All categories
Featured selections
Trade Assurance
Buyer Central
Help Center
Get the app
Become a supplier

Şerit HS kodu yazıcısı

(10 ürün mevcut)

şerit HS kodu yazıcısı hakkında

Şeritli HS Kodlu Yazıcı Türleri

Şeritli kod yazıcıları, ürün ambalajlarına yazdırmak için kullanılır. Bu yazıcılar çoğunlukla son kullanma tarihlerini, parti numaralarını, barkod etiketlerini ve etiketler, oluklu kartonlar, esnek ambalajlar ve daha fazlasını içeren ambalajlara ürün bilgilerini yazdırmak için kullanılır. Bu yazıcıları sınıflandırmanın birçok yolu vardır. İşte bunlardan bazıları:

  • Yazdırma Yöntemi: Yazıcının bilgileri ürünlere kodlamasının yolu yazdırma yöntemi olarak bilinir. Daha önce de belirtildiği gibi, bu yazıcılar, mürekkebi basılacak öğeye aktarmak için şeritler kullanır. Çeşitli şeritli yazıcı türleri, şeritten gelen mürekkebi öğeye uygulamak için farklı yazdırma yöntemleri kullanır. Örneğin, Termal Transfer Yazdırma, mürekkebi şeritten basılan öğeye aktarmak için ısı kullanırken, Flekso Yazdırma, Mürekkepleme ve Ürünlere Baskı için Esnek Baskı Levhaları kullanır.
  • Şerit Türü: Bir yazıcının kullandığı şerit türü de onu kategorize etmek için kullanılabilir. Birçok yazıcı, balmumu, reçine ve her ikisinin bir kombinasyonu gibi çeşitli şekillerde üretilebilen termal transfer şeritleri kullanır. Kullanılabilecek diğer şerit türleri mürekkep püskürtmeli kartuşlar ve yazıcı şeritleridir.
  • Yazıcı Türü: Şeritli bir yazıcıyı kategorize etmek için yazıcı türü de kullanılabilir. Masaüstü yazıcılar, daha küçük, daha yönetilebilir etiketler ve etiketler üretir. Genellikle küçük ölçekli üretim ortamlarında veya ev kullanımı için kullanılırlar. Öte yandan endüstriyel yazıcılar daha güçlüdür ve daha büyük etiketler yazdırabilirler. Genellikle, toplu etiketleme gerektiren büyük ölçekli üretim ve depolarda kullanılırlar. Ayrıca, bazıları doğrudan öğelere yazdıran bağımsız üniteler olarak tasarlanırken, diğerleri taşıma bantlarını içeren ve öğeleri tanımlamak için tarayıcılar içeren bir sistemle entegre edilir, bunlara da içi boş şeritli yazıcılar denir.
  • Yazdırma Çözünürlüğü: Basılı görüntülerin ve metnin netliği ve keskinliği yazdırma çözünürlüğü olarak adlandırılır. Yazıcının ince ayrıntıları üretme yeteneği, genellikle inç başına nokta (DPI) cinsinden belirtilen çözünürlüğüne bağlıdır. Düşük çözünürlüklü yazıcılar, ince, yüksek çözünürlüklü ayrıntılar değil, yeterli etiketler üretebilir.

Şeritli HS Kodlu Yazıcıların Özellikleri ve Bakımı

Şeritli HS Kodlu Yazıcıların özellikleri, belirli modele ve üreticiye bağlı olarak değişebilir. Bununla birlikte, karşılanması gereken bazı genel özellikler şunlardır:

