(3211 ürün mevcut)
Çeliksiz yatay yönlü sondajlar ile minimal açık alanda yeraltı sondaj yolu açmak mümkündür. Yönlü sondaj sistemlerinin tasarımında üç temel parça bulunur:
Boru döşeme projesi için hangi makinayı satın alacağınıza karar verirken özellikler ve parametreler çok önemlidir. Bir sondaj makinesine ait önemli parametrelerden bazıları boyutu ve ağırlığı, sondaj çapı, sondaj uzunluğu, itici/çekme kuvveti, tork, güç, hidrolik sistem, kontrol sistemi ve aksesuarlardır.
Bakım çok önemlidir çünkü zamanından önce arızaları önlemeye yardımcı olur ve ekipmanın toplam kullanım ömrünü uzatır. Yatay yönlü sondaj makinesi için bazı bakım ipuçları şunlardır.
Fayda tesisatı Çeliksiz HDD sondajı, yeraltı faydalarını yüzeyden açık kesme yapmadan kurmak için yaygın bir yöntemdir. Boru hatlarının, kablo kanallarının ve kablo kanallarının kurulumunda kullanılır ve bunlara su şebekesi boruları, gaz dağıtım hatları, petrol ve ürün taşıma boru hatları, iletişim ve güç kabloları, fiber optik kablolar ve demiryolu ve karayolu alt geçitleri dahildir. Yönlü sondajla yapılan boru hatları, geleneksel açık kesme yöntemlerine göre çok daha az yüzey bozulması ile gerçekleştirilebilir.
Yönlü sondaj ayrıca, alt toprak bilgilerini edinmek için jeoteknik araştırmalarda sıklıkla kullanılır. Toprak örnekleri, toprağın nelerden oluştuğunu ve üzerine inşa edilecek herhangi bir yapıyı taşıyacak kadar sağlam olup olmadığını belirlemek için genellikle çeşitli derinliklerden alınır. Toprak örneklerinin çoğu ayrıca kaya örnekleri içerecek ve herhangi bir alttaki temel kayanın bilgisi, Çeliksiz yöntemler kullanılarak temeller ve yeraltı kazıları yapılırken çok önemlidir.
Yatay yönlü sondaj makineleri, petrol ve gaz endüstrisinde kuyu sondajı ve keşfi için yaygın olarak kullanılır. HDD, deniz alanlarından ve kentsel alanlardan petrol ve gaz çıkarmak için sığ açılarda, yatay olarak ve büyük bir hassasiyetle kuyular açabilir. Hassasiyeti ve minimum çevresel etkisi nedeniyle, HDD yöntemi birçok inşaat mühendisliği projesi ve fayda tesisatında tercih edilen yöntem haline gelmiştir.
HDD teknolojisindeki son gelişmeler, sert kaya oluşumlarından ve çöl alanlarından sondaj yapmayı ve uzun mesafeli, büyük çaplı tüneller oluşturmayı mümkün kıldı. Daha önce sert kayadan sondaj yapmak, özel kaya sondaj sistemleri ve daha ağır güç ve itici güç gereksinimleri gerektiriyordu. Şimdi, karmaşık kaya genişletme araçları ve daha düşük itici güç gereksinimleri bunu daha küçük sistemlerle gerçekleştirebiliyor, maliyetleri düşürüyor ve bunları kentsel alanlarda ve mevcut altyapının altında daha geniş bir kullanım yelpazesi için kullanılabilir hale getiriyor.
Satılık ideal HDD makineleri arayan alıcılar için, HDD makinesi satın alırken çoğu müşterinin neye ihtiyaç duyduğunu anlamak yardımcı olur. İyi bir başlangıç noktası, iyi bir müşteri tabanını memnun etmek için aşağıdaki kutuların çoğunu işaretleyen kaliteli bir sondaj makinesine yatırım yapmaktır.
Bulması Kolay:
Müşterilerin sondaj borusunu veya konumlandırıcıyı kolayca bulması kolay olmalıdır. Bu muhtemelen alıcıları belirli bir sondaj modelini düşünmeye yöneltecek ilk şeydir. Bakım kolaylığı ve uyumluluk çok önemlidir, bu nedenle sondajda standart ekipman veya yaygın olarak kullanılan malzemeler varsa, müşteriler yedek parçaları hızla bulabileceğinden fayda sağlayacaktır.
Toprak Analizi Sistemleriyle Uyumlu:
Birçok müşteri, toprak analizi için kullanılan sistemlerle uyumlu bir sondaj makinesi tercih edecektir. Bu, sondajın toprak türünü ve durumunu hızla analiz edebileceği anlamına gelir, böylece sondaj için doğru yöntemi belirlemek kolay olacaktır.
Konumlandırıcılar ve Sondaj Boruları:
HDD makinesiyle çok iyi çalışacak konumlandırıcılar ve sondaj boruları elde edilebilmelidir. Genellikle birçok müteahhit işi kolaylaştırmak için ek aksesuarlar kullanmak ister. Bu nedenle, uyumlu konumlandırıcılar ve sondaj borularına sahip bir HDD sondajı tercih edilecektir.
Değişen İş Boyutları İçin Seçenekler:
Alıcılar, çeşitli konfigürasyonlarda gelen yönlü yönlendirilmiş sondaj makinelerini tercih edeceklerdir. Farklı kurulumlar, müteahhitlerin belirli bir projeye mükemmel şekilde uyan bir sondaj seçmesini sağlar. Böylece alıcıların müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılaması çok kolaylaşır.
Taşınabilir Üniteler:
Taşınması kolay üniteler de alıcıları cezbedecektir. Birçok müşteri, taşınabilir, çok yönlü ve paletli bir sondaj makinesi talep edecektir. Bu nedenle, çeşitli iş sahalarına girip çıkması kolay olmalıdır.
S: Yatay yönlü sondajda iş akışı nedir?
C: Genel olarak, HDD projelerinin iş akışı dört temel adımda özetlenebilir: pilot sondaj, genişletme, ürün çekme ve temizleme.
S: Çeliksiz sondaj için kullanılan yaygın sondaj makinesi türleri nelerdir?
C: En yaygın yatay yönlü sondaj makinesi türü çamur tahrikli montajdır. Diğer daha büyük HDD üniteleri, hava kompresörleri veya hava köpük sistemi kullananları içerir. Daha küçük HDD üniteleri için, rotasyonel basınç yöntemi herhangi bir sıvı olmadan çalışır.
S: Bir projede yatay yönlü sondaj kullanmanın bazı avantajları nelerdir?
C: HDD, çevresel etkiyi en aza indirir ve yer dengesizliği riskini azaltır. Ayrıca yeraltı sondajında iş akışını ve trafik yönetimini iyileştirir. Yatay sondaj yönünde sadece sondaj girişi ve çıkışı için küçük bir açık alan gereklidir. Yatay sondaj ayrıca, yollar, nehirler ve demiryolu hatları gibi engellerin altından hızla geçmeye yardımcı olur.