet sahipleri, hafif kamyonet parçalarını değiştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirler.

  • Işıkları Değiştirme

    Doğru ampul değişimini seçin. Kamyoneti kapatın ve güç kaynağını çıkarın. Temiz bir havlu alın ve eski ampulu çıkarmak için kullanın. Yeni ampulu takın ve yerine oturduğundan emin olun. Kapağı geri takın ve ışıkların çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

  • Pili Değiştirme

    Kamyoneti kapatın ve eski pili tutan kayışları gevşetin. Eski pili, bir pil sökme aracı kullanarak çıkarın. Eski pili dikkatlice kamyonetten kaldırın. Yeni pili yerine koyun ve kayışları sıkın. Yeni pili yeniden bağlayın ve bağlantıların temiz olduğundan emin olun. Eski pili yasal düzenlemelere uygun bir şekilde atın.

  • Lastik Değiştirme

    Kamyonet için doğru lastik boyutunu bulun. Tekerleklerin vidalarını gevşetin ve bir kriko kullanarak kamyoneti kaldırın. Eski tekerleği çıkarın ve yenisini takın. Kamyoneti indirin ve tekerlek vidalarını sıkın.

  • Fren Değiştirme

    Kamyonet için doğru fren balatalarını veya fren rotorunu alın. Aracı kaldırın ve tekerleği çıkarın. Eski fren parçalarını çıkarın ve yenilerini takın. Tekerleği geri takın ve kamyoneti indirin.

  • Motor Yağı Değiştirme

    Yeni motor yağı ve temiz bir yağ filtresi temin edin. Aracı kaldırın ve eski yağı temiz bir kabın içine boşaltın. Motora yeni yağ koyun ve yağ filtresini değiştirin. Eski yağı yasal düzenlemelere uygun bir şekilde atın.

SSS

S1. Mitsubishi hafif kamyonet ne kadar yük taşıyabilir?

C1. Mitsubishi hafif kamyonetleri 1,200 kg'a kadar yük taşıyacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak, taşıma kapasitesi model ve spesifikasyonlara bağlı olarak değişebilir.

S2. Mitsubishi hafif kamyonetlerin hızı ne kadardır?

C2. Mitsubishi hafif kamyonetleri 90-110 km/s hız yapabilmektedir. Ancak, hız kapasitesi model, yol koşulları ve yük ağırlığına bağlı olarak değişebilir.

S3. Mitsubishi hafif kamyonetinin motor yağı ne sıklıkla değiştirilmelidir?

C3. Motor yağının her 5,000 ile 10,000 kilometrede bir veya Mitsubishi hafif kamyonetinin bakım takvimine göre değiştirilmesi önemlidir. Ayrıca, yağ seviyesinin düzenli olarak kontrol edildiğinden emin olun.