All categories
Featured selections
Trade Assurance
Buyer Central
Help Center
Get the app
Become a supplier

Yamaha rd350 silindir

(51 ürün mevcut)

yamaha rd350 silindir hakkında

Yamaha RD350 Silindir Tipleri

Yamaha RD350 silindirleri modellerine göre iki tipe ayrılmaktadır — LC modeli ve non-LC modeli.

  • Yamaha RD350 LC silindirleri

    Yamaha silindiri bu modeli maksimum soğutma için tasarlanmıştır. Bu modelin soğutma sistemi sıvıya dayanmaktadır. Bu sıvı yardımıyla motorun soğutulması daha etkili olup, çalışan motor parçalarının sıcaklıklarını düşürmesine yardımcı olur. LC modeli, daha kompakt ve hafif bir tasarıma sahip olmasıyla daha yüksek güç çıkışı sunmaktadır. Bu modelin oldukça pratik bir özelliği, silindirin içinden akışkanın akışını değiştirerek gücün ayarlanabilmesidir.

  • Yoshimura silindirleri

    Yamaha RD350’nin non-LC modelleri, basitlik ve güvenilirlik odaklı tasarlanmıştır. Bu modeller, havaya dayanan bir soğutma sistemine sahiptir. Hava ile motorun soğutulması da etkilidir, ancak sıvıyla soğutmadan daha iyi değildir ve yüksek performanslı motorlar için uygun değildir. Non-LC modellerinin motor tasarımı daha karmaşıktır, ancak bakım yapmak daha kolaydır ve işletme maliyeti daha düşüktür. Non-LC silindirlerinin güç çıkışı LC modellerine göre daha düşüktür, ancak birçok uygulama için yeterlidir. Yamaha RD350 non-LC silindirleri, basit ve güvenilir çözümleri tercih eden kişiler için uygundur.

Yamaha RD350 Silindirlerinin Teknik Özellikleri ve Bakımı

Teknik Özellikler

  • Silindir

    Yamaha RD350 üzerindeki silindir, su soğutmalı dökme demir bir motordur.

  • Piston

    RD350, alüminyum alaşımdan yapılmış, daha hafif ve dökme demire göre ısıyı daha iyi dağıtan pistonlara sahiptir. Pistonların çapı 64 mm ve yüksekliği 66 mm'dir.

  • Piston halkaları

    Yamaha RD350 üzerindeki piston halkaları, yanma odasını sızdırmaz hale getirir ve piston ile silindir duvarı arasındaki sürtünmeyi azaltır. Her pistonda iki sıkıştırma halkası ve bir yağ kontrol halkasından oluşan üç halka bulunur. Halkalar, bu uygulama için dayanıklı malzemeler olan dökme demir ve çelikten yapılmıştır.

  • Daire pimleri

    Daire pimleri, piston halkalarının yerinde durmasını sağlayarak, halkaların oluklarında dönmesini engeller. RD350, genellikle motosikletlerde ve diğer küçük motorlarda kullanılan 1.0 mm çapında tel tarzı daire pimleri kullanır.

  • Piston pini

    Piston pini, pistonun krank miline bağlı olduğu yerdir. Silindirde düzgün bir yukarı-aşağı hareket sağlamak için kritik bir bileşendir. RD350'nin piston pinleri 18 mm çapında ve 55 mm uzunluğundadır.

  • Piston pin yatakları

    Yamaha RD350'nin piston pinlerindeki yataklar, ayrıca bushing (burç) olarak da adlandırılır. Giyinmesine karşı dayanıklılığı ve aşınma direnci sebebiyle standart bir malzeme olan bronzdan yapılmıştır.

Bakım

  • 1. Silindir Kontrolü

    Silindirleri herhangi bir aşınma veya hasar belirtileri için kontrol edin, örneğin çizikler, sıyrıklar veya çatlaklar. Ayrıca su soğutma sistemini sızıntı veya tıkanıklıklar için kontrol edin; bu durum aşırı ısınmaya neden olabilir.

