(4087 ürün mevcut)
Tüccarlar, çeşitli uygulamalar için UBS sistemleri seçerken üç ana UBS güç serisi dikkate alır:
Çift Dönüşümlü Çevrimiçi UBS:
Bu UBS sistemi türü, kesintisiz bir güç kaynağıdır. Gelen şebeke gücünü saf, sinüzoidal AC çıkışa dönüştürürken pillerini sürekli olarak şarj eder. Çift dönüşümlü çevrimiçi UBS sistemleri, anahtarlanmış mod teknolojisi kullanır. Şebeke gücünü doğrultma yoluyla DC'ye dönüştürürler. Ardından, pilleri şarj ederler ve ekipman yükü için DC'yi AC'ye geri dönüştürürler. Kesinti durumunda, bu sistemler pil moduna geçmeden sorunsuz bir şekilde güç sağlamaya devam eder. Çevrimiçi çift dönüşümlü UBS sistemleri, en yüksek seviyede güç koruması sunar. Elektriksel anomalileri önler ve kararlı bir çıkış sağlar. Ancak, diğer türlere göre satın almak ve bakımı daha pahalıdır.
Çevrimdışı UBS:
Bu UBS sistemi türü, önce gelen şebeke gücünden pillerini şarj ederek çalışır. Normal koşullarda, çevrimdışı UBS sistemleri ekipman yüklerini ve prizleri doğrudan şebeke gücüne bağlar. Pil devre dışı bırakılır ve yalnızca güç olmadığında şarj olur. Kesinti durumunda, çevrimdışı UBS sistemleri, bir aktarım süresi içinde şebeke gücünden pil moduna geçer. Bu aktarım süresi, güç kaynakları arasında geçiş yapmak için birkaç milisaniye sürebilir. Çevrimdışı UBS sistemleri, çevrimiçi UBS sistemleri gibi güç sağlamasa da, hafif yükler için uygun maliyetli bir alternatiftir.
Çizgi Etkileşimli UBS:
Çevrimdışı UBS sistemlerinin aksine, çizgi etkileşimli UBS güç sistemleri, pil moduna geçmeden küçük voltaj dalgalanmalarını düzelten dahili bir otomatik voltaj regülatörüne sahiptir. Kırılma veya aşırı voltaj durumlarında, çevrimdışı UBS sistemlerinden daha iyi performans gösterirler. Ayrıca, çevrimdışı UBS'ler gibi, bu sistemler pillerini doğrudan şebeke gücünden doğrultma yoluyla şarj ederek çalışır. Güç kesintisi olduğunda, invertör ekipmanı çalışır durumda tutmak için pillerden güç çeker. Çizgi etkileşimli UBS sistemleri, çevrimiçi çift dönüşümlü türlere göre daha maliyet etkin olsa da, çevrimdışı olanlara göre daha yüksek bir koruma seviyesi sunar.
Pil Kapasitesi:
UBS güçleri farklı pil boyutlarına sahiptir. Küçük olanlar yaklaşık 150 watt-saat (Wh) kapasiteye sahipken, büyük olanlar 1.600 watt-saate (Wh) kadar kapasiteye sahip olabilir. Pilin boyutu, bu UBS güçlerinin ne kadar enerji sağlayabileceğini belirler. Bu, 150 watt-saatlik bir UBS gücünün, her biri 1 watt kullanan 75 watt USB cihazını 1,5 saat veya 150 watt-saat süreyle sağlayabileceği anlamına gelir. 1600 watt-saatlik bir UBS gücü, aynı 1 watt USB cihazını 1600 saat veya 1.600 watt-saat süreyle sağlayabilir.
AC Çıkışı:
AC çıkışı, UBS güçlerinin pile ihtiyaç duyan cihazlara elektrik sağlamasını sağlar. UBS güçleri, bir UBS cihazına takıldığında dönen testereler ve matkaplar gibi aletlere güç sağlayabilir. AC çıkışı, UBS güçlerinin düzenli duvar prizlerinin erişilemediği her yerde veya her zaman kullanılmasını sağlar. Bu, açık hava aktiviteleri, acil durumlar veya şebeke gücünün olmadığı yerleri içerir. AC çıkışı, örneğin AC 110V çıkışı, pile ihtiyaç duyan UBS ile çalışan cihazların, takıldıkları zaman çalışmasını ve aksi takdirde güç mevcut olmazsa çalışmasını sağlar.