  • Yazdırma Hızı: Şeritli HS kodlu yazıcılar, bilgileri değişen hızlarda sunma kapasitesine sahiptir. Bazı modeller saniyede 18 inç hızına ulaşma kapasitesine sahipken, saniyede 2,5 ila 18 inç arasında yazdırabilirler. Şeritli HS kodlu yazıcının yazdırma hızının tutarlılığı, yazıcının çözünürlüğü, basılı içeriğin karmaşıklığı ve boyutu ile kullanılan medyanın gibi faktörlere bağlıdır.
  • Bağlantı: Şeritli HS kodlu yazıcılar, farklı cihazlarla sorunsuz entegrasyon sağlamak için çeşitli bağlantı türleriyle donatılmıştır. Yaygın olarak kullanılan bağlantı türleri arasında USB, Paralel ve Seri bağlantılar bulunur.
  • Dayanıklılık: Şeritli HS kodlu yazıcılar, ağır kullanıma dayanacak ve zorlu ortamlarda bile optimum performansı koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Örneğin, bir DuraTek şeridi, standart naylon şeritlere göre beş kat dayanıklılığa eşdeğer olarak, bir milyona kadar baskı çizgisine sahiptir.

Şeritli yazıcıları en iyi durumda tutmak için, aşağıda belirtildiği gibi, bunları düzgün bir şekilde bakımlı tutmak esastır:

  • Düzenli olarak temizleyin: Yumuşak, tüy bırakmayan bir bez veya yazıcı temizleme çubuğu kullanarak tozu, kiri veya kalıntıları temizlemek tavsiye edilir.
  • Orijinal şerit kartuşları kullanın: Sahte veya uyumsuz kartuşlar baskı kafasına zarar verebilir veya baskı kalitesini etkileyebileceğinden, yazıcının performansını ve garantisini korumak için orijinal şerit kartuşları kullanmak önemlidir.
  • Yüksek kaliteli mürekkep kullanın: Bulaşmayı, solmayı veya tıkanmayı önlemek için yazıcınızla uyumlu olan ve baskı ihtiyaçlarınızı karşılayan mürekkebi seçin.
  • Şeritleri dikkatlice kullanın: Kir veya yağ transferini önlemek için şeritleri değiştirmeden önce ellerinizi yıkayın ve gerilmesini veya zarar görmesini önlemek için dikkatlice kullanın.
  • Periyodik olarak kalibre edin: Yazıcının doğru ve tutarlı bir şekilde yazdırdığından emin olmak için yazıcıyı periyodik olarak kalibre edin ve gerekirse baskı yoğunluğu ve hız ayarlarını yapın.

Şeritli HS Kodlu Yazıcıların Uygulama Senaryoları

HS kodlu şeritli yazıcıların uygulaması, üç ana sektöre ve birkaç küçük sektöre ayrılabilir, çünkü birincil kullanım şeritlere yazdırmaktır. Birincil kullanımları, belgeler, özel şef sertifikaları, faturalar ve kimlik belgeleri için şeritlere kod yazdırmaktır. Kod Yazıcı Şeritleri aşağıdaki öğelere yaygın olarak yazdırmak için kullanılır:

  • Ambalaj: Etiketler, nakliye etiketleri ve barkod etiketleri gerektiren gıda ürünleri için özellikle ürünler, kartonlar ve konteyner ambalajları.
  • Tekstil: Giyim etiketleri, etiketleme ve marka etiketleri dahil olmak üzere giysiler, kumaşlar ve tekstil ürünleri.
  • Havacılık ve Otomotiv: Otomotiv ve havacılık sektörleri, havacılık sınıfı şeritler ve otomotiv sınıfı yazıcılar dahil olmak üzere parçaları, bileşenleri ve montaj etiketlerini yazdırmak için bu yazıcıları kullanır.
  • Sağlık: Bu sektörde, bu yazıcılar, laboratuvar örnekleri, tıbbi ekipmanlar ve biyomedikal ürünler için barkod etiketleri oluşturmak için kullanılır.
  • Perakende: Sigma barkod yazıcı şeritleri ve diğer yazıcılar, süpermarketlerde ve perakende mağazalarında yaygın olarak kullanılır. Bu yazıcıları barkod biletleri, ürün etiketleri ve raf etiketleri yapmak için kullanırlar.
  • Ofis: HS kodlu yazıcılar, ofis ortamlarında dosya dolapları, iş istasyonları veya envanter öğeleri için etiket yazdırmak için kullanılabilir.
  • Eğlence ve Etkinlikler: Bu yazıcılar, tüm büyük etkinlik düzenleme şirketlerinde görüldüğü gibi, etkinlikler, biletler ve geçişler için etiketler oluşturabilir.

Birçok özel servis şirketi, hediyeler, gelin duşları, bebek duşları ve özel servis talepleri gibi müşterilerinin siparişlerine mesajlar, isimler veya tasarımlar yazdırarak müşteri isteklerini kişiselleştirmek için şeritli yazıcılar kullanır. Bazı alıcılar da evde çeşitli nedenlerle bu yazıcıları kullanır; bu nedenle bunlar bu makineler için birincil uygulama senaryoları değildir.

Şeritli HS Kodlu Yazıcı Nasıl Seçilir

Şeritli yazıcı seçerken, nihai seçimin işletmenin özel ihtiyaçlarını ve amaçlanan kullanımı karşılamasını sağlamak için birkaç önemli faktör dikkate alınmalıdır.

  • Amaç ve Gereksinim Analizi

    Yazıcının seçilmesinin birincil amacı belirtilmelidir. Bu, neyin yazdırılacağının (örneğin etiketler, barkodlar, sınırlı metin), neyin yazdırılacağının biçimi ve boyutunun ve çok renkli yazdırma veya grafik unsurlarını dahil etme gibi ek işlevlerin tanımlanmasını içerir.

  • Yazdırma Yöntemi ve Kalitesi

    Yazıcının tasarım ve işlevsellik türü, neyin yazdırılması gerektiği ve ne kadar standartta yazdırılması gerektiğiyle uyumlu olmalıdır. Örneğin, yüksek çözünürlüklü görüntüler gerekiyorsa, düşük kalitede yazdıran bir yazıcı yerine hassas bir yazıcı seçilmelidir.

  • Medya ve Şerit Uyumlu

    Yazıcının, çeşitli şeritler, bantlar, etiketler ve hatta toplu kağıt gibi substratlar dahil olmak üzere hangi malzemeleri kullanabileceği dikkate alınmalıdır. Medya seçimi genellikle üretilenlerin hem kalitesini hem de dayanıklılığını etkiler.

  • Bağlantı ve Uyumluluk

    Yazıcının diğer cihazlara nasıl bağlandığı çok önemlidir. Yazıcının, mevcut herhangi bir sistem veya ağla iyi çalışması, çalıştırmak için gereken özel yazılımlar dahil olmak üzere.

  • Maliyet ve Ekonomik Analiz

    Hem yazıcıyı satın almadaki ilk yatırım hem de şeritleri ve diğer sarf malzemelerini değiştirmenin devam eden maliyetleri dikkate alınmalıdır. Harcananları yazıcının özellik ve kalitesiyle dengelemek, akıllıca ve tatmin edici bir yatırım yapılmasına yardımcı olacaktır.

S&C

S1: Termal ve mürekkep püskürtmeli şeritli yazıcı teknolojisi arasındaki fark nedir?

C1: Termal yazdırma, mürekkep kullanmaz, ancak ısıya duyarlı kağıda veya etiketlere görüntüler üretmek için baskı kafasının ısısına dayanır. Öte yandan, mürekkep püskürtmeli şeritli yazıcılar, baskı kafasına entegre edilmiş mikroskobik nozüller kullanarak, basılan etiket veya yüzeye sıvı mürekkep damlacıkları püskürtür.

S2: Şeritli Yazıcılar dayanıklı ve uzun ömürlü baskılar mı üretir?

C2: Evet, şeritli yazıcılar hem dayanıklı hem de uzun ömürlü baskılar üretmek için tasarlanmıştır. Baskı işlemi sırasında yüksek sıcaklık ve yüksek basınç tekniği uygulayarak suya, ovalamaya ve solmaya karşı son derece dirençli baskılar elde edilir.

S3: Şeritli yazıcı evde kullanılabilir mi?

C3: Evet, şeritli yazıcıyı konut ortamında kullanmak mümkündür. Bununla birlikte, bu yazıcılar en tipik uygulamalarını ev ortamlarında bulurlar.