  • 2. Piston Kontrolü

    Pistonların durumunu aşınma veya hasar belirtileri için kontrol edin; örneğin, çökme, çatlak veya pitting. Piston halkalarını ve daire pimlerini aşınma veya hasar için kontrol edin ve gerekirse değiştirin.

  • 3. Piston Pini Kontrolü

    Piston pinleri ve yataklarının durumunu aşınma veya hasar için kontrol edin. Optimal motor performansını sağlamak için aşınmış veya hasar görmüş parçaları değiştirin.

  • 4. Silindirin Hazırlığı

    Yeni bir piston takmadan önce, silindirleri toprak, kalıntılar veya karbon birikintilerinden arındıracak şekilde iyice temizleyin. Silindir duvarlarını hasar veya aşınma için kontrol edin ve gerekirse silindirleri değiştirin.

  • Piston Montajı

    Montajdan önce piston ve halkalarını motor yağı ile kaplayın. Pistonun silindire dikkatlice yerleştirin ve piston pini ile daire pimleri kullanarak krank miline bağlayın.

  • 7. Silindir Kapağının Montajı

    Piston takıldıktan sonra silindir kapağını silindirin üzerine yerleştirin ve vidaları üreticinin spesifikasyonlarına göre sıkın.

  • 8. Bakım Programı

    Yamaha RD350 için önerilen bakım programına uymak, düzenli yağ değişimleri, valf ayarları ve diğer motor bakım görevlerini içermektedir.

Yamaha Rd350 Silindir Nasıl Seçilir

Perakendeciler, satış için silindir temin ederken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalıdır.

  • Durum

    Yamaha RD350 silindirleri farklı durumlarda mevcuttur: yeni, ikinci el ve yenilenmiş. Yeni silindirler daha pahalıdır ancak daha yüksek bir kâr marjına sahiptir. Diğer yandan, ikinci el ve yenilenmiş silindirler bütçe dostudur.

  • Uyumluluk

    Yamaha RD350 silindirleri model ve üretim yılına bağlı olarak farklı teknik özelliklere sahiptir. Örneğin, Yamaha RZ350'nin 347 cc motoru varken, RZ 31'in 350 cc motoru vardır. Bazı modeller 2LO spesifikasyonuna sahiptir. Perakendeciler, yerel pazarla uyumlu silindirleri stoklamalıdır.

  • Tedarikçi

    Tedarikçinin güvenilirliği, ürünlerin kalitesini belirler. Perakendeciler, gerçek ve yüksek kaliteli ürünler sunan saygın tedarikçilerden temin etmelidir. Tedarikçinin güvenilirliğini belirlemek için incelemeleri ve referansları okuyabilirler.

  • Garanti

    Yatırımlarını korumak için perakendeciler, garanti kapsamına sahip silindirler temin etmelidir. Herhangi bir hata durumunda, perakendeci ürünü tedarikçisine geri döndürebilir.

Yamaha RD350 Silindirlerini Nasıl Kendin Yapmalı ve Değiştirmeli

Yamaha motosiklet silindirleri motorun karmaşık parçalarıdır ve herhangi bir değişim veya onarım, mekanik bilgi gerektirir. Ancak, süreci yönlendirmek için bazı temel adımlar aşağıda verilmiştir:

  • Gerekli tüm aletleri toplayın: silindir üzerinde çalışmaya başlamadan önce, ihtiyaç duyulan tüm aletlerin ulaşılabilir olduğundan emin olun. Bu aletler arasında tork anahtarları, soket setleri, piston halkası sıkıştırıcıları ve silindir kapağı anahtarı bulunur.
  • Aküyü çıkarın: herhangi bir elektriksel sorun veya kısa devre önlemek için motosikletten çalışmadan önce aküyü çıkarın.
  • Kaplamaları çıkarın: bu adım sadece motosikletin kaplamaları varsa gereklidir. Mekanik, motorun kolayca erişebilmesi için bunları kaldırmalıdır.
  • Soğutucu sıvıyı boşaltın: motosikletin soğutma sisteminden soğutucu akışkanı boşaltmak için radyatörün tahliye vidasını bularak temiz bir recipiente dökün.
  • Egzoz sistemini çıkarın: silindire bağlı olan egzoz borularını, kelepçeleri ve vidaları gevşeterek ve bağlantılarını kopararak çıkarın.
  • Silindire bağlı tüm elektrik bağlantılarını ve kabloları koparın.
  • Tüm elektrik bağlantıları çıkarıldığında, mekanik silindir kapağı vidalarını çıkarıp dikkatlice silindir başlığını çıkarmalıdır.
  • Silindiri çıkarın: mekanik, pistonu krank milinden kaydırıp silindiri krank kutusundan çıkarmalıdır.
  • Yeni silindiri takın: yeni motosiklet silindiri pistonun üzerine dikkatlice yerleştirin ve krank kutusuyla hizalayın. Pistonun silindire kaydırırken piston halkalarına zarar vermemeye dikkat edin.
  • Silindir başlığını yeniden bağlayın: silindir başlığını yeni silindirin üzerine yerleştirin ve vidaları çapraz bir desenle sıkın; böylece eşit basınç sağlanır.
  • Egzoz sistemini yeniden takın: egzoz borularını, daha önce çıkardığınız kelepçe ve vidalar kullanarak yeni silindire bağlayın.
  • Montaj sırasında çıkarılan tüm elektrik bağlantılarını ve kabloları yeniden takın.
  • Soğutma sistemini Yamaha onaylı soğutucu ile doldurun ve havayı çıkarmak için sistemi boşaltın.
  • Aküyü yeniden bağlayın ve yeni silindirin düzgün çalıştığından emin olmak için silindir basınç testini gerçekleştirin.
  • Sonuçlardan memnun kalındığında, Yamaha motosiklet sahipleri kaplamaları yeniden takmaya devam edebilir.

SSS

S1. Gerçek Yamaha RD350 Silindiri Nasıl Tanınır?

A1. Gerçek silindirlerin belirli işaretleri ve parça numaraları vardır. Kullanıcılar, bunları resmi Yamaha belgeleriyle karşılaştırmalılardır. Ayrıca, orijinal parçalarda kullanılan bitiş ve malzemeler belirgindir.

S2. Diğer Yamaha Modellerinin Silindirleri RD350'ye Uyar mı?

A2. Hayır, Yamaha RD350, silindirlerinde özel mühendislik olan bir modeldir. Başka bir modelden silindir kullanmak, motosiklete zarar verebilir ve sürücü için tehlikeli olabilir.

S3. Hasar Görmüş Bir Silindire Ne Yapılmalı?

A3. Eğer bir silindir hasar görmüşse, iyice değerlendirilmelidir. Yeniden yapılandırma bazen mümkündür. Ancak, ciddi hasar durumlarında silindiri değiştirmek tek güvenli seçenek olacaktır.

S4. RD350'nin Silindiri Ne Sıklıkla Kontrol Edilmelidir?

A4. Düzenli kontroller, özellikle uzun yolculuklardan önce veya yoğun kullanımdan sonra önemlidir. En azından her 500 km veya aylık görsel kontrol yapılması, aşınma veya hasar belirtilerini erken yakalamak için önerilmektedir.

S5. Silindir Bakımı ile İlgili Yaygın Mitler Nelerdir?

A5. Bir ana mit, daha fazla yağın her zaman daha iyi olduğudur. Bu durum, yağın bozulmasına yol açabilir. Diğer biri ise, tüm temizlik ürünlerinin uygun olduğudur. Bazıları, silindirin kaplamasına zarar verebilir.