USB Bağlantı Noktaları:
UBS güçlerinin önemli bir parçası da USB bağlantı noktalarıdır. USB bağlantı noktaları, UBS ile çalışan pillerin USB kullanan cihazları şarj etmesini sağlar. Farklı UBS güçleri, farklı USB bağlantı noktalarına sahiptir. Bazı UBS güçleri yalnızca bir USB bağlantı noktasına sahipken, diğerleri beş veya daha fazla USB bağlantı noktasına sahiptir. USB bağlantı noktaları, bir UBS güç cihazının en önemli parçasıdır çünkü USB kabloları kullanarak telefonları, tabletleri ve dizüstü bilgisayarları şarj etmelerini sağlar.
Güneş Enerjisi Şarjı:
Güneş enerjisi şarjı, güneş enerjisi şarjına sahip UBS güçlerinin, elektrik mevcut değilse güneş kullanılarak şarj edilmesini sağlar. Güneş enerjisi şarjı, AC veya DC gücünün mevcut olmadığı açık hava ve acil durumlar için faydalıdır. Güneş enerjisi şarjı, UBS güçlerinin, dışarıya veya elektriğin mevcut olmadığı yerlere götürülürken güneş tarafından şarj edilebildikleri için birçok kez yeniden kullanılmalarını sağlar.
Hafif ve Taşınabilir:
Hafif ve taşınabilir olmak, USB güçlerini taşımayı kolaylaştırır. Hafif ve taşınabilir olmak, UBS ile çalışan pillerin ağır veya sakıncalı olmadan her yere götürülmesini sağlar. Taşınabilir olmak, USB ile çalışan her şeyin, elektriğin mevcut olmadığı her zaman ve her yerde kullanılabileceği anlamına gelir. Hafif ve taşınabilir olmak, kamp yapmak ve seyahat etmek gibi faydalı aktivitelerin, elektriğin erişilebilir olmaması konusunda endişelenmeden tam olarak tadını çıkarılmasını sağlar. Bu, önemli cihazların her yerde çalışır durumda kalmasını sağlar, böylece yararlı deneyimler, elektriğin mevcut olmaması nedeniyle sınırlı kalmaz.
Şebeke Dışı ve Uzak Yerler:
Evrensel pil sistemi (UBS), elektrik hatlarının olmadığı yerlerde olmazsa olmazdır. Kabinlere, araştırma kamplarına, balıkçı teknelerine ve mobil tıbbi ekiplere enerji verirler. Bu UBS güç sistemleri, insanların bu şebeke dışı alanlarda yemek pişirme ve cihazları şarj etme gibi günlük görevleri yapmalarını sağlar. UBS güçleri ayrıca, diğer güç kaynaklarının olmadığı durumlarda laboratuvar ekipmanlarını ve kameraları çalıştırarak, uzak alanlarda bilimsel çalışmalar yapılmasını sağlar.
Yedek Güç:
Fırtına veya başka bir felaket şebekenin kesintiye uğramasına neden olursa, UBS güç pilleri kullanıcıları korur. Bu pil paketleri, buzdolapları, ışıklar ve wifi gibi önemli şeyleri yedekler, böylece insanlar bağlantıda kalır ve uzun süreli elektrik kesintileri sırasında yiyecekler bozulmaz. Ayrıca, şiddetli kasırgaların yaşandığı yerlerdeki evlerde, UBS güçleri, güç geri döndüğünde önemli cihazları tehlikeli dalgalanmalardan koruyan acil durum devreleri için kullanılır. Böylece, şebekede ne olursa olsun, temel sistemler çalışır durumda kalır.
Enerji Depolama:
Güneş enerjisi kurulumlarında, UBS güçleri, gökyüzü açık olduğunda fazladan güneş enerjisini toplar. Ardından, bu depolanmış enerjiyi gece veya yoğun bulutlu havalarda serbest bırakabilirler. Bu, paneller şarj olmasa bile kullanıcılara güvenilir ışık ve elektrik sağlar. Bazı UBS güç modelleri, zamanla sisteme daha fazla pil eklemenizi de sağlar. Bu, enerji ihtiyaçları arttıkça, güneş enerjisi artı pil yedeğini daha da güçlendirme olanağı sağlar. UBS güçleri ile, güneş enerjisi kullanıcıları, hava koşullarına bakılmaksızın güvenilir güce sahip olurken, yakıtlardan ve emisyonlardan tasarruf eder.
Mobil Güç:
Mobil üniteler içeren UBS güç yapılandırmaları, hareket halindeyken elektriğe ihtiyaç duyan kişiler için faydalıdır. Örneğin, yol işçileri, taşınabilir UBS güç paketlerini kullanarak iş sahasında aletlerini şarjlı tutabilir. Öğrenciler veya çalışanlar, taşınabilir USB güçleri ile seyahat ederken dizüstü bilgisayarlarını ve cihazlarını şarj edebilir. Ulaşım sırasında veya iş gezilerinde priz erişilebilirliğinden bağımsız olarak cihaz bağlantısını sağlarlar. Acil durum müdahale ekipleri de, diğer güç kaynaklarının mevcut olmadığı yerlerde acil durumlara müdahale ederken ekipmanlarını ve iletişim ekipmanlarını çalıştırmak için UBS pillerinden yararlanabilir.
Denizcilik ve Karavan Kullanımı:
Tekne ve karavan kullanıcıları, yalnızca fişe takılı elektrikli ekipmanların sunduğu kolaylıkların tadını çıkarmak için UBS güçlerine güvenir. Bu pil sistemleri, ışıklar, buzdolapları, şarj cihazları ve daha fazlası için güvenilir elektrik sağlayarak, insanların kıyıdan veya yol kenarından uzakta olduklarında evlerinde hissetmelerini sağlayan uzun yolculuklara imkan tanır. UBS ile daha uzak mesafelere seyahat edebilirsiniz. Bir UBS gücü, bir kişinin enerjisi bittiği için erken dönmek zorunda kalmamasını sağlar.
Belirli ihtiyaçlar için en iyi UBS güç kaynağını ararken, özellikleri incelemek önemlidir.
S1 Bir UBS, bir bilgisayarı ne kadar süreyle çalıştırabilir?
C1 Süre, UBS özelliklerine ve bilgisayarın kullanımına bağlıdır. Daha küçük bir kesintisiz güç kaynağı yaklaşık 10-20 dakika çalışabilirken, daha büyük modeller birkaç saat süreyle güç sağlayabilir.
S2 Bir UBS kullanmanın temel faydaları nelerdir?
C2 UBS'ler, kullanıcıların kesinti durumunda işlerini kaydetmeleri ve bilgisayarları güvenli bir şekilde kapatmaları için zaman sağlayarak veri kaybını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca donanım hasarına karşı koruma sağlarlar.
S3 Bir UBS'nin bakımı nasıl yapılır?
C3 UBS'lerin çok az bakım gerektirir. Pilleri ve herhangi bir izleme sistemini düzenli olarak kontrol etmek, sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etmeleri için çok önemlidir.
S4 Bir UBS'deki kritik yük nedir?
C4 Kritik yük, bir UBS sisteminin güç kesintisi sırasında destekleyeceği cihazları ifade eder. Bu, sunucular ve ağ ekipmanları gibi kaybedilmesi önemli sorunlara neden olacak her şeyi içerir.
S5 UBS, bir güç prizine takılmalı mıdır?
C5 Evet, UBS, dahili pillerini şarj edebilmesi için bir duvar prizine takılmalıdır. Ardından, kritik cihazları UBS'nin çıkış güç prizlerine takın.