Traktör

(214 ürün mevcut)

<span class=keywords><strong>Trctor</strong></span> monte 3 nokta linkdage sebze ekici susam lahana ekme makinesi

Trctor monte 3 nokta linkdage sebze ekici susam lahana ekme makinesi

39.420,66 - 40.193,61
Minimum Sipariş Miktarı: 1 Takım
Parça başına nakliye: ₺8.955.831,53
15 yrsCNTedarikçi
Tarım traktor için 90hp 4x4 çiftlik Tracteur Agricole dizel motor <span class=keywords><strong>trctor</strong></span> yto marka trator

Tarım traktor için 90hp 4x4 çiftlik Tracteur Agricole dizel motor trctor yto marka trator

541.067,80 - 560.391,65
Minimum Sipariş Miktarı: 1 Birim
Parça başına nakliye: ₺1.321,37
verify13 yrsCNTedarikçi
180Hp Trctors tarım traktörü LT1804 traktör

180Hp Trctors tarım traktörü LT1804 traktör

432.854,24
Minimum Sipariş Miktarı: 1 Birim
verify1 yrsCNTedarikçi
180Hp Trctors tarım traktörü 1804 traktör

180Hp Trctors tarım traktörü 1804 traktör

817.398,86 - 850.249,40
Minimum Sipariş Miktarı: 1 Takım
verify1 yrsCNTedarikçi
Ce ile 125hp <span class=keywords><strong>trctor</strong></span> ve AC kabin

Ce ile 125hp trctor ve AC kabin

343.964,53 - 401.936,08
Minimum Sipariş Miktarı: 1 Adet
verify5 yrsCNTedarikçi
Çiftlik tekerleği <span class=keywords><strong>TRCTOR</strong></span> için sıcak satış RIDGER pulluk

Çiftlik tekerleği TRCTOR için sıcak satış RIDGER pulluk

40.000,37 - 40.773,33
Minimum Sipariş Miktarı: 1 Takım
7 yrsCNTedarikçi
3 noktalı hitch <span class=keywords><strong>trctor</strong></span> çin patates toplama makinesi monte

3 noktalı hitch trctor çin patates toplama makinesi monte

30.918,16 - 32.850,55
Minimum Sipariş Miktarı: 1 Takım
5 yrsCNTedarikçi
Dağınık ışın yüksek güç su geçirmez CISPER 25 LED çalışma ışığı kamyon traktör

Dağınık ışın yüksek güç su geçirmez CISPER 25 LED çalışma ışığı kamyon traktör

1.224,36 - 1.465,91
Minimum Sipariş Miktarı: 10 Adet
Parça başına nakliye: ₺5.817,64
verify8 yrsCNTedarikçi
AQ8166P traktör yağ keçesi MASSEY FERGUSON

AQ8166P traktör yağ keçesi MASSEY FERGUSON

77,30 - 193,24
Minimum Sipariş Miktarı: 1000 Adet
8 yrsCNTedarikçi

traktör hakkında

Traktör Türleri

Modern tarımdaki yenilikler, farklı tarımsal ve tarımsal olmayan görevler için belirli **traktör türleri** belirlemiştir. Bu traktörler, çeşitli uygulamalarda üretkenliği ve kullanım kolaylığını artırmak için farklı enerji kaynakları kullanır ve gelişmiş teknolojik özellikler uygular.

  • Kullanım Traktörü:

    Çiftliğin iş gücü, bahçe traktörlerinden daha fazla beygir gücüne sahip bir kullanım traktörüdür. Kullanım traktörleri benzin veya dizel ile çalışır, aletleri çekmek için hidrolik sistemlere sahiptir ve manuel şanzıman ve güç-debriyaj vites seçenekleri sunar. Genellikle elektronik özelliklerle donatılan kullanım traktörleri, hassas tarım için bilgisayarları aracılığıyla çeşitli aletlere bağlanır. Aletler, tarlaların verimli bir şekilde işlenmesi için optimum hızlarda çekilir. Satıcılar, kullanım yoğunluğunu gösteren bronz-mavi renkli ikinci el traktörlerin açık artırmada daha yüksek bir fiyata satılabileceğini belirtmelidir.

  • Satır Bitki Traktörü:

    Özellikle sıralara ekilen bitkiler arasında çalışmak üzere tasarlanmış satır bitki traktörleri, değerli bitkilere verilen zararı en aza indirmek için daha dar genişliklere ve yüksek boşluklu çerçevelere sahiptir. Bu traktörler, aletin hassas yerleştirilmesi için uydu yönlendirme sistemleri ve çalışma derinliklerinin ve tarla hızlarının ince ayarını yapmaya olanak tanıyan değişken hız şanzıman sistemleri gibi sofistike teknolojilere sahiptir. Gelişmiş elektronik olarak kontrollü süspansiyon sistemleri, çekişini korurken ve toprak sıkışmasını azaltırken daha yüksek hızlarda sürüş kalitesini iyileştirir. Akıllı kodlama sistemleri, çiftçilerin ekim, ekim ve hasat işlemlerini önceki geçişlerin santimetreleri içinde hassas bir şekilde tekrarlamalarına olanak tanır. Bu hassasiyet, daha düşük teknolojiye sahip sürücü yönlendirmesine dayalı yöntemlere güvenildiğinde ortaya çıkabilecek tarlalarda örtüşme veya işlenmemiş şeritler bırakma olasılığını azaltır.

  • Alet Taşıyıcı Traktörler:

    Alet taşıyıcı traktörler, tarlalar arasında uzun mesafeler kat etmesi gereken ekiciler, püskürtücüler ve hasat makineleri gibi büyük aletleri taşımak üzere tasarlanmıştır. Bu özel traktörler, geleneksel traktörlerden daha geniş bir dingil mesafesine sahip olabilir. Tekerlekler, büyük boyutlu aletleri kamu yollarında taşırken denge sağlamak için şasenin köşelerine yerleştirilir. Bazıları, aerodinamik sürtünmeyi azaltmak ve asfalt yollarda daha yüksek hızlarda giderken yakıt ekonomisini iyileştirmek için düşük profilli bir tasarıma sahiptir. Alet taşıyıcı traktörlerde, daha yüksek hızlarda daha güvenli bir durma sağlamak için ek hava frenleri de bulunabilir. Daha yüksek beygir gücündeki motorları ve şanzıman sistemleri, bu traktörlerin diğer traktör türlerine göre ağır, geniş yüklü aletleri daha kolay çekmelerine olanak tanır.

  • Otonom Traktörler:

    Otonom traktörler, traktör teknolojisindeki en son gelişmeyi temsil eder. Bu tamamen otomatik ve insansız traktörler, operatör müdahalesi olmadan tarımsal faaliyetleri ve görevleri yerine getirebilir. Gelişmiş yapay zeka, küresel konumlandırma sistemi (GPS), makine görüşü ve diğer teknolojileri entegre ederler. Bu teknolojilerin uygulanması, otonom traktörlere navigasyon, tarla koşullarının görselleştirilmesi, alet otomasyonu ve uzaktan izleme gibi işlevlere sahip olmalarını sağlar. Örneğin, insan yardımı olmadan, çeşitli vitesler aracılığıyla optimum hızı sağlayarak, GPS'i ekim pozisyonunu hassas bir şekilde belirlemek için kullanarak yüksek hassasiyetle otomatik bir ekim yöntemi uygulayabilirler. Bu yenilik, çalışma gereksinimlerini azaltırken verimliliği artırarak tarım uygulamalarını dönüştürmek için büyük bir umut vaat ediyor.

Traktör Özellikleri ve Bakımı

Özellikler

Aşağıdaki tablo, traktörün bazı özelliklerini göstermektedir.

  • Boyutlar

  • Kompakt bir traktör yaklaşık 0,7 metre genişliğinde ve 2,4 metre uzunluğunda iken, tam boy modeller yaklaşık 2,4 metre genişliğinde ve 4,5 metre uzunluğunda olacaktır. İnşaat için kullanılan daha büyük modeller daha uzun ve daha geniş olabilir.

  • Ağırlık

  • Kompakt bir traktör yaklaşık 500 kg ağırlığında iken, daha büyük modeller yaklaşık 8.500 kg veya daha fazla ağırlığındadır.

    Motor

  • Beygir Gücü

  • İnşaat ve büyük çiftlikler için daha büyük traktörler, 300 veya daha fazla beygir gücü değerlerine sahip olabilir. Kompakt ve alt kompakt traktörler daha az beygir gücüne sahip olacaktır. Örneğin, kompakt bir traktör 20 ila 30 beygir gücü değerine sahip olabilir.

  • Yakıt

    Kompakt bir traktör dizel yakıt kullanır. Büyük çiftlikler için diğer traktörler de dizel yakıt kullanabilir, ancak bazıları doğalgaz veya benzin kullanır.

Traktörlerin Kullanım Alanları

Bir traktör, çiftliklerde ve bahçıvanlar tarafından, ürünlerin yetiştirilmesi ve hasadında kullanılan tarım aletlerini çekmek için yaygın olarak kullanılan güçlü ve pratik bir araçtır. Diğer özel, ağır hizmet tipi makinelerle birlikte, traktörler tarım ve inşaat endüstrilerinin önemli ve ayrılmaz bir parçasıdır.

Traktör, bir atın çektiği bir yükten daha ağır bir yük çekebildiği için atların yerini almak üzere icat edildi. Traktörler tarafından çekilen tarım aletleri şunlardır:

  • Pulluklar: Traktörler, tarlayı ekime hazırlamak için toprağı çevirmek için pullukları çeker. Yivli, pulluk, çapa, disk ve alt toprak pullukları, traktörler tarafından çekilen birçok pulluk türünden sadece birkaçıdır.
  • Toprak İşleme Makineleri: Toprak işleme makineleri, istenen toprak hazırlama seviyesine ulaşmak için kullanılır. Pulluklar gibi, toprak işleme makineleri de üç noktalı bağlantıya sahip traktörlere takılıp arkada çekilebilir.
  • Ekiciler: Tarla hazırlandıktan sonra, traktörler mısır, soya fasulyesi ve diğer ürünleri ekmek için ekicileri çeker. Ekicinin hassasiyeti, bitkiler arasında yeterli boşluk sağlamak ve tohumların örtüldüğü toprağın kalitesini sağlamak için gereklidir.
  • Püskürtücüler: Püskürtücüler, yabani otları ve böcekleri kontrol etmek için herbisit ve pestisit püskürterek traktörlere bağlanır. Bazı püskürtücüler traktörlerin arkasına çekilir.
  • Gübre Yayıcılar: Yayıcılar genellikle çekilir ve disk, vida ve sürüklenen zincir yayıcıları içerir. Bunlar, ürün kalitesini ve maksimum büyümeyi sağlamak için tarlaya gübreyi eşit şekilde yayacak hassas makinelerdir.

Traktörlerin çektiği veya bağlandığı daha önce belirtilen ekipmanlara ek olarak, diğer tarım ekipmanları da traktörler tarafından çekilir; örneğin hasat makineleri, vagonlar, biçme makineleri ve sulama ekipmanları ve derecelendirme kutuları dahil diğer özel ekipmanlar.

Tarım dışında, traktörler, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi inşaat projesinin itici gücüdür:

  • Derecelendirme makineleri ve ekskavatörler bir traktöre takıldığında ve traktör tarafından çekildiğinde, inşaat planlarında belirtilen özelliklere göre arazinin derecelendirilmesi ve tesviye edilmesi gerçekleşir.
  • Yıkım projesinde bir traktör, eski bir yapıyı yıkmak için yıkım topunu çekebilir.
  • Çelikle güçlendirilmiş ağır hizmet tipi bir römork, inşaat veya diğer endüstrilerde kullanılan büyük, özel makine parçaları gibi ağır yükleri taşımak için kullanılır.
  • Vibro çekiç, belirli bir desende kazıkların yere çakılması için kullanılan özel bir cihazdır ve istenen sonuçlara ulaşmak için bir traktör tarafından çekilir.

Bir traktörün çok yönlülüğünü ve hepsi bir arada işlevselliğini daha da artıran ek ekler şunlardır:

  • Ön Yükleyici: Ön yükleyici, bir traktör eklentisi olup, malzemeleri bir yerden diğerine küreklemek ve taşımak için kullanılır. Ön yükleyici eklentisiyle donatılmış traktörler, karın yanı sıra çakıl, toprak ve kum gibi gevşek malzemeleri taşıyabilir.
  • Geri Kazıcı: Geri kazıcı, traktörün arkasına takılan bir kazı makinesidir ve hendekler açmak, gölet kazmak ve sulama ve diğer yeraltı çalışmaları dahil kurulum çalışmaları için gereken diğer kazı görevlerini gerçekleştirmek için kullanılır.

Traktör Seçimi

Bir traktör satın alırken, dikkate alınması gereken birkaç şey vardır:

  • Beygir Gücü:

    Traktörler genellikle bahçe traktörleri, alt kompakt traktörler, kompakt traktörler ve tam boy traktörler olarak sınıflandırılır. Yerine getirmeleri gereken farklı görevlere bağlı olarak, farklı traktör türleri farklı beygir gücü aralıklarına sahip olacaktır. Bahçe traktörleri genellikle 20 bg'den azdır, tam boy traktörler ise 100 bg'den fazla olabilir. Müşteriler, özel arazi ve görev gereksinimlerini karşılayan modeli seçmelidir.

  • Yakıt:

    Traktörün yakıt sisteminin uygulamaya uygun hale getirilmesi, optimum performans ve üretkenliğe yol açabilir. Traktörler benzin, dizel ve elektrikli seçeneklerle mevcuttur. Dizel motorlar, genellikle benzinli motorlardan daha yüksek beygir gücüne ve yakıt ekonomisine sahiptir. Benzinli motorlar, çim biçme gibi yüksek beygir gücü gerektirmeyen görevler için yeterli olabilir. Elektrikli traktörler yeni bir teknolojidir ve yakın gelecekte bazı işletmeler için işe yarayabilir.

  • Şanzıman:

    Bir traktörün şanzımanı, traktörün vites değiştirme ve güç aktarımını nasıl yaptığını belirler. Manuel, hidrolik veya güç vitesli olsun şanzıman türü, sürücünün kontrolünü ve güvenini etkiler. Ayrıca sürücünün görevlerde çalışmak için harcayabileceği zaman miktarını da etkiler. Hidrolik şanzımanlar genellikle, sağlamlık üzerinde kullanım kolaylığını ve konforu önceliklendiren daha küçük traktörlerde bulunur. Manuel şanzımanlar, daha küçük traktörlerde daha az yaygın olmakla birlikte, sürücüye daha fazla kontrol sağlar.

  • Çalışma Aletleri:

    Farklı traktör türleri, görevleri tamamlamak için farklı çalışma aletleri ile donatılmış olacaktır. Birçok traktör, çeşitli eklentilere olanak tanıyan üç noktalı bir bağlantıya sahip olacaktır. Traktörün bağlantı noktasını ve PTO'sunu veya güç çıkışını belirlemek, alıcıların ihtiyaçlarına uygun bir traktör seçmelerine yardımcı olacaktır.

  • Yeni veya Kullanılmış:

    Bir alıcı, yeni veya kullanılmış bir traktör satın almak isteyip istemediklerini değerlendirmek isteyebilir. Yeni traktörler en son teknolojiyi sunacak ve görevleri daha kolay yönetilebilir hale getirecektir. Yeni bir araba tam garantili olarak gelecektir. Kullanılmış bir traktör, görevleri tamamlamak için yeterli beygir gücünü ve kapasiteyi sağlayabilir. Birçok kullanılmış traktör zaten kapsamlı incelemelerden geçirilmiştir.

SSS

S1: Bir traktör hangi tür yakıt kullanır?

C1: Çoğu modern traktör dizel yakıtla çalışır, ancak bazı eski modeller benzin veya biyodizel kullanabilir.

S2: Bir traktör yüklü bir kamyonu çekebilir mi?

C2: Bir traktörün çekme kapasitesi modeline ve beygir gücüne bağlıdır. Çoğu ağır hizmet tipi traktör yüklü bir kamyonu çekebilir, ancak çekiş sağlamak için ek ağırlık gerektirebilir.

S3: Traktörlerde GPS var mı?

C3: Birçok modern traktör, hassas tarım ve otomatik yönlendirme için GPS teknolojisiyle donatılmıştır.

S4: Bir traktörün ortalama ömrü nedir?

C4: İyi bakımlı bir traktörün ortalama ömrü 15 ila 20 yıldır, ancak bu kullanım ve bakıma bağlı olarak değişebilir.

X