(7436 ürün mevcut)
Endüstri satıcıları aşağıdaki rigs tonları türlerini bulacaklardır:
Tasarımına Göre Petrol Sondaj Platformları
Yüzen petrol sondaj platformları, okyanus tabanına demirlenen yüzer gemiler tarafından desteklenen açık deniz platformlarıdır. Geleneksel sabit tabanlı platformların mümkün olmadığı derin sularda kullanılırlar. Ortak örnekler arasında Yarı Dalgıç Platformlar ve Spar Platformlar bulunur. Bir jack-up platformunun, tüm platformu deniz seviyesinin üzerine kaldırabilen bacakları vardır. Bu, sondaj operasyonları için istikrarlı bir platform oluşturur. Sabit petrol sondaj platformları, platformlarının doğrudan deniz tabanına demirlenmesiyle yapılır. Sığ sularda kullanılırlar. Su derinliği kullanılacak petrol sondaj platformunun türünü belirler. Örneğin, Kazık Sondaj Platformu, sığ açık denizlerde yaygındır.
Fonksiyonlarına Göre Petrol Sondaj Platformları
Sondaj petrol sondaj platformları, yeni alanlarda petrol aramak veya mevcut kuyuların yakınında keşif sondajı yapmak için yeni kuyular açmak için kullanılır. Keşif sondaj aşaması tamamlandığında ve şirket bölgeden petrol çıkarmaya geçtiğinde, üretim petrol sondaj platformlarını getirecektir. Bu platformlar ayrıca mevcut petrol kuyularını izlemek için de kullanılacaktır. Sondaj platformları ayrıca kara veya su üstü platformları olarak sınıflandırılabilir. Revizyon petrol sondaj platformları, mevcut petrol kuyularında bakım çalışmaları yapmak için kullanılır. Bu platformlar genellikle sondaj platformlarından daha küçüktür ve kara veya su üstü petrol çıkarma sahalarında bulunur.
Hibrit Platformlar
Bazı petrol sondaj platformları hibrit bir tasarıma sahiptir. Örneğin, bir FPSO (Yüzen Üretim Depolama ve Boşaltma) ünitesi, hem yüzen üretim tesislerinin hem de depolama gemilerinin özelliklerini birleştirir. Bu devasa gemiler, genellikle denizaltı petrol yataklarının yakınında, açık denizlere demirlenir. Çıkarılan ham petrolü işler ve karaya nakil için şatıl tankerlərə aktarılmadan önce geçici olarak depolarlar.
Açık deniz sondaj platformu tonajı, platformun boyutunu ve çeşitli sondaj operasyonlarını ele alma kapasitesini tanımlar. Platformların bakımı ve farklı deniz ortamlarında petrol ve doğalgaz aramaya devam edebilmeleri için bakımı nasıl yapılacağını anlamak çok önemlidir.
İşte bazı platform tonajlarına ve bunların nasıl bakımlarının yapılacağına dair birkaç örnek:
Dikey Jack-up Platform Tonları
Bunlar okyanus tabanına oturan bacaklardır. Ana işleri tüm platformu suyun üzerine kaldırmaktır. Bu DRM bacak yapıları çalışır durumda ve güvenli tutulmalıdır. Jack-up sistemini pas, hasar veya sızıntı açısından düzenli olarak kontrol edin.
Yataklar, dişliler ve zincirler dahil olmak üzere tüm hareketli parçalara yüksek kaliteli deniz sınıfı yağlayıcılarla yağlayın. Jack-up dişlisi ve zincir tahrikleri özel MP dişli yağı gerektirir. Üreticinin tavsiyelerini izleyerek, deniz suyu korozyonunu önlemek için doğru yağlayıcıyı yıkayıp uygulayın. Şanzımanlarda, hidroliklerde ve jack-up sistem bileşenlerinde yağlayıcı sıvı seviyelerini düzenli olarak izleyin.
Maruz kalan metallerde tüm korozyon önleyici boya yüzeylerini temizleyin ve yeniden boyayın. Hidrolik tanklardan suyu boşaltın ve sıvıları kullanım saatlerine göre değiştirin. Tüm incelemeleri, temizlemeleri ve bakımları bir günlükte kaydedin. Hidrolik hortumlarının ve bağlantı parçalarının sıkı olduğundan ve bir hortum inceleme kontrol listesini kullanarak sızıntı olmadığından emin olun.
Yarı Dalgıç Platform Tonları
Yarı dalgıç platformlar, su hattının her zaman üstünde bulunan büyük şamandıra pontonlara sahiptir. Su altında kalan sütunlar stabilite sağlar. Korozyonu önlemek için tüm gövdeleri ve şamandıraları temiz ve boyalı tutun. Hava kurutulmuş yüzeyler sürekli olarak deniz suyuna maruz kaldığı için, kaplama hasarlarını hemen onarın.
Su altı sütun tabanları görünür değildir. Profesyonel bir dalgıcın bunları incelemesini ve korozyon olmadığından emin olmak için en az altı ayda bir bakım dalışı incelemesi planlayın. Düzenli dalış incelemeleriyle tüm gövdelerin, sütunların ve demirleme hatlarının bütünlüğünü kontrol edin. Dalgıçlar herhangi bir sorun bulursa ve bunları hemen kaydedin. Bu uygulama, operatörlerin sorunların daha da kötüleşmeden önce erken yakalanmasına yardımcı oldu.
Sondaj Gemisi Tonajı
Sondaj gemileri gemiye benzer bir gövdeye sahiptir. Sondajları, bir ayçiçeği havuzunun ortasından gerçekleşir. Gemi, Dinamik Konumlandırma sistemlerini ve önceden döşenmiş yüzerlik demirlemelerini kullanarak konumunda kalır. Dinamik Konumlandırma Sistemleri rutin olarak bakımları ve onarımları yapılmalıdır. Üreticinin tavsiyelerine göre düzenli DP sistemi yazılım güncellemeleri ve ekipman kalibrasyonları planlayın.
DP bilgisayarları, sensörleri ve itki cihazları rutin olarak incelenmeli, bakımları yapılmalı ve test edilmelidir. Bakım programını yakından takip edin. Uygun sıvı seviyelerini koruyun ve hidrodinamik performansı kontrol edin. Dinamik Konumlandırma Sistemi denetimleri zamanında yapılmalıdır. Yılda en az bir kez hiperbarik demirleme hattı incelemeleri yapın. Tüm demirleme hatlarının güvenli bir şekilde yerinde olduğundan emin olmak için bir inceleme kılavuzu kullanılmalıdır. Demirleme hattı durumu, hiperbarik incelemeler aracılığıyla aşınma veya hasar açısından kontrol edilmelidir.
Açık deniz petrol ve doğalgaz keşfi:
Yarı dalgıçlar ve yüzen üretim depolama ve boşaltma (FPSO) üniteleri gibi büyük açık deniz platformları, su altı petrol ve doğalgaz kaynaklarını keşfetmek ve çıkarmak için birincil platformlardır. Mühendisler ve teknisyenler için güvenli bir çalışma ortamı ve çıkarma için gerekli teknolojik ekipman sağlarlar.
Derin su sondajı:
Dünya çevresindeki denizler derinleşiyor ve petrol ve doğalgaz rezervleri de öyle. Bu nedenle, şu anda daha derinlere keşfetmek için yüzen mavnalar veya sondaj gemileri gibi gelişmiş teknolojiler kullanılıyor.
Deniz tabanı kurulumu ve geri kazanımı:
Su altı boru hatları, vanalar ve diğer bileşenler gibi deniz tabanında ekipman ve yapıları kurmak veya geri almak için su altı robotik cihazları veya uzaktan kumandalı araçları (ROV'ler) çalıştırın.
Denizaltı izleme ve bakımı:
Boru hatları, kuyu başlıkları ve QO sistemleri gibi denizaltı tesislerini ve sistemlerini incelemek, izlemek ve bakım yapmak için ROV'ler veya otonom su altı araçları (AUV'ler) kullanarak.
Yenilenebilir enerji çıkarma:
Açık deniz platformları ayrıca rüzgar enerjisi ve dalga enerjisi gibi yenilenebilir enerjiyi çıkarmak için kullanılabilir. Örneğin, açık deniz rüzgar enerjisi platformları, artık kullanılmayan açık deniz petrol platformlarına kurulabilir.
Çevresel izleme ve değerlendirme:
Su kalitesi, tortu ve deniz organizması örneklemesi gibi deniz çevre kalitesini değerlendirmek ve izlemek için verileri ve örnekleri toplamak üzere çevresel izleme ve değerlendirme yapın.
Deniz araştırmaları ve teknoloji geliştirme:
Deniz biyolojisi araştırmaları, oşinografik ölçümler ve teknik araştırma ve geliştirme vb. yapmak için açık deniz platformlarını deniz bilimsel araştırmaları ve teknolojik geliştirmeler için bir platform olarak kullanın.
Acil durum müdahalesi ve kurtarma:
Açık deniz platformları, petrol sızıntısı tedavisi, deniz kazaları ve afet yardım gibi acil durum müdahaleleri ve kurtarma operasyonları için geçici barınaklar, çalışma platformları ve lojistik destek sağlayabilir.
Herhangi bir sondaj platformunu satın almadan veya yatırım yapmadan önce aşağıdaki önemli faktörleri göz önünde bulundurun.
İlgi konusu birincil ürün:
Alıcının yatırım hedefleri farklı olacaktır. Bazı alıcılar sadece petrol ve doğalgaz için sondaj yaparken, diğerleri mineral madenciliği, jeotermal enerji veya arazi ölçümü gibi alanlara odaklanabilir. Birincil olarak petrol ve doğalgaz için sondajla ilgileniyorsanız, kara veya açık deniz petrol sondaj platformları ilginizi çekecektir.
Bütçe:
Daha ağır yükleri taşımak için daha yüksek tonajlı platformlar daha pahalıya mal olacaktır. Bir platform satın almadan önce önemli bir adım, bütçe sınırlarının değerlendirilmesidir.
Sondaj yeri:
Seçilen sondaj platformunun türünü ve tonajını etkileyen önemli bir faktör, sondaj yerinin jeolojisi ve arazisidir.
Sondaj gereksinimleri:
Her sondaj projesinin, kuyunun derinliği ve çapı ile ilgili kendi gereksinimleri vardır. Sondaj gereksinimlerine uyumlu olması gereken platformun önemli bir özelliği, maksimum derinlik kapasitesidir.
Teknoloji:
Operasyonel verimliliği artıran otomatik sistemler gibi yeni teknolojiler sondaj sürecini kolaylaştırabilir.
Parça envanteri:
Açık deniz ve kara sondaj platformlarının, çalışmasını sağlayan çok miktarda ekipman ve parça envanteri vardır. Platformu iyi çalışma düzeninde tutmak için bazı parçaların her zaman değiştirilmesi veya bakımı yapılması gerekecektir. Bir sondaj platformu satın almadan önce, yedek parçaların kolayca temin edilebilir olup olmadığını kontrol edin.
Tedarikçi itibarı:
Sondaj platformu gibi büyük bir sermaye malı satın almak, tedarikçinin seçilmesinde gerekli özeni gerektirir. Alıcının, tedarikçinin finansal güce, güvenirliğe ve sektörde ihtiyaçlarını karşılayacak deneyime sahip olduğundan emin olması gerekir.
Satış sonrası hizmet:
Satış sonrası hizmet garantisinin, sorunsuz bir satın alma için olmazsa olmaz olması gerekir. Tedarikçiler, birkaç yıl boyunca onarımları, bakımları ve teknik desteği kapsayan servis paketleri sunabilir.
S1: İşletme terimleriyle platform nedir?
C1: İşletme terimleriyle platform, yer kabuğundan doğal petrol veya doğalgaz çıkarmak için kullanılan endüstriyel bir ortam ve makineyi ifade eder.
S2: Ton ve ton arasındaki fark nedir?
C2: Ton öncelikle Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılır ve 2.000 pounda eşittir, ton ise metrik sistemin bir parçasıdır ve 2.204.6 pounda eşittir. Küresel olarak, metrik ton bilimsel bağlamlarda ve çoğu ülke tarafından yaygın olarak kullanılır.
S3: Sondaj platformlarının iki ana türü nelerdir?
C3: Sondaj platformlarının iki ana türü kara ve açık deniz sondaj platformlarıdır. Kara sondaj platformları karada bulunurken, açık deniz sondaj platformları denizde bulunur.
S4: Sondaj platformu seçimini etkileyen faktörler nelerdir?
C4: Sondaj platformu seçimini etkileyen faktörler arasında sondaj yapılacak kuyunun türü, sondaj yeri, platformun teknik yetenekleri ve sözleşme koşulları ve bütçe kısıtlamaları gibi ekonomik hususlar bulunur.