All categories
Featured selections
Trade Assurance
Buyer Central
Help Center
Get the app
Become a supplier

Seramik beton zemin

(19300 ürün mevcut)

seramik beton zemin hakkında

Fayans Beton Zemin Türleri

Fayans beton zeminler, evler ve ticari alanlar için esneklik sağladıkları için popüler bir zemin döşeme yöntemidir. Yaygın olarak kullanılan birkaç fayans beton zemin türü vardır.

  • Halı Fayans

    Kenar şeridi, birincil destek ve ikincil destek ile toplu olarak birleştirilmiş modüler bir zemin sistemi halı fayans olarak bilinir. Tufting makineleri ve boya teknolojisindeki gelişmeler sayesinde, günümüz halı fayansları geniş dokuma halılarda olduğu gibi aynı kalitede üretilebilmektedir. Şimdi tam kapsama alanı, daha az kurulum atığı ve daha kolay bir değiştirme süreci sunuyorlar.

  • Beton Zemin Fayansları

    Beton zemin fayansları, cam ve taşı taklit etmek için çağdaş ve şık görünmesi veya arduvaz ve pişmiş toprak gibi rustik bir dokuya sahip olması için yapılabilir. Beton zemin fayansları, mimarların ve tasarımcıların her alan için bir stil seçmelerini sağlar. Lifli çimentodan yapılan lifli çimento fayansları, bir tür beton zemin fayansıdır. Selüloz lifleri, portland çimentosu ve kumlardan yapılır, lifin matrisin yaklaşık %10'unu oluşturur. Beton fayansların diğer çeşitlerinde daha fazla çimentosu bir renk ve içerik bulunur ve bunlar ayrıca gerçekçi bir kumtaşı görünümü sergilemek için sıklıkla kalıplanır, örneğin.

  • Kauçuk Zemin Fayans

    Birleşik spor salonu zemin fayansları, her bir metrekare maliyeti düşük tutarken, önemli bir alanı toplu olarak kaplayabilir. Çevresi genellikle yapıştırılmadığı için ağır ekipmanların çıkarılması gerekmez, böylece hasarlı veya yıpranmış fayansların hızlı ve kolay bir şekilde değiştirilmesini sağlar. Kilitli fayanslar, görünür derz olmadan yerinde güvenlik ve şık, düzenli bir görünüm sunar ve alt zeminin ömrüne eklenmesi için tasarlanmıştır.

Fayans Beton Zemin Özellikleri ve Bakımı

Beton zemin fayansları dayanıklılık sunar ve bu da onları uzun ömürlü yapar. Beton zemin fayansları, farklı alanların taleplerini karşılamak üzere çoklu kalınlıklarda mevcuttur. Endüstriyel alanlar daha kalın fayanslar kullanabilirken, konut evleri daha ince olanları kullanabilir. Fayanslar genellikle 10 ila 12 milimetre kalınlığındadır, ancak dış mekanlar için 20 milimetreye kadar yaygındır. Daha yüksek bir kalınlık, dış mekanlar için uygun olacaktır. Örneğin, 30 ila 40 milimetre kalınlık ağır hizmet tipi endüstriyel alanlar için iyi çalışacaktır. Yük taşıma kapasitesi kalınlığıyla ilgili olacaktır. Daha yüksek yük kapasitesi için, ticari kullanım için daha önemli kalınlığa sahip fayanslar seçin.

Beton fayans döşeme estetiği özelleştirilebilir. Alıcılar, parlak veya mat olsun, istedikleri dokuyu ve cilasını seçebilirler. Ayrıca betonun rengini de değiştirebilirler. Çevre dostu fayanslar isteyen kişiler geri dönüştürülmüş malzemeleri kullanabilirler. Bu tür malzemeler genellikle fayansa benekli bir görünüm verir. Müşterilere sunulan diğer seçenekler arasında 24 x 24 inç ve 36 x 36 inç gibi daha büyük fayans boyutları bulunur. Daha küçük fayansların derz çizgileri, daha büyük bir alan izlenimi verebilir. İç mekan beton zemin fayansları, tüm dekorlara ve alanlara uygun çok sayıda seçenek sunmaktadır.

Beton fayans zeminlerin bakımı kolaydır çünkü normal gözenekli fayanslar gibi lekelenmezler. Yüzeyi nemli bir paspas ve hafif bir zemin temizleme solüsyonu ile temizleyin. Zemin fayanslarında inatçı lekeler varsa, bir beyaz naylon ped ile lekeyi ovalayıncaya kadar bir pH nötr tozu biraz su ile karıştırarak macun haline getirin ve lekeye koyun. Temizleme solüsyonunun kiri çekmemesi için yüzeyi durulayın. Macun yöntemini kullanmak zemin fayanslarının ömrünü uzatacaktır. Asidik veya alkali malzemeler kullanmaktan kaçının, çünkü bunlar fayans üzerindeki koruyucu kaplamayı bozabilirler. Zemin makinası ile cilalayarak zeminin parlaklığını geri kazanın. Zemin fayansları zamanla parlaklığını kaybederse, fayans sızdırmazlık maddesini her iki yılda bir veya gerektiğinde daha sık uygulayın.

Fayans Beton Zemin Senaryoları

Alıcıların referansı için beton fayans döşemenin uygulama senaryoları aşağıdadır:

  • Kamu Alanları

    Büyük oteller, alışveriş merkezleri, devlet kamu salonları, okullar, stadyumlar, fabrikalar ve diğer yerler zemin fayanslarının kalitesine çok dikkat eder. Sadece güzel görünmekle kalmaz, aynı zamanda dayanıklıdır, zamana meydan okuyabilen fayanslardır.

  • Ticari ve Ofis Alanları

    Kurumsal ofis binaları, finans kuruluşları ve seçkin kulüpler gibi bazı ticari ofis alanlarında, zemin fayansları kullanılarak yüksek kaliteli, şık ve zarif bir ofis ortamı oluşturulabilir.

  • İç Mekan

    Oturma odaları, yemek odaları, mutfaklar, banyolar, spor salonları ve diğer iç mekanlar, genel dekoratif stile daha iyi uyum sağlarken, tüm iç mekanın estetik kalitesini artıran beton zemin fayansları kullanabilir.

Fayans Beton Zemin Seçimi Nasıl Yapılır?

Aşağıdaki ipuçları, işletme alıcılarının beton zemin fayansları seçmelerine yardımcı olabilir.

  • Mimarlık Tasarım Stili

    İşletme alıcıları, beton zemin fayansları kullanmak istedikleri alanın tasarım stilini öncelikle düşünmelidir.

    Belirli mimari tasarım stillerine uyum sağlamak için tasarlanmış çok sayıda beton fayans seçeneği vardır. Fayans, alanın diğer unsurlarıyla uyumlu değilse sonuç iyi görünmeyebilir.

  • Dayanıklılık, Su ve Aşınma Dayanımı

    Yüksek trafikli alanlar için iyi dayanıklılığa, suya ve aşınma dayanımına sahip beton fayanslar seçin. Bu tür alanlar arasında ticari işletmeler, kamu binaları veya kurumsal tesisler bulunur.

    Dayanıklı, suya, aşınmaya ve kaymaya dayanıklı beton fayanslar, bu tür alanlarda ağır kullanıma ve sık temizliğe dayanabilir. Yıpranma ve yırtılma göstermeden uzun süre alanın estetik çekiciliğini koruyacaklardır.

  • Fayans Boyutu ve Derz

    Beton zemin fayanslarının boyutunu seçmek, alanın son görünümünü etkileyecektir.

    Büyük formatlı fayanslar, görünür derz çizgilerini azaltarak sorunsuz, çağdaş bir estetik oluştururken, geleneksel boyutlu fayanslar kombinasyonlar ve düzenler aracılığıyla daha fazla tasarım esnekliği sağlar. Alıcılar, istenen etkiyi elde etmek için her iki seçeneğe de uyan bir derz seçmelidir.

  • Zemin Gereksinimleri

    Beton fayans setinin tekniği, kısmen, döşemeye bağlandığı alt tabaka olan döşeme öncesinde yerleştirilen herhangi bir katmana bağlı olacaktır. Yüzer zemin fayansları döşerken, düz ve pürüzsüz bir beton yüzeye oturmaları gerekir. Alternatif olarak, yapıştırıcı, düzensiz bir alt tabakaya destek levhası yapıştırabilir. Ayrıca, gevşek döşenmiş, sırlanmamış seramik gibi gözenekli bir yüzey gerektirirken, bağlanmış beton, bağlanmayı sağlayan emici bir alt tabaka gerektirir.

  • Kurulum Yöntemi ve Gerekli Beceri

    Doğru kurulum prosedürünü uygulamak, beton zemin fayanslarının çekici ve uzun ömürlü performansını garanti eder. Bu, kurulum tekniği ile uyumlu fayanslar seçmenin ve bunları doğru bir şekilde kurmak için gereken becerilerin önemini vurgular.

  • Çevresel Hususlar

    İşletme alıcıları, beton zemin fayanslarının çevre dostu niteliklerini düşünmelidir. Geri dönüştürülebilir veya LEED puanlarına katkıda bulunan fayanslar seçmek, bir projenin sürdürülebilirlik odak noktasına önemli bir etki edebilir.

  • Maliyet, Değer ve Tedarik

    İşletme alıcıları, projeleri için beton zemin fayanslarına karar verirken maliyet, değer ve tedariki faktör olarak kullanmalıdır. Bol miktarda tedarikçi, çeşitli fiyat noktalarında seçenekler sunar. Alıcılar, bütçe kısıtlamalarına uyarken, proje gereksinimlerini karşılamak için en iyi maliyet ve kalite kombinasyonunu bulabilirler.

Fayans Beton Zemin S&C

S1: Cilalı beton fayansların kayma direncini artırmanın yolları var mı?

C1: Beton finisajında kaymaz katkı maddeleri kullanmak, cilalı betonun kayma direncini artırmanın bir yoludur. Dokulu bileşiklere sahip beton kaplamaları uygulamak, anti-kayma özelliklerine sahip emprenye sızdırmazlık maddeleri gibi yüzey işlemleri de bir diğer yöntemdir.

S2: Birisi cilalı beton zeminini lekelenirse veya hasar görürse onarabilir mi?

C2: Küçük lekeler, etkilenen alanı pH nötr bir temizleyici ile temizleyerek giderilebilir. Çatlaklar veya yonga gibi hasarlı alanlar için, bir profesyonel onarım konusunda yardımcı olabilir.

S3: Cilalı betonun kaplayabileceği alanın büyüklüğünde bir sınır var mı?

C3: Cilalı betonun kaplayabileceği alan için bir sınır yoktur. Hem büyük açık alanlar hem de küçük odalar için uygun bir malzemedir.

S4: Cilalı beton zeminler düzenli bakım gerektiriyor mu?

C4: Cilalı beton zeminler temizlenmesi kolaydır. Tek yapılması gereken kuru bir toz paspas kullanmak ve zaman zaman pH nötr bir temizleyici ile nemli bir paspas yeterli olacaktır. Ancak kullanılan beton türüne bağlı olarak, zeminler her 1-3 yılda bir düzenli olarak yeniden sızdırmazlık yapılabilir.