(562 ürün mevcut)
Çiftçi traktör rotavatörü, toprağı birden çok yönde döndürerek ve parçalayarak işleyen bir tarım aletidir. Çeşitli traktör türlerine takılabilir. Rotavatörler genellikle traktörlerin arkasına çekilir. Traktörün güç çıkış mili (PTO) tarafından çalıştırılır ve derin ve ince toprak işlemede kullanılır.
Rotavatörlü çiftçi traktörleri aşağıdaki görevleri etkili bir şekilde gerçekleştirebilir:
İnce toprak işleme, çim ve diğer tohumların ekimi için uygun bir tohum yatağı oluşturduğu için ekim öncesi önemli bir hazırlık aşamasıdır. Çiftçi traktör rotavatörü, tek bir işlemde arazinin sürülmesini, düzleştirilmesini ve ekim için ideal olan ince bir tohum yatağı oluşturulmasını sağlayabilir. Rotavatör kullanımı, birden fazla araca duyulan ihtiyacı ortadan kaldırır ve ekim için arazi hazırlama süresini kısaltır.
Çiftçi traktör rotavatörü her türlü toprakta ve her açıda verimli çalışır. Kırık topraklarda da iyi iş çıkarır çünkü kürekleri, hızlı çalışmalarına ve kayalardan gelen herhangi bir dirence karşı koymalarına olanak tanıyan benzersiz bir tasarıma sahiptir. Döner kültivatörün kürekleri, toprağın agrega ayrışmasını, hava ve su sızmasını iyileştirmek üzere konumlandırılmıştır. Çiftçi traktör rotavatörü kullanımı, bir alanın drenajının ve genel toprak sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olabilir. Çeşitli çiftçi rotavatör türleri mevcuttur:
Kullanılmış traktör rotavatörleri, marka ve modele göre çeşitli özelliklerle gelir. Ana özellikler arasında çalışma genişliği, bıçak sayısı, traktör beygir gücü gereksinimi ve yakıt tüketimi yer alır. İşte karşılık gelen açıklamalarıyla birlikte ana özellik ayrıntıları:
Traktör rotavatör parçaları, işlevselliği iyileştirmek ve kullanım ömrünü uzatmak için düzenli bakım ve zamanında onarım gerektirir. Desteklenecek ana bileşenler bıçaklar, yataklar, contalar ve şanzımanlardır. İşte rotavatörün çalışır durumda kalmasına yardımcı olmak için birkaç bakım ipucu:
Kullanılmış traktör rotavatörleri, tarımın birçok senaryosunda kullanılabilir. İşte kullanılmış traktör rotavatörlerinin tarımda faydalı olabileceği bazı yaygın uygulamalar ve bağlamlar.
Ekim için toprak hazırlama
Çiftçiler, traktörle çalışan döner kültivatör kullanarak toprağı hızlı ve eşit bir şekilde parçalamak ve çevirmek için kullanabilirler. Bu, toprağı karıştırarak ve havalandırarak hazırlayacaktır. Traktör rotavatörü, çeşitli ürünler için uygun bir yapıya sahip, iyi hazırlanmış bir tohum yatağı oluşturmak için kullanılabilir. Ek olarak, traktör rotavatörü kullanımı, sabit kültivatör kullanmaya kıyasla toprak hazırlama süresini azaltarak çiftliğin büyüklüğünü artırabilir.
Organik maddeyi dahil etme
Traktör rotavatörü, örtü bitkileri, bitki artıkları ve kompost gibi organik maddeleri yüzey toprağına eşit şekilde karıştırabilir. Bu, toprak verimliliğini artırmaya yardımcı olacaktır. Rotavatör kullanarak organik maddeyi dahil etmek, toprak yapısını da iyileştirecek ve gelecek mahsul için hayati besinler sağlayacaktır.
Yabancı ot kontrolü
Traktör rotavatörü, toprağı çevirerek yabancı otları ve tohumlarını yeterli şekilde gömebilir ve yeni yabancı otların büyümesini kökten sökebilir. Bu, çiftçinin rekabeti azaltmasına ve tarlayı yeni bir mahsul için hazırlamasına yardımcı olacaktır.
Tohum yatağı hazırlama
Traktör rotavatörü, çiftçilerin tohum çimlenmesi için ideal olan istenen nem seviyesine ve sıcaklığa sahip tohum yatakları oluşturmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, tohum yatakları, toprak parçacıklarının eşit dağılımına sahip olabilir. Rotavatör kullanıldığında, tohum yatakları daha hızlı hazırlanabilir, bu da çiftçinin sıkı ekim tarihlerinde çalışırken önemlidir.
Ekim sistemi
Kullanılmış traktör rotavatörleri, direk ekim veya minimal toprak işleme ekim sistemi kullanılırken değerli olabilir. Direk ekim sisteminde, yeni ürünler ekmek için dokunulmamış toprağa küçük yarıklar açmak için rotavatör kullanılabilir. Minimal toprak işleme sistemini benimsediğinde, traktör rotavatörü, tarlada sınırlı toprak işleme yaparak toprak işleme miktarını azaltmaya yardımcı olabilir. Bu, toprak yapısını korumaya ve toprak sağlığını iyileştirmeye yardımcı olacaktır.
