(116 ürün mevcut)
Makine sektöründe küçük boyutlu manyetik delme makinelerinin popülerleşmesiyle birlikte, çeşitli tüketici ihtiyaçlarını ve artan tercihleri karşılamak için farklı modeller ve çeşitler artık kolayca bulunabiliyor.
Taşınabilir Manyetik Matkaplar
İnşaat sahalarında taşınabilir manyetik matkaplar yaygın olarak kullanılıyor. Çelik kirişlere, kanallara ve borulara kolaylıkla ve düz yüzeylere hassas bir şekilde delme olanağı sağlıyorlar. Manyetik tutucular, operatör desteği olmadan stabil ve güvenli bir şekilde delme sağlayan standart delme makineleridir. Manyetik montajları sayesinde kolay taşıma için yer ve ağırlık avantajına da sahipler.
Pnömatik Manyetik Matkaplar
Sıkıştırılmış havanın nesneleri hareket ettirmek için nasıl kullanılabileceğine dair bir örnek hava ile çalışan bir matkaptır. Şanzıman, motorun hızını düşürerek ve torkunu artırarak stabil ve hassas bir çıktı sağlar. Pnömatik delme makineleri, elektrik gücünün bulunmadığı bir sahanın uzak bölgelerinde bile, makineyi çalıştırmak için sıkıştırılmış hava kullanarak birçok malzemeye etkili ve hassas bir şekilde delik açabilir.
Elektromanyetik Matkaplar
En yaygın manyetik delme makinesi türü elektromanyetiktir. Piller veya elektrik gibi güç kaynakları çoğu modelde standarttır. Çelik gibi ferromanyetik malzemeler üzerinde bir elektromıknatıs çalışır. Güç verildiğinde diğer sıradan mıknatıslara göre daha güçlü bir manyetik alan üretir. Matkap, iş parçasına bağlanabilir, böylece stabil bir şekilde tutulur ve delme sırasında net ve hassas bir kesim sağlar ve matkap ucu çekilebilir veya değiştirilebilir.
Hafif Manyetik Matkaplar
Hafif bir manyetik matkap, 9 kg'dan daha hafif olduğunda elleçlemesi kolaydır. Ağır hizmet tipi manyetik matkaplar genellikle 14 kg'dan daha ağır olur. Ortalamadan daha hafif olmalarına rağmen, ağır hizmet tipi modellere göre daha az güçlüdürler.
Manyetik matkap tezgahı makineleri, üreticiye ve modele bağlı olarak farklı özelliklere sahip olabilir. Bir delme makinesi satın alırken göz önünde bulundurulması gereken bazı önemli özellikler şunlardır:
Güç Derecesi
Küçük bir manyetik delme makinesinin gücü watt veya beygir gücü cinsinden ölçülür. Güç derecesi, makinenin sert malzemelerde temiz ve hassas delikler açma yeteneğini etkiler. Daha yüksek beygir gücüne sahip bir manyetik matkap daha yüksek kesme gücüne sahiptir. Bu, sert metali daha kolay kesebileceği anlamına gelir. Ancak, daha yüksek bir değer her zaman daha iyi performans anlamına gelmez. Tasarım ve ağırlık gibi diğer özellikler de matkapın nasıl çalıştığını etkiler.
Manyetik Taban
Bir manyetik matkap tezgahı, hassas delikler açarken yerinde tutulması için mıknatıslar kullanır. Bu mıknatısların gücü ve kapladıkları alan önemlidir. Daha büyük mıknatıslar veya daha fazla manyetik alana sahip olanlar daha güçlü bir tutuş sağlar. Bu, kalın çeliğe delme sırasında stabilitesi sağlar. Özellikle sert malzemelerle çalışırken doğruluk için stabilitenin önemlidir.
Kapasite
Bu, manyetik tabanlı matkap tarafından işlenebilecek malzeme boyutunu ve ağırlığını ifade eder. Delme kapasitesi, makinenin yönetebileceği en büyük çapı ve derinliği gösterir. Küçük bir delme makinesi, daha hafif metal malzemeleri işleyebilme kapasitesine sahiptir. Maksimum kapasiteye ulaşmak için bir çekirdek matkap ucu gereklidir.
Hız ve Tork
Hız, matkap ucunun ne kadar hızlı döndüğünü gösterir ve tork, dönme gücüdür. Bazı manyetik delme makinelerinin iki veya daha fazla hızı varken, diğerlerinin 12'ye kadar hız ayarı vardır. Yoğun metale delme daha yüksek tork ve daha düşük hız gerektirir. Daha az yoğun metale delme için daha yüksek hız uygundur. Tork ve hız, malzemeye, matkap türüne ve çapa bağlı olarak değişebilir.
Güç Kaynağı
Manyetik delme makineleri AC güç veya pil paketleri kullanır. Alternatif akım sabittir, pil paketleri ise taşınabilirlik sağlar. Bir AC delme makinesi daha fazla güç sağlar, ancak taşınabilir bir matkap çalışma alanlarında kullanım kolaylığı sağlar.
Ağırlık
Küçük boyutlu bir manyetik matkap, standart matkaplardan genellikle daha hafif ve daha taşınabilirdir. Tek bir kişinin kaldırıp yeniden konumlandırmasını kolaylaştırır. Ancak, daha hafif ağırlık, güvenli delme için manyetik tabanın daha güçlü olması gerektiği anlamına gelir. Taşınabilir bir manyetik matkap, daha ağır modellere göre daha hafiftir, ancak yine de iş için yeterli güç ve manyetizma sağlar.
Manyetik delme makinesini en iyi çalışma koşullarında tutmak için operatörlerin izlemesi gereken bazı bakım ipuçları vardır.
Küçük manyetik matkaplar, çok çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır ve çoğu çok yönlülüğünü vurgulamaktadır. Bu delme makineleri için en yaygın kullanım senaryoları şunlardır:
Küçük manyetik matkaplar satın alırken alıcılar, makinenin yapı malzemesini göz önünde bulundurmalıdır. Bu, delme makinesinin ağırlığını etkileyecektir. Alıcılar yaklaşık 15 kg veya daha hafif matkaplar almalıdır. Bu, onları farklı çalışma alanlarına kolaylıkla taşıyabildiklerini garanti eder. Ayrıca ek taşınabilirlik için tutamaklara veya kaldırma noktalarına sahip delme makineleri almak isteyebilirler.
Ek olarak, alıcılar satın almak istedikleri manyetik delme makinelerinin güç kaynağını göz önünde bulundurmalıdır. Bu matkaplar elektrik, pil veya hidrolik güçle çalıştırılabilir. Hidrolik manyetik matkaplar, ağır endüstriyel uygulamalar için uygundur. Alıcılar, büyük ölçekli metalleri deleceklerse bu tür matkaplar almalıdır. Öte yandan, hidrolik ve elektrikli manyetik matkaplar, hassasiyet gerektiren işleme operasyonları için uygundur. Alıcılar, belirli uygulama ihtiyaçlarına uygun matkaplar almalıdır.
Matkapın farklı çalışma alanı metal kalınlığı için kapasitesi de önemli bir husustur. Alıcılar, projelerinde kullanılan metali etkili bir şekilde delebilen matkaplar almalıdır. Ayrıca metal kalınlığı için kapasite aralığına sahip delme makineleri almalıdırlar.
Alıcılar ayrıca kullanımı kolay manyetik delme makineleri almalıdır. Bunu, okunması kolay LCD ekranlara ve sezgisel kontrol panellerine sahip matkaplar alarak başarabilirler. Ayrıca, alıcılar çeşitli işler sırasında kolay operasyonel ayar için ısırma gücü kontrolü olan matkaplar almalıdır.
Dahası, alıcılar manyetik delme makinesinin kullandığı matkap ucu türünü göz önünde bulundurmalıdır. Bazı manyetik delme makineleri çapak kullanırken, diğerleri burgu uçları kullanır. Alıcılar, satın alacakları matkap ucu türünü kullanan bir delme makinesi almalıdır. Alıcılar ayrıca iş sırasında kolay geçiş için kolayca değiştirilebilen matkap ucu olan bir matkap almalıdır.
Ayrıca, son kullanıcılara satmak için küçük boyutlu bir manyetik delme makinesi arayan bir perakende alıcıysa, ek aksesuarlı makinelere yönelmelidir. Bu tür aksesuarlar arasında pilot pimleri, soğutucu şişeleri ve taşıma çantaları bulunur. Bu aksesuarlar, son kullanıcılar için eksiksiz bir çözüm sunabilir.
S1. Manyetik bir matkap nasıl çalışır?
C1. Manyetik delme makinelerinin temeli elektromanyetizmadır. Matkapta üzerine monte edilmiş bir çelik plaka bulunur ve güç açıldığında elektromanyetik kuvvet onu metal iş parçasına tutar. Matkap daha sonra metal iş parçasında bir delik açar.
S2. Manyetik bir matkap alüminyum için kullanılabilir mi?
C2. Alüminyum, ferromanyetik olmayan bir metaldir ve manyetik matkaplar yalnızca ferromanyetik veya demir içeren malzemelerde çalışır. Ancak, manyetik bir matkapla alüminyum delmek için kullanılabilen adaptörler ve alternatifler vardır.
S3. Manyetik matkaplar hassas mıdır?
C3. Evet, manyetik delme makineleri çok hassastır ve 0,1 mm ila 0,3 mm arasında delikler açabilir.
S4. Manyetik bir matkap herhangi bir pozisyonda kullanılabilir mi?
C4. Evet, manyetik matkapların avantajlarından biri, herhangi bir pozisyonda kullanılabilmeleridir.