Patates ekici traktör uyumu
Traktör rotavatörüne patates ekici takılıp patates ekiminde kullanılabilir. Traktör ve takılı rotavatör, patates yetiştirmek için ideal olan sırt veya yatak-oluk düzenini hazırlamak için kullanılabilir. Traktör rotavatörü tarafından iyi hazırlanmış ve gevşetilmiş toprak, patates yumrusu ekimi için mükemmel elverişli bir ortam yaratacaktır.
Kişisel ihtiyaçlar için doğru traktör rotavatörünü seçerken, rotavatörün çalışma beygir gücü aralığını çiftlikteki mevcut traktörlerin beygir gücü aralığıyla karşılaştırmayı anlamak önemlidir. Traktörün gücünü ve boyutunu rotavatörün gücü ve boyutu ile eşleştirmek önemlidir. Genel olarak, daha küçük traktörler, düşük güçlü makineler için özel olarak tasarlanmış masaüstü traktörlerle iyi çalışır. Daha yüksek güçlü traktörler, daha büyük ve daha güçlü rotavatörler kullanabilir.
Çiftliğin alanı ve toprak koşulları da kullanılacak kullanılmış çiftçi traktör rotavatörünün belirlenmesinde önemli faktörlerdir. Daha hafif ve daha kumlu topraklar için, daha geniş aralıklı daha küçük bıçaklar kullanılabilir. Tersine, daha ağır kil topraklarında çalışırken, daha büyük toprak devrişimi meydana gelmesi için birbirine daha yakın yerleştirilmiş daha büyük bıçaklar seçilmelidir. Çoğu üretici, farklı toprak koşulları için rotavatörler üretir.
Ele alınması gereken ürün türlerini kontrol etmek de önemlidir. Bazı bölgelerde, önceki ürün kalıntılarından kaynaklanan lifli ve sert biyokütle kalıntıları olabilir. Bu tür koşullar için, daha sert ve daha kuru malzemelerle daha iyi başa çıkabildikleri için büyük bıçak filtreleri daha uygundur. Traktör rotavatörünü seçerken bakılabilecek bir diğer özellik de sahip olabileceği gelişmiş işlevlerdir. Bazı modeller, beş farklı toprak işleme derinliğine ayarlanabilir. Ayrıca, toprağı daha havalandırarak ve kaliteyi iyileştirmeye yardımcı olan revize edilmiş bir toprak işleme sistemine de sahip olabilirler. Bu, saman tabakası olan ve aşırı organik maddeye ihtiyaç duyan alanlar için idealdir.
Modelden modele değişen bir diğer özellik de traktör rotavatörünün bir tarlanın genişliğini ne kadar iyi kaplayabileceğidir. Normal modeller 1,2 m ila 2,4 m genişlik kaplarken, jumbo traktör rotavatörü gibi daha gelişmiş olanlar 3,6 m'ye kadar genişlik kaplayabilir. Ayrıca, belirli bir cihazın yuvarlaklaştırma süresini bilmek de önemlidir. Daha küçük cihazlar daha fazla zaman alırken, jumbo varyant gibi daha büyük olanlar görevi daha kısa sürede tamamlayabilir.
Alışılmadık bir makine satın almadan önce kullanıcı yorumlarını okumak ve satıcıya soru sormak iyi bir fikirdir. Bazı bölgelerde daha fazla yağış ve bulutlu koşullar yaşanmış olabilir, bu da o tür topraklar üzerinde makinenin çalışmasını etkileyebilir. Bir garanti ve iyi bir satış sonrası servis, gönül rahatlığı sağlamak için olmazsa olmazdır.
S1: Traktör rotavatörü ne için kullanılır?
C1: Traktör rotavatörü, arazi hazırlığı ve toprağın ince bir şekilde işlenmesi işlemi için kullanılır. Mahsuller ekilmeden önce tarla topraklarını gevşetmek için traktörlere bağlanır.
S2: Çiftçi rotavatörleri hangi alanlarda kullanılabilir?
C2: Genellikle açık meyve bahçelerinde, bağlarda, sakin tarlalarda ve otlaklarda arazi hazırlamak ve kapalı tarlalarda duvarları pekiştirmek için kullanılır. Doğru rotavatör türüyle pirinç tarlaları için de kullanılabilir.
S3: Çiftçi rotavatörlerinin faydaları nelerdir?
C3: Rotavatörler, toprağı hızla gevşeterek zaman ve emekten tasarruf sağlarlar. Toprak yapısını iyileştiren ve sağlıklı bitki büyümesini teşvik eden düzgün toprak işleme sağlarlar. Çiftçi rotavatörleri kullanımı da yabancı otları etkili bir şekilde kontrol eder ve toprak işleme yükünü azaltır.
S4: Çiftçi rotavatörü nasıl çalıştırılır?
C4: Çiftçi rotavatörünü traktörün üç noktalı takma sistemine ve güç çıkış miline (PTO) bağladıktan sonra, rotavatörün yüksekliğini ve genişliğini tarla koşullarına göre ayarlayın. Çiftçi rotavatörü doğru hızda olduğunda, çiftçi rotavatörünü devreye alın ve toprağın herhangi bir yama olmadan düzgün bir şekilde gevşetildiğinden emin